ماه مبارک رمضان اصولا جزء کنداکتورهایی است که مدیران، مسئولان و سیاستگذاران تلویزیون به آن توجه ویژه ای دارند. معمولا برنامه های تلویزیون در ماه مبارک رمضان با وسواس ویژه ای بسته می شوند و اصولا محتوا و ساختار در این ماه به شدت تحت نظر سیاستمداران است و از آن مراقبت می کنند که در این خصوص هم پوشانی بین شبکه های مختلف پیش نیاید.

معمولا سریال ها در ماه مبارک رمضان بیش از تمام فصول و مناسبت های دیگر دیده می شوند چرا که مخاطب ثابت و پای تلویزیون این مناسبت از پیش مشخص است و اگر قصه و سریالی گرم شود و قلاب آن بر ذهن و روح و روان مخاطب گیر کند قطعا تا پایان سریال مجموعه را همراهی خواهد کرد.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

از سریال «گمگشته» رامبد جوان تا امروز مجموعه های تلویزیونی مختلفی در ماه مبارک رمضان روی آنتن رفته اند و تجربه نشان داده است که مجموعه های مختلف در ژانرها و گونه های متنوع مخاطب خود را داشته اند، از آثار ماورائی مثل «او یک فرشته بود» و سریال «اغما» گرفته تا سریال های کمدی مثل ساخته های رضا عطاران و ملودرام های مختلف و حتی سریال «پایتخت» که در یک سال، برای ماه رمضان در کنداکتور قرار گرفت، به مدیران تلویزیون برآیند قابل قبولی از اقبال مخاطب دادند تا آنها نخواهند آمار پر و پیمان جذب تماشاگر تلویزیونی را در این مناسبت از دست بدهند، پس مشخصا آثار تلویزیون برای ماه مبارک رمضان در حوزه نمایش همیشه بهترین ها بوده است (یا حداقل از نگاه مدیران که اینگونه بوده است) در واقع مدیران در تلاش هستند که بهترین تولیدات خود را روی آنتن پر مخاطب ترین لحظات تلویزیون در این ماه چیدمان کنند.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

در سوابق سریال های تلویزیونی ماه رمضان داشته ایم مجموعه هایی که به لحاظ کیفی و البته روایت قصه حرفی برای گفتن نداشته اند و به لحاظ تکنیک و اصولا کارگردانی هم اثر قابل قبولی نبوده اند، و در حدی پایین تر از حد متوسط، هم دیده می شوند و این بدین معناست که کنداکتور رمضان به دلیل دیده شدن هم خطر شکست را به سازندگان آثار نمایشی گوشزد می کند. (چه بسیار بوده اند تهیه کنندگان و کارگردان های باهوش که از هم زمان شدن پخش آثارشان با آثار پرمخاطب سر باز زده اند و تلاش کرده اند تا آثارشان در رقابت با آثار قوی قرار نگیرد.)

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

با این توصیف باید گفت در ماه رمضان سریال ها به مراتب بهتر از زمان های دیگر سال دیده می شود و سریال های ضعیف هم البته دیده و مذمت می شوند. به همین دلیل است که به شکل نامحسوس در سال های اخیر شاهد رقابتی جالب بین مدیران شبکه های مختلف تلویزیونی هم بوده ایم. باید دید حالا که تقریبا ضمام امور سریال سازی از دست مدیران شبکه‌های تلویزیونی خارج شده است و مرکز سیما فیلم مسئولیت تولید و پخش سریال های تلویزیونی را بر عهده دارد، چیدمان مجموعه های تلویزیونی رمضان 97 با چه فرمول و منطقی اتفاق خواهد افتاد.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

حامد عنقا و بهرنگ توفیقی در اولین تجربه تلویزیونی مشترک به عنوان تهیه کننده و کارگردان در کنار محمد حسین لطیفی باتجربه در عرصه سریال سازی در حالی رقابت می کنند که کارنامه محمد مهدی عسکرپور در سینما و تلویزیون و شناختش از مذاق مخاطب در ماه رمضان رقابت را مهیج تر می سازد.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

سریال «بچه مهندس» ساخته علی غفاری هم کاندید رمضان 97 است، اما منطقی است با توجه به زمان کوتاه بعد از اذان مغرب و عشا تا نیمه شب، این مجموعه از کنداکتور ماه رمضان حذف شود تا حاصل تلاش این سریال 45 قسمتی در رقابت با دیگر مجموعه های رمضان امسال حیف و میل نشود.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

کنداکتور شبکه پنج سیما (ساعت 19 و 23) است و این درحالی است که قطعا پخش اصلی سریال در ساعت 19 با برنامه «ماه عسل» همزمان خواهد شد و ساعت 23 برای ماه رمضانی که اصولا مردم به زمان سحر نزدیک می شوند محل مناسبی برای پخش سریال نخواهد بود و عملا اتفاقی که برای سریال «هیأت مدیره» شبکه پنج سیما در عید نوروز افتاد این سریال را نیز تهدید می کند.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!

حالا باید دید مدیران سیما و در رأس آنها معاون سیما با چه نگاه و سیاستی برای رمضان انتخاب سریال خواهند کرد.

آماده باش تلویزیون در ماه مبارک رمضان!