چای بابونه با چه داروهایی تداخل دارند ؟


چای بابونه با چه داروهایی تداخل دارند ؟ گیاهان دارویی با وجود اینکه در بسیاری از موارد انتخاب خوبی برای درمان برخی از مشکلات مربوط به سلامتی هستند ، ولی می تواند در شرایطی باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شوند.یکی از این شرایط ، تداخل بابونه و مکمل های بابونه با داروهایی است که...

فهرست سرفصل ها

چای بابونه با چه داروهایی تداخل دارند ؟ تداخل دارویی بابونه ، چای بابونه و مکمل های بابونه تداخل دارویی بابونه با آسپیرین تداخل دارویی بابونه با ایبوپروفن تداخل دارویی بابونه با پلاویکس تداخل بابونه و چای بابونه با وارفارین تداخل بابونه با آمی تریپتیلین تداخل دارویی بابونه با کلوزاپین تداخل دارویی بابونه با پروپرانولول تداخل دارویی بابونه با تئوفیلین تداخل بابونه با تاکرین مصرف بابونه در دوران بارداری مصرف بابونه در دوران شیردهی

چای بابونه با چه داروهایی تداخل دارند ؟

گیاهان دارویی با وجود اینکه در بسیاری از موارد انتخاب خوبی برای درمان برخی از مشکلات مربوط به سلامتی هستند ، ولی می تواند در شرایطی باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شوند.یکی از این شرایط ، تداخل بابونه و مکمل های بابونه با داروهایی است که در حال مصرف کردن هستید. این تداخلات دارویی می توانند باعث افزایش عوارض جانبی برخی از داروها شده و گاهی حتی خطرناک باشند. در این مطلب به برخی از رایج ترین تداخلات بابونه با داروهای شیمیایی اشاره خواهد شد.

تداخل دارویی بابونه ، چای بابونه و مکمل های بابونه

با توجه به این که مکمل های بابونه و داروهای گیاهی حاوی بابونه توسط سازمان های سلامت و بهداشت جهانی مورد بررسی قرار نگرفته اند و ایمنی آنها تایید نشده است ، توصیه می شود قبل از مصرف هرگونه مکمل بابونه و یا دمنوش آن ، با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستید و یا به دلیل افسردگی ، تحت درمان با داروهای ضد افسردگی قرار دارید ، به هیچ وجه به صورت خودسرانه از بابونه به عنوان درمان خانگی استفاده نکنید.

تداخل دارویی بابونه با آسپیرین

آسپیرین aspirin برای درمان درد و کاهش التهاب و در موارد برای پیشگیری از حمله قلبی ، سکته مغزی و آنژین (دردقفسه سینه) مورد استفاده قرار میگیرد.آسپیرین خاصیت رقیق کننده خون دارد. مصرف همزمان بابونه و یا دمنوش آن در دوره مصرف آسپرین می تواند عوارض جانبی این دارو را به شدت افزایش داده و باعث افزایش خطر خونریزی داخلی شود.برخی از عوارض جانبی احتمالی این تداخل عبارتند از : افزایش خطر سکته مغزی ، حمله قلبی ، خونریزی از لثه ، خونریزی زیاد در پریود ، افزایش احتمال خونریزی معده و زخم معده و روده ، افزایش احتمال آسیب های کبدی و ….

چای بابونه با چه داروهایی تداخل دارند ؟تداخل دارویی بابونه

تداخل دارویی بابونه با ایبوپروفن

ایبوپروفن نوعی داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) و بسیار معروف و پراستفاده است.مصرف همزمان بابونه و ایبوپروفن می تواند عوارض جانبی و اثرات این دارو را افزایش دهد.برخی از عوارض جانبی احتمالی مصرف این گیاه دارویی با ایبوپروفن عبارتند از: افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی ، خونریزی از لثه ، افزایش روزهای قاعدگی ، افزایش میزان خونریزی پریود ، تنگی نفس ، بی اشتهایی ، کاهش وزن ، نفخ ، یبوست ، زرد شدن چشم ها و …

تداخل دارویی بابونه با پلاویکس

از مصرف پلاویکس با آسپیرین برای درمان درد قفسه سینه (بعد از حمله قلبی یا درمان آنژین) و همچنین بعد از باز کردن رگ های قلب (بعد از گذاشتن استنت یا آنژیو) برای جلوگیری از ایجاد لخته خونی استفاده می شود .پلاویکس خاصیت رقیق کننده خون دارد و در صورتی که در دوره مصرف این دارو از دمنوش های بابونه و یا مکمل های این گیاه دارویی استفاده کنید خطر خونریزی داخلی وسایر عوارض جانبی احتمالی ، به شدت افزایش پیدا می کند.(Chamomile drug interactions)

برای از عوارض جانبی احتمالی این تداخل عبارتند از : افزایش احتمال حمله قلبی ، سکته مغزی ، احساس خستگی شدید و ناتوان کننده ، وزوز گوش ، گرفتگی گوش ، افزایش ضربان قلب ، درد قفسه سینه ، افزایش احتمال خونریزی داخلی ، زخم معده و روده ، تغییرات دوره قاعدگی ، خونریزی غیر معمول از واژن ، مدفوع خونی و ….

تداخل بابونه و چای بابونه با وارفارین

وارفارین از تشکیل لخته های خونی جلوگیری میکند و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد . به دلیل اینکه وارفارین خاصیت رقیق کننده خون دارد و از ایجاد لخته های خونی جلوگیری می کند ، مصرف بابونه در دوره مصرف این دارو می تواند باعث بروز عوارض جانبی خطرناک و خونریزی داخلی شود. برخی از رایج ترین عوارض جانبی ناشی از تداخل وارفارین با بابونه عبارتنداز : افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی ، خونریزی داخلی ، کبود شدن آسان پوست با کوچکترین ضربه و فشار ، آسیب کبدی ، زخم معده و روده ، اسهال خونی ، سردرد و …

توجه : بابونه و چای بابونه با تمام داروهای رقیق کننده خون تداخل دارد.

تداخل بابونه با آمی تریپتیلین

آمی تریپتیلین نوعی داروی ضد افسردگی سه حلقه ای است که با مهار آنزیم CYP1A2 باعث کاهش علائم افسردگی می شود.بابونه نیز قادر به مهار آنزیم CYP1A2 بوده و همچنین میزان جذب آمی تریپتیلین را به شدت افزایش می دهد و می تواند باعث افزایش عوارض جانبی این دارو و حتی مسمومیت دارویی شود. برخی از عوارض جانبی احتمالی تداخل بابونه با آمی تریپتیلین عبارتند از :تپش قلب ، آریتمی قلبی ، افزایش فشار خون ، توهم ، افزایش تمایل به خودکشی ، دیدن چیزها و اشخاصی که در واقعیت وجود ندارند ، بختک ، یبوست شدید ، مشکل در ادرار کردن ، تکرر ادرار ، زخم های دهان و لثه مانند آفت دهان و موکوسل دهان ، احساس طعم فلز در دهان و …

تداخل دارویی بابونه با کلوزاپین

کلوزاپین نوعی داروی ضد روان پریشی است که در مواردی برای درمان و کنترل علائم اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار می گیرد.این دارو توسط آنزیم CYP1A2 در بدن متابولیزه می شود .بابونه و چای بابونه می تواند بر روی آنزیم CYP1A2 تاثیر گذاشته و باعث افزایش غلظت کلوزاپین در خون شود.این تداخل می تواند باعث مسمومیت و افزایش عوارض جانبی احتمالی کلوزاپین شود.

برخی از عوارض جانبی این تداخل عبارتند از ‌:اختلالات قلبی ، آریتمی قلب ، افزایش و یا کاهش ضربان قلب ، تغییر فشار خون ، یبوست شدید ، افزایش وزن ، افزایش شدید و ناگهانی قند خون ، اختلالات کبدی و …

تداخل دارویی بابونه با پروپرانولول

پروپرانولول از گروه داروهای بتا بلوکر است که برای کاهش و کنترل فشار خون در افرادی که فشار خون بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو توسط آنزیم CYP1A2 در بدن متابولیزه می شود.بابونه بر روی آنزیم CYP1A2 تاثیر گذاشته و می تواند باعث افزایش اثرات و عوارص جانبی داروی پروپرانولول شود.

برخی از عوارض جانبی تداخل پروپرانولول با بابونه عبارتند از : افسردگی شدید ، مشکل در حفظ تعادل ، مشکل در تغییر حالت از خوابیده و نشسته به ایستاده ، مشکلات کبدی ، حالت تهوع ، کاهش وزن ، کاهش ناگهانی قند خون ، کاهش شدید فشار خون ، تغییر در ضربان قلب ، آریتمی قلبی ، درد قفسه سینه و …

تداخل دارویی بابونه با تئوفیلین

تئوفیلین با گشاد کردن مجاری هوایی باعث آرامش عضلات ریه شده و حساسیت ریه را نسبت به آلرژن ها کم می کند . تئوفیلین برای درمان علائمی مانند خس خس سینه ناشی از آسم ، برونشیت ، آمفیزیم و سایر مشکلات تنفسی استفاده می شود .این دارو نیز توسط آنزیم CYP1A2 در بدن متابولیزه می شود و به دلیل اینکه بابونه بر روی آنزیم CYP1A2 تاثیر گذار است می تواند غلظت و اثرات و همینطور عوارض جانبی این دارو را به شدت افزایش دهد.

برخی از عوارض جانبی تداخل بابونه با تئوفیلین عبارتند از : تپش قلب ، افزایش فشار خون ، افزایش ضربان قلب ، تشنگی بیش از حد ، سوزش ادرار ، تکرر ادرار ، سیاهی رفتن چشم ، تاری دید ، خشک شدن دهان ، تنفس بد بو و …

تداخل بابونه با تاکرین

تاکرین عملکرد سلول های عصبی مغز را بهبود می بخشد و به درمان علائم مرتبط با بیماری آلزایمر یا زوال عقل کمک می کند.این دارو نیز توسط آنزیم CYP1A2 در بدن متابولیزه می شود به همین دلیل مصرف بابونه در دوره مصرف این دارو می تواند اثرات و عوارض جانبی آن را به شدت افزایش دهد .برخی از عوارض جانبی احتمالی تداخل بابونه با تاکرین عبارتنداز : کاهش قدرت تفکر ، کاهش سرعت عمل بعد از تصمیم گیری ، خواب آلودگی ، افزایش شدید ضربان قلب ، خطر حمله قلبی و سکته مغزی ، تب ، افزایش جوش و آکنه ،تحریک پذیری و عصبانیت ، مشکل در ادرار کردن ، زرد شدن پوست و چشم و ….

نکات تکمیلی :

مصرف بابونه به صورت معمول و بسیار کم معمولا خطری ندارد و این خطرات اشاره شده در صورتی است که شما از مکمل های بابونه و یا چای و دمنوش آن با هدف درمان و به عنوان داروی گیاهی استفاده کنید.

قبل از مصرف بابونه مطمئن شوید که مصرف آن برای شما خطرناک نیست .اگر بیماری خاصی دارید و یا به بابونه ، گردو ، سیب زمینی ، گل داودی ، کرفس و یا هرگیاه دیگری حساسیت دارید ، قبل از مصرف بابونه با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بابونه در دوران بارداری

اثرات بابونه بر روی جنین به صورت کامل مشخص نیست.قبل از استفاده دارویی از این گیاه در دوران حاملگی ، با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که به زمان زایمان نزدیک هستید ، استفاده دارویی از بابونه می تواند خطر خونریزی در زایمان و بعد از زایمان را به شدت افزایش دهد .

مصرف بابونه در دوران شیردهی

اثرات مصرف بابونه بر روی نوزاد به صورت کامل مشخص نیست. در دوران شیردهی قبل از استفاده دارویی از بابونه ، با پزشک خود مشورت کنید.

loading...
***
loading...


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر