مو؛ شایعترین دلایل ریزش مو (2)
ریزش مو در جوامع امروزی تبدیل به مسئلهای شده است که بیشتر افراد با آن درگیر هستند. این مسئله برای بانوان و آقایان تفاوتی قائل نمیشود و میتواند همه را درگیر کند. ریزش مو در مردان اغلب دراثر الگوی تاسی مردانه اتفاق میافتد. اما بهطورکلی این پدیده دلایل بسیار متعددی دارد که در بخش قبلی به برخی از آنها اشاره شد. اگر شما هم کنجکاو هستید که...
ریزش مو در جوامع امروزی تبدیل به مسئلهای شده است که بیشتر افراد با آن درگیر هستند. این مسئله برای بانوان و آقایان تفاوتی قائل نمیشود و میتواند همه را درگیر کند. ریزش مو در مردان اغلب دراثر الگوی تاسی مردانه اتفاق میافتد. اما بهطورکلی این پدیده دلایل بسیار متعددی دارد که در بخش قبلی به برخی از آنها اشاره شد. اگر شما هم کنجکاو هستید که بدانید ریزش مویتان از کجا نشئت میگیرد، در ادامۀ این مطلب با روزچین همراه شوید و باقی علتهای ریزش مو را بشناسید.
وراثت
آندروژنیک یا آندروژنیک آلوپسی، اساساً نسخۀ زنانۀ الگوی تاسی مردانه است. اگر در خانوادهای زندگی میکنید که زنان در سن خاصی دچار ریزش مو شدهاند، ممکن است شما نیز به این عارضه مبتلا شوید. برخلاف مردان، الگوی ریزش موی زنانه با عقبرفتن خط رویش همراه نیست، بلکه ریزش مو بهصورت گسترده و در تمام سر صورت میگیرد و این امر ممکن است باعث کاهش حجم قابلملاحظهای در موها شود. اما چه باید کرد؟ دکتر مارک گلاشوفر، متخصص پوست و مو در شهر نیویورک، توضیح میدهد که ماینوکسیدیل (قرص خوراکی) میتواند برای جلوگیری از ریزش موی وراثتی در زنان مؤثر باشد. از این دارو همچنین برای درمان تاسی مردانه استفاده میشود.
هورمونهای زنانه
همانطور که تغیرات هورمونی در دورۀ بارداری میتواند باعث ریزش مو شود، مصرف داروهای هورمونی یا تغییر هورمونها در دوران یائسگی نیز میتوانند ریزش مو را به همراه داشته باشند. مصرف داروهای ضدبارداری علاوهبر ریزش مو میتواند ناتوانی در بارداری را نیز به همراه داشته باشد. دکتر مارک هاموندز، متخصص پوست و مو در تگزاس علت این امر را اینگونه بیان میکند: «بعد از مصرف داروهای هورمونی و بههمریختن هورمونهای طبیعی بدن، گیرندههای آندروژن (هورمون مردانه) روی پوست سر فعال میشوند. در نتیجۀ این امر فولیکولهای مو به حداقل رسیده و ریزش مو آغاز میشود». اما راهحل این مسئله چیست؟ با پزشک خود مشورت کرده و دیگر راههای جلوگیری از بارداری را امتحان کنید. در بیشتر مواقع پس از قطع مصرف داروهای هورمونی اثرات سوء آنها نیز از بین میروند.
استرسهای عاطفی
استرس و مخصوصاً استرس عاطفی میتواند یکی دیگر از علتهای ریزش مو باشد. استرس ناشی از طلاق، مرگ یک عزیز یا نگهداری از پدر و مادر پیر، جزء استرسهای عاطفی هستند که میتوانند محرک ریزش مو باشند. اما خبر خوب اینکه بعد از رفع استرس عاطفی، ریزش مو هم قطع میشود. لازم است بدانید که بیشتر استرسهای روزمره نمیتوانند باعث ریزش مو شوند و در این مورد جای نگرانی وجود ندارد.
کمخونی
به طور میانگین از هر ۱۰ زن ۲۰ تا ۴۹ ساله، یک نفر به کمخونی ناشی از فقر آهن (شایعترین نوع کمخونی) مبتلاست. این نوع کمخونی پیامدهایی همچون ریزش مو، سردرد، سرگیجه، رنگپریدگی و سردی دست و پا را به دنبال دارد. این نوع کمخونی توسط آزمایش خون قابل تشخیص است. برای درمان کمخونی ناشی از فقر آهن میتوانید از یک مکمل آهن ساده استفاده کنید.
کمکاری تیروئید
کمکاری تیروئید یکی دیگر از علتهای ریزش مو است. تیروئید غدۀ کوچکیست که در گردن قرار دارد. این غده هورمونهایی را تولید میکند که برای سوختوساز و همچنین رشد و توسعۀ بدن حیاتی هستند. اگر غدۀ تیروئید بهاندازۀ کافی هورمون پمپاژ نکند فرد به اختلال کمکاری تیروئید مبتلاست و این امر میتواند باعث ریزش مو شود. پزشک شما میتواند با انجام آزمایشهایی، میزان کمکاری یا پرکاری غدۀ تیروئید را تشخیص دهد. در مورد کمکاری تیروئید جای نگرانی وجود ندارد چراکه داروهای تیروئید میتوانند سطح هورمونها را به حالت طبیعی برگردانند.
همانطور که میبینید، علتهای ریزش مو بسیار متعدد هستند و برای ریشهیابی هریک به انجام آزمایشهای دقیق نیاز است. مثل همیشه توصیه میکنیم که به بدنتان گوش فرا دهید و هر نوع اختلال را با پزشک درمیان بگذارید، زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
ادامه دارد…
منبع: Health