فرآوری محصولات گامی برای افزایش درآمد کشاورزان میامی


فرآوری محصولات گامی برای افزایش درآمد کشاورزان میامی

شاهرود - ایرنا - شهرستان میامی قطب تولید محصولات کشاورزی و باغی در استان سمنان است ، با این همه به خاطر نبود کارخانه های فرآوری و نیز برند سازی نشدن آنها ، برخورداری کشاورزان این منطقه از زحماتشان پایین است.

به گزارش ایرنا ، میامی هرساله با تولید حدود 230 هزارتن محصول کشاورزی و باغی حدود 40 درصد تولیدات استان سمنان را به خود اختصاص می دهد ، با این همه یک واحد فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی در این شهرستان وجود ندارد ، و به این خاطر بیشتر محصولات تولیدی آن بصورت فله ای به دیگر نقاط حمل شده و پس از بسته بندی در بازار ارایه می شود.
از آنجا که 90 درصد جمعیت این شهرستان روستایی بوده و به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، حدود نیمی از سال را بیکار هستند ، ساخت واحدهای فرآوری در اشتغال و درآمد بیشتر آنها تاثیرگذار خواهد بود.
از مجموع 23 هزار هکتار زمین قابل کشت این شهرستان حدود 15 هزار هکتار به گندم دیم و آبی و مابقی به کشت آفتابگردان ، کلزا ، چغندر قند و انواع حبوبات اختصاص دارد. حبوبات تولیدی این شهرستان مانند عدس بسیار معروف است.
هر سال حدود سه هزار هکتار از زمین های میامی زیرکشت چغندر قند رفته و 150 تا 200 هزارتن محصول تولید می شود.
با این که 90 درصد چغندر قند استان سمنان در میامی تولید می شود ، هیچ کارخانه قندی در این شهرستان وجود ندارد و کشاورزان مجبور می شوند با پرداخت هزینه های گزاف محصول خود را برای فروش به کارخانه های قند دیگر شهرستان ها و استان ها ارسال کنند.
همچنین سه هزار هکتار انواع درختان باغی در این شهرستان وجود دارد ، زردآلوی تولیدی میامی مهم ترین محصول باغی است که میزان تولید آن حدود 2هزارتن در سال است .
شهرستان میامی با داشتن آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز اگر چه توانمندی های زیادی در تولید دارد، اما نبود کارخانه های فرآوری موجب شده کشاورزان و باغداران این منطقه از حاصل زحمات خود نتیجه مطلوب نگیرند.
برند سازی تولیدات کشاورزی در کنار مزایای فراوان آن ازحضور کالاهای بی هویت و کیفیت در بازار جلوگیری کرده و برای مصرف کنندگان نیز اطمینان خاطر ایجاد می کند.
توسعه صادرات تولیدات کشاورزی یکی دیگر از نتایج برندسازی محصولات است که در ارزآوری و افزایش تراز تجارت خارجی کشور موثر خواهد بود.
محمد مهدی کریمی فرماندار میامی پنجشنبه به ایرنا گفت: این شهرستان ظرفیت های بسیاری برای سرمایه گذاری دارد که تا کنون به خوبی شناسایی نشده اند.
وی افزود: از آن جا که اقتصاد این شهرستان بر کشاورزی و باغداری استوار است ، سرمایه گذاری ها باید نخست در این بخش ها انجام شود تا بیشترین بازدهی بدست آید.
کریمی با بیان این که سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی و باغی ارزش افزوده قابل توجهی به همراه خواهد داشت ، ادامه داد: در چند سال گذشته برنامه هایی برای جذب سرمایه در این بخش ها انجام شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
فرماندار میامی گفت: اگر چه برندسازی هدف اصلی مسوولان این شهرستان است ، اما نخست باید در ساخت صنایع تبدیلی سرمایه گذاری شود .
کریمی گفت: وقتی سخن از سرمایه گذاری به میان می آید ممکن است ارقام بسیار بالا به اذهان متبادر شود ، اما برخی از کارها مانند بسته بندی حبوبات از آن دست سرمایه گذاری هاست که با هزینه های کم امکان پذیر است.
وی از آمادگی مسوولان شهرستان برای یاری سرمایه گذاران خبرداد و گفت : لازم است مردم منطقه خود در این خصوص پیشگام شوند و سرمایه های راکد خود را در این بخش ها بکار اندازند.
علی اصغر محمدی مدیر جهاد کشاورزی میامی هم به خبرنگار ایرنا گفت: برخی از ظرفیت های این شهرستان در استان سمنان و حتی در کشور منحصر بفرد بوده و سرمایه گذاری در آن ها بطور قطع سود فراوانی را در پی دارد.
وی افزود: میامی در تولید محصولات باغی مانند زرآلو و حبوباتی مانند عدس در سطح کشور بنام است ، سرمایه گذاری در فرآوری این محصولات در کمترین زمان به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
محمدی وجود نیروی کار فراوان را یکی دیگر از مزیت های این منطقه خواند و گفت: بسیاری از کشاورزان و باغداران این منطقه پس از برداشت محصول، فصل های پاییز و زمستان برای کار به نقاط دیگر مهاجرت می کنند .
وی وجود جوانان تحصیل کرده فراوان را دیگر مزیت شهرستان میامی اعلام کرد و گفت: سرمایه گذاری و ساخت صنایع تبدیلی و فرآوری در کاهش جمعیت بیکار این منطقه هم موثر خواهد بود.
محمدی افزود: پسته ، فلفل ، عدس ، آفتابگردان ، گیاهان دارویی و محصولات باغی میامی ظرفیت برندسازی دارند.
عباسعلی اصغری رئیس شورای اسلامی میامی هم با بیان اینکه بخش زیادی از محصولات کشاورزی و دامی این شهرستان دردیگر نقاط کشور فرآوری می شود ، تصریح کرد: بسته بندی و برند سازی محصولات رونق اقتصادی در پی خواهد داشت.
شهرستان میامی در شرق استان سمنان با 2 بخش مرکزی و کالپوش و 40 روستا ،بیش از 40 هزار تن جمعیت دارد 90 درصد آن ها در روستا زندگی می کنند.
بنابه آمار ؛ اکنون حدود 18 میلیون هکتار زمین زراعی و باغی در کشور وجود دارد که سالانه نزدیک به 108 میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی تولید می شود.
استان سمنان 198 هزار هکتار زمین باغی و کشاورزی داشته و حدود 45 هزار بهره بردار در این بخش فعالیت می کنند ، تولید محصولات کشاورزی این استان در سال زراعی گذشته با افزایش 9.4 درصدی به 2 میلیون تن رسید.
7357/6167


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی