گیاهان آپارتمانی؛ گل آگلونما با برگهای زیبا و بلند
آگلونما گیاهی کلاسیک و زیباست که اکثراً برگهای سبز و بلندی دارد. این گیاه میتواند گزینۀ مناسبی برای هدیهدادن به دوستان و نزدیکان باشد. خصوصیات این گیاه بادوام را در بخش گیاهان آپارتمانی روزچین بیشتر بشناسید.سازمان ناسا ده گیاه را بهعنوان گیاهان تصفیهکنندۀ هوا معرفی کرده است. در مطالب پیشین...
آگلونما گیاهی کلاسیک و زیباست که اکثراً برگهای سبز و بلندی دارد. این گیاه میتواند گزینۀ مناسبی برای هدیهدادن به دوستان و نزدیکان باشد. خصوصیات این گیاه بادوام را در بخش گیاهان آپارتمانی روزچین بیشتر بشناسید.سازمان ناسا ده گیاه را بهعنوان گیاهان تصفیهکنندۀ هوا معرفی کرده است. در مطالب پیشین گلهای پوتوس، سانسوریا، گل گندمی، دیفن باخیا، ژربرا، آنتوریوم و اسپاتیفیلوم را معرفی کردیم. امروز قصد داریم شما را با یکی دیگر از این گیاهان تصفیهکنندۀ هوا آشنا کنیم.
آگلونما را بیشتر بشناسیم
آگلونما با نام علمی Aglaonema یک گیاه آپارتمانی زینتی محسوب میشود. همچنین یکی از ده گیاه معرفیشده از طرف ناسا بهعنوان گیاهان تصفیهکنندۀ هواست. سرزمین اصلی این گیاه آسیای شرقی (مالزی و اندونزی) است.
آگلونما از تیرۀ شیپوریان است. این گیاه در برابر بیماریها مقاوم است. برگهایی همیشهسبز، بهشکل مستطیلیِ نیزهای و دراز و کمعرض دارد. گلهای این گیاه سفید است و در تابستان دیده میشوند. میوههای آن نیز قرمزرنگ هستند.
آگلونما آبوهوای معتدل را بیشتر دوست دارد. پس اگر هوای محیط مرطوب نیست، هر روز روی برگهایش آب اسپری کنید. هنگامی که درجه حرارت بالا باشد، توسعه ریشه نیز بسیار خوب است. این گیاه نسبت به سرما حساس است، پس در زمستان بیشتر مراقبت میخواهد.
آگلونما محیط متمایزی را برای شما فراهم میکند و فضای خانه و محل کار را زیبا میکند. این گیاه یکی از پرطرفدارترین گیاهان در جهان است که بهعنوان گیاه آپارتمانی نیز خریداری و نگهداری میشود.
نور، آبیاری، تعویض گلدان و…
برگهای بیشتر، نیازمند نور بیشتر
آگلونما نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. اما اگر دور از نور هم باشد، برگهای آن میریزد و گل نمیدهد. آگلونما روشنایی و نور غیرمستقیم را دوست دارد و برای توسعه برگهایش به آن نیاز دارد. این گیاه برای رشد نیاز به مکانهای روشن دارد. ممکن است گل بهسمت نور حرکت کند. برای جلوگیری از خمشدن گیاه به یک جهت، بهتر است در طول روز گل را جابهجا کنیم تا به همۀ قسمتهای آن نور برسد. اگر آگلونما نور کمتری دریافت کند، نمیتواند بهاندازهکافی تغذیه شود و این امر، باعث پژمردگی و تیرهشدن گلهای آن میشود. بیشتر گیاهان نیاز به روشنایی دارند. اما اگر در محیط بدون نور هستند، میتوانید از نور مصنوعی استفاده کنید. قرارداشتن در تاریکی باعث ریزش و زردی و پژمردگی برگها میشود. در مورد تأمین نور این گیاه باید بدانید که سایه و نواحی نیمهسایه را دوست دارد.
آبیاری آگلونما در تابستان و زمستان
آگلونما باید حداقل ۲بار در هفته در بهار و تابستان و ۱بار در هفته در پاییز و زمستان آبیاری شود. دقت کنید که آب به تمام قسمتهای خاک برسد. مقادیر آب و ظرفی که برای آبیاری استفاده میشود، باید همواره یکسان باشد تا میزان آب کم و زیاد نشود. دقت کنید که حتماً آب اضافه از گلدان خارج شود. ماندن این آبها باعث تشکیل بو و آفات در خاک گیاه میشود. قاعده اساسی در آبیاری گیاهان این است که اجازه دهید خاک گلدان خشک شود، سپس آن را آبیاری کنید. ما میتوانیم خشک یا خیسبودن خاک را توسط انگشتان دست خود حس کنیم.
محیط مناسب برای آگلونما
آگلونما را از جریان باد دور نگه دارید. چون باد با ساقۀ گیاه بازی میکند، آن را میشکند و جریان هوا را به ریشه میرساند و نهایتاً باعث کاهش عمر گیاه میشود. پس بهتر است گیاهتان را دور از درها و پنجرهها نگه دارید. دمای محیط در فصل زمستان نباید کمتر از ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتیگراد باشد.
بهترین زمان برای تعویض گلدان آگلونما
تعویض گلدان آگلونما بستگی به شرایط گیاه دارد. اما هر دوسال یکبار و در آغاز ماههای گرم سال یعنی اردیبهشت بهترین زمان برای این کار است. استفاده از خاک هوموسدار و فیبری و شنوماسه باعث سرعتبخشیدن به رشد گیاه میشود. هنگام تعویض گلدان توجه داشته باشید که گلدان جدید حداقل یک سایز بزرگتر از گلدان قبلی باشد.
تأمین ویتامین گیاه
اگر قصد استفاده از ویتامینها را دارید، باید توجه کنید که گیاه اصلاً به این ویتامینها نیاز دارد یا نه. اگر برگهای گیاه سالم باشند، به ما میگوید که نیازِ زیادی به دریافت ویتامین نیست. اگر آگلونما گل داده و هرس آن را نیز انجام دادهاید، برای گلدهیِ دوباره و بیشترشدن برگها بهتر است ویتامینهای لازم را تهیه کنید و به رشد بیشتر گیاه کمک نمایید. عموماً در یک لیتر آب، به اندازۀ درپوش همان بطری ویتامین بریزید و خوب مخلوط کنید و سپس بهمقدارلازم پای گیاه بریزید.
روش تکثیر آگلونما
برای تکثیر آگلونما از روش جداسازی گیاه از ریشه استفاده کنید. در این روش باید گیاه را از قسمت ریشه جدا کرده و در یک گلدان دیگر بکارید. به آبیاری و مراقبت از گیاه دقت کنید. روش دیگر تکثیر، از طریق جوانههاست. میتوانید جوانهها را از گیاه اصلی جدا کنید و بعد از ریشهزدنشان، آنها را در خاک بکارید. قلمهکردن نیز به شما یک گیاه جدید میدهد؛ ساقۀ بدون برگ را درون بستر سبکی مانند ماسهبادی قرار دهید و قلمۀ ساقۀ برگدار را در خاک جدید بکارید. بهترین زمان برای تکثیر آگلونما، فصل بهار و تابستان است.
هرسکردن آگلونما
اگر با گذشت زمان برگها و ساقهها شروع به خشکشدن کردند، آنها را بِبُرید. این کار باعث سلامتی بیشتر گیاه میشود و از هدررفتن مواد غذایی و انرژی گیاه جلوگیری میکند. اگر آگلونما پژمرده شد، برای بازشدن گلهای جدید، قسمتهای خشک و پژمرده را جدا کنید. برای جلوگیری از نفوذ جریان هوا قسمت بریدهشده را با مواد مناسب بپوشانید؛ مثلاً میتوانید از سیلیکون سرد، شمع یا چسبهایی که آتشزا نیستند استفاده کنید.
بیماریها
اگر نوک برگها شروع به خشکشدن کردند یا زرد شدند، به این معناست که در معرض نور زیاد و مستقیم خورشید قرار گرفتهاند. اگر برگها پیچ خوردهاند یا لبههای آنها موجدار شده است، یعنی هوایِ محیط سرد است. اگر روی برگها لکههای سفیدرنگ دیدید یا ظاهری زردرنگ پیدا کردهاند، علت آن کنه و شته و حشرات ریز و بهطورکلی آفتهاست.
به طور خلاصه…
چیزهایی که به آگلونما آسیب میرسانند:
آبیاریِ بیش از حد بستهبودن سوراخ زهکشی گلدان و خارجنشدن آب اضافه قرارگرفتن کنار گیاه بیمار کیفیت پایین خاک و کمبود ویتامینهای گیاهی بیماریها و قارچها در برگ گیاهان از قبیل مگس و کرم
برای مطلب بعدی شما بگویید که کدام گیاه را معرفی کنیم.