پخش زنده ، مشوقی برای ورزشکاران زن


پخش زنده ، مشوقی برای ورزشکاران زن

به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان ؛ حضور بانوان در میدان فعالیت های ورزشی و مسابقات جهانی رو به توسعه نهاده و زنان ورزشکار بسیاری پا برسکوی قهرمانی نهاده اند.حضوری که با استفاده از برنامه های حمایتی و پخش این مسابقات در رسانه ها، دامن گستر و الگویی برای سایر دختران سرزمین ایران خواهد بود. به گزارش ایرنا، امروزه به طور تقریب ، زنان در...

به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان ؛ حضور بانوان در میدان فعالیت های ورزشی و مسابقات جهانی رو به توسعه نهاده و زنان ورزشکار بسیاری پا برسکوی قهرمانی نهاده اند.حضوری که با استفاده از برنامه های حمایتی و پخش این مسابقات در رسانه ها، دامن گستر و الگویی برای سایر دختران سرزمین ایران خواهد بود.

به گزارش ایرنا، امروزه به طور تقریب ، زنان در اغلب رشته‌ های ورزشی فعال هستند و با تلاش و پشتکار فراوان توانسته اند دورافتادگی مقطعی خود را از دنیای رقابت های ورزشی جبران کنند.

کسب مدال های رنگارنگ در رشته های فوتسال، تکواندو، تیراندازی، والیبال، بسکتبال و بسیاری رشته های دیگر، گواه حضور بانوان بر سکوهای قهرمانی است که فارغ از تمامی محدودیت ها، رنگ جنسیت را از ورزش زدوده اند اما هنوز آنچنان که باید و شاید دیده نمی شوند و جایگاهشان در چهارگوشه ای کوچک از رسانه ها قرار دارد.
در حالی که انتشار اخبار پشتکار ورزشی و پخش مسابقات نیمه دیگر جمعیت کشور در صدا و سیما علاوه بر جذب حامی مالی و برطرف شدن مشکلات مالی تیم های ورزشی بانوان، مشوقی برای سایر زنان کشور است تا امیدوارانه خود را در عرصه های رقابت، پیروز و موفق ببینند.

**پیگیری های تدبیرانه دولت روحانی برای پخش مسابقات زنان

بعد از قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان با پوشش و حجاب کامل در مسابقات آسیایی، شکوه ها و گلایه های بسیاری در فضای مجازی مبنی بر چرایی عدم پخش آن در صدا و سیما منتشر شد. موضوعی که حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری هم به تازگی در دیدار صمیمی با ورزشکاران، به آن اشاره و اظهار کرد: معیار و اساس در اسلام این است که بین زن و مرد فرقی وجود ندارد و هر دو می‌توانند مدارج کمال را تا نهایت طی کنند، پس بیایید به زنان و دخترانمان که با حجاب و عفاف قصد حضور در عرصه‌های اجتماعی و از جمله ورزشی را دارند، میدان دهیم. واقعاً چه اشکالی دارد که تلویزیون هم مسابقات زنان و دختران ما را پخش کند، بویژه زمانی که در برابر تیم‌های نامدار دنیا شجاعانه مسابقه می‌دهند و پیروزی‌های بزرگ کسب می‌کنند.

تاکیدهای رییس دولت دوازدهم همراه با گلایه های بسیاری که ازسوی مردم منتشر شد، باعث شد تا مسوولان ورزشی کشور، با رایزنی های فراوان، مجوز پخش مسابقات زنان در رسانه ها را بگیرند.

« معصومه ابتکار » معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در مراسم تقدیر از اعضای تیم ملی فوتسال بانوان، با انتقاد از پخش نشدن بازی فوتسال تیم ملی بانوان ایران از صدا و سیما گفت: این مساله مطالبه‌ای است که آقای رییس جمهوری نیز مطرح کردند. من نیز با آقای «علی عسگری» رییس سازمان صدا و سیما صحبت کردم تا این مشکل برطرف و امکان پخش تصاویر مسابقات ورزش بانوان فراهم شود.

« فریبا محمدیان » معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان، هم در گفت و گو با رسانه ها، از رایزنی برای پخش تمامی مسابقات زنان ایران در بازی های آسیایی جاکارتا از سیمای جمهوری ‏اسلامی ایران خبر داد و افزود: این حق طبیعی نیمی از جامعه است که بیننده موفقیت های فرزندان و هموطنان خود از ‏مسیر رسانه ملی باشند؛ امیدوارم مذاکرات و رایزنی ها با مدیران صدا و سیما ثمر بخش باشد و علاوه بر ترویج ورزش بانوان، ‏امکان بهره مندی از امتیازات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن برای ورزش بانوان فراهم شود.‏

محمدیان گفت: مهمترین رویداد پیش رو، بازی های آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا است که مسوولان صدا و سیما اعلام کرده اند امتیاز ‏پخش تمامی رقابت ها را خریداری کرده اند و مشکلی برای پخش مسابقات ۱۰۷ بانوی شرکت کننده ایران وجود ندارد.‏

هجدهمین دوره بازی های آسیایی ۲۰۱۸ از ۲۷ مرداد تا ۱۱ شهریور سال جاری در ۴۰ رشته و ۴۶۲ ماده ورزشی برگزار می شود؛ بر اساس پیش بینی های شورای المپیک آسیا بیش از ۱۰ هزار ورزشکار از ۴۵ کشور به اندونزی اعزام می شوند.

**چتر حمایتی قانون بر سر پخش ورزش بانوان

ورزش به عنوان یکی از سازوکارهای حفظ سلامت جسمی و روحی افراد جامعه به شمار می رود و بنابر اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که عنوان می کند همه افراد ملت اعم از زن و مرد به طور یکسان از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند، زنان و مردان باید از حقوقی برابر در استفاده از امکانات ورزشی بهره ببرند.

براساس این قانون، تمامی افراد جامعه می توانند با حفظ شئونات اسلامی، در تمامی فعالیت های ورزشی حضور داشته و به تشویق همنوعان خود بپردازند.آن هم در برهه ای که حضور مردم در میدان های ورزشی، مسابقه، تمرین و فعالیت زمینه ساز رشد و بالندگی در جامعه و نشان از سلامت و امنیت جسمی افراد تلقی می شود.

پس دولت مکلف است تا با برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب و تامین زیرساخت ها در زمینه دیده شدن رقابت های ورزشی بانوان، مشوقی برای ورزشکاران زن در صحنه های رقابتی باشد.

**جذب سرمایه گذاری مالی با تماشای مسابقات ورزشی

ترویج فرهنگ ورزش بانوان، با ایجاد فضای ورزشی امن و قابل اطمینان و پخش قهرمانی های بانوان کشور در عرصه های مختلف ورزشی امکان پذیر است. فرهنگی که برای این نیمه از پیکره جامعه، ضرورتی انکارناپذیر و حیاتی در تامین سلامت و بهداشت جسم و روان و پیشگیری کننده انواع انحرافات اجتماعی، کاهش هزینه های درمانی و افزایش تولید و بهره وری است.

تجربه نشان داده که افزایش فضاهای ورزشی و حمایت از ورزشکاران، زمانی رنگ واقعیت به خود می گیرد که سرمایه گذاری های مالی و اقتصادی در این حوزه رو به گسترش باشد و پشتیبان های مالی با اطمینان از بازگشت سرمایه پا در این مسیر بگذارند.

یکی از عوامل ایجاد کننده انگیزه سرمایه گذاری، پخش زنده تلویزیونی قهرمانی های ورزشی بانوان است. به عبارتی دیگر تا زمانی که اخبار و شواهدی از موفقیت های روزافزون قهرمانی زنان نباشد، حامیان مالی هم انگیزه ای برای ورود به این عرصه نخواهند داشت و بانوان ورزشکار به ناچار باید با هزینه شخصی تمرین و در مسابقات شرکت کنند که این خود از جمله مسایل واماندن در مسیر قهرمانی است.

**تامین نیازهای عاطفی با پخش رسانه ای

زنان ایرانی، امروز در تمامی عرصه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حضوری پررنگ دارند و حتی کم توجهی به آنان در حوزه ورزش، مانع از افتخارآفرینی نشده و تلاش کرده اند تا توانمندی خود را به منصه ظهور برسانند.

اما در کنار تمامی موانع و مشکلات پیش روی این بانوان، احساس تنهایی و خلاء عاطفی ؛ فراهم نبودن امکان حضور خانواده و بستگان در ورزشگاه ، آنان را رنج می دهد که می توان آن را یکی دیگر از چالش های بانوان در محیط های ورزشی عنوان کرد.

به عبارتی دیگر، زمانی که افراد خانواده اعم از پدر یا مادر و سایر بستگان، با وجود آن که ورزشکاران زن از لباس های پوشیده استفاده می کنند، نمی توانند مسابقات فرزندان یا همسران خود را از نزدیک تماشا کرده و به تشویق آنان بپردازند، انگیزه و شور و هیجان ورزشکاران هم در رسیدن به موفقیت ورزشی کاهش می یابد.

حال می توان گفت رسانه ها از جمله صدا و سیما با در اختیار داشتن بهترین ابزار برای انتشار اخبار و اطلاعات، از قابلیت نفوذ پذیری بالایی در میان شهروندان برخوردار است و می تواند با پخش مسابقات ورزشی بانوان، این خلا عاطفی ورزشکاران زن را برطرف کنند.

چرا که رسانه ای شدن خبرهای ورزشی بانوان، علاوه بر ایفای نقشی مهم در توسعه فرهنگ و تشویق بیشتر آنان برای ادامه کار در تمامی عرصه ها، به انگیزه دار کردن سایر بانوان برای پا نهادن در مسیر ورزش هم کمک می کند که امیدواریم رسانه‌ها از ورزش بانوان حمایت بیشتری داشته باشند تا اخلاق حرفه‌ای در جامعه ورزشی گسترش یابد.



دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ