تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی آن توسط مردم عادی امکان پذیر نیست
فرزانه فرجیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر حرارت مقاوم می باشند و در فرآیند پخت و پز قارچ بطور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
فرزانه فرجیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر حرارت مقاوم می باشند و در فرآیند پخت و پز قارچ بطور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
وی با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان در اثر مصرف قارچ، توصیه کرد: از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار درختان خشک شده می رویند و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنند و فقط از قارچ های بسته بندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در مراکز مجاز عرضه میشوند، استفاده کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین تصریح کرد: مصرف قارچ های خودرو توسط پرندگان و سایر حیوانات اهلی و وحشی نشانه غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
فرجیان توصیه کرد: در صورت مصرف قارچ و بروز علایم و نشانه های گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را هرچه سریعتر به بیمارستان یا مراکز درمانی منتقل کنند و در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای بررسی و شناسایی کادر پزشکی بیمارستان به همراه داشته باشند.