سامانه چکاوک و مشکل ارسال مجدد چکهای برگشتی
چند سالی است که سامانه چکاوک توسط بانک مرکزی راه اندازی شده است و انصافاً عملیات وصولی چک ها به خوبی صورت می گیرد.
شفا آنلاین>بیمه و بانک>ارسال مجدد چکهای برگشتی در سامانه چکاوک بانک مرکزی ازجمله نقایصی است که باید توسط بانک مرکزی اصلاح شود.
به گزارش شفا انلاین: چند سالی است که سامانه چکاوک توسط بانک مرکزی راه اندازی شده است و انصافاً عملیات وصولی چک ها به خوبی صورت می گیرد.
اما به نظر میرسد با وجود گذشت حدود سه سال از آغاز به کار این سامانه ایجاد برخی تغییرات و رفع مشکلات در این سامانه ضروری به نظر برسد.
از جمله مشکلاتی که این سامانه دارد و باید بانک مرکزی با صدور دستورالعمل و بخشنامه برای حل آن چاره اندیشی کنند این است که مشتری می تواند چک برگشتی خود را به دفعات بسیار در این سامانه ارسال کند.
به عنوان مثال یک چک که پیش از این برگشت زده شده و در بانک موجود است توسط واگذارنده دستور داده میشود که همه روزه تا زمان وصول در سامانه چکاوک ارسال شود! حال ممکن است شخص صاحب چک موجودی را تامین نکند و یا اصلا در قید حیات نباشد!
متاسفانه قانون مشخصی درباره تعداد دفعات ارسال چک های برگشتی در سامانه چکاوک دیده نشده است و به همین جهت یک چک برگشتی را میتوان برای بیش از ۱۰۰ بار این در سامانه چکاوک ارسال کرد.
به عبارت دیگر بانک واگذارنده و دریافت کننده چک نمی توانند با استناد به قوانین موجود از دستور مشتری سرپیچی کرده و باید همه این رویه باطل را انجام دهد.
این ارسال با تعداد دفعات بسیار زیادی هیچگونه هزینه و کارمزدی برای مشتری نداشته و تنها حجم کاری زیادی برای بانک ارسال کننده و بانک دریافت کننده چک ایجاد کرده و برای ۱۰۰ بار ارسال ۱۰۰ برگ کاغذ نیز هدر رود!
ضرورت دارد بانک مرکزی در این خصوص با تدوین دستورالعملی برای ارسال مجدد چکهای برگشتی کارمزدی تعیین کرده تا مشتریان از این خلأ قانونی سوء استفاده نکنند.