موبنا – شرکت تِسلا که بزرگترین تولیدکننده خودروهای برقی در جهان محسوب میشود تصویر ویدیویی جدیدی منتشر کرده است که در آن نشان داده میشود یک دستگاه خودروی شاسیبلند «مدل ایکس» این شرکت هواپیمای «بوئینگ ۷۸۷-۹ دریملاینر» به وزن بیش از ۱۳۰ هزار کیلوگرم را در فاصله نزدیک به هزار فوت روی باند فرودگاه ملبورن استرالیا به دنبال خود میکِشد.
.namasha-embed .namasha-embed-iframeاین هواپیما به شرکت خطوط هوایی «کانتاس» تعلق دارد و با این اتفاق کتاب گینس رکورد جهانی «کشیدن سنگینترین شیئ به کمک یک دستگاه خودروی سواری برقی» را به نام «تِسلا مدل ایکس» به ثبت رساند.
این یک اتفاق بسیار قابل ملاحظه برای خودروی شاسی بلندی محسوب میشود که وزن آن کمتر از ۳۰۰۰ کیلوگرم است. بر اساس اخبار منتشر شده در رسانههای محلی، بوئینگ ۷۸۷ حجم اندکی سوخت در مخزن خود داشته است و در این رکوردشکنی هیچ گونه بار یا مسافری داخل آن وجود نداشته است.
شرکت هواپیمایی کانتاس که از اهرمهای یدککش برقی برای حمل هواپیما در فواصل زمینی کوتاه روی باند استفاده میکند، دو فرودگاه مجزا در کشور استرالیا دارد که در هر دو فرودگاه این یدککشهای برقی را مورد استفاده قرار میدهد. این شرکت به صورت عمومی توضیح داد که این تلاش تبلیغاتی برای معرفی خودروی برقی یک رکورد جهانی باورنکردنی را برجا گذاشت.
به تازگی مقامات استرالیایی این شرکت هواپیمایی را به دلیل تولید بیش از اندازه آلایندهای هوایی مورد نقد قرار دادهاند. گروه موسس شرکت هوایی کانتاس بیش از رقبای منطقهای خود در پروازهای بینالمللی بر فراز اقیانس اطلس حضور دارد و همین مسئله باعث شده است بیشتر از دیگر شرکتهای هوایی آسمان این منطقه را آلوده کند.
کانتاس در آخرین بیانیه خود توضیح داد که در تلاش است ب بهرهمندی از راهکارهای پایدار هواپیماهای قدیمی بوئینگ ۷۴۷ خود را بازنشسته کند و هواپیماهای بوئینگ ۷۸۷ را جایگزین آنها کند. این هواپیماهای جدید کممصرفتر هستند و میتوانند فواصل طولانیتر را پرواز کنند. خطوط هوایی کانتاس همچنین اظهار داشته است که آزمایشهای زیادی را با انرژیهای مدرن کارآمد پیش میبرد تا آنها را در نهایت جایگزین سوختهای فسیلی کند.
هواپیمایی که در این رکورشکنی کشیده شده است یکی از جدیدترین اعضای خانواده کانتاس محسوب میشود. این بوئینگ ۷۸۷-۹ نخستین هواپیمای استرالیایی است که بدون توقف بین اروپا و استرالیا پرواز میکند. در این پرواز مسافران بدون هرگونه توقف در مسیر فاصله ۱۷ ساعته میان شهر لندن در انگلستان و شهر پِرث در استرالیا را میپیمایند.