طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی

خاگینه مغزدار، نوعی دسر شیرین و مغذی است که به راحتی و بدون استفاده از فر تهیه می شود. خاگینه مغزدار را می توان به صورت کیکی درست کرد و به عنوان یک صبحانه یا عصرانه مقوی مورد استفاده قرار داد.
ستاره | سرویس آشپزی - خاگینه، یکی از دسرهای ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران با سبکهای متفاوت و با مواد متنوع طبخ میشود. ماده اصلی این خوراک، تخم مرغ است و غالبا مانند کیک شربتی و شیرینی شربتی، شهدی شیرین به آن افزوده میشود. خاگینه در برخی از شهرها با افزودن سبزیجات به تخم مرغ درست شده و معمولا به عنوان صبحانه و یا غذای اصلی سرو میگردد. انواع خاگینه عبارتند از: خاگینه ساده (خاگینه عسلی)، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه قالبی و خاگینه کنجدی. در این مطلب به آموزش روش پخت خاگینه مغزدار کیکی میپردازیم.

خاگینه مغزدار با ترکیبی از مغزها و ادویهها پر میشود. این خوراک شیرین در واقع نوعی دسر است که پس از غذای اصلی سرو میگردد و مواد تشکیل دهنده آن به قدری مقوی و مغذی هستند که مانند انواع کیک، میتواند به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل مورد استفاده قرار گیرد.
طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی
مواد لازم برای تهیه شربت | |
آب | ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
گلاب | ۱/۴ پیمانه |
محلول زعفران | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه شربت:
مواد لازم برای تهیه مواد میانی | |
گردو | ۱۰ عدد |
پودر گل محمدی | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
دستور تهیه مواد میانی:
مواد لازم برای تهیه خاگینه | |
تخم مرغ | ۴ عدد |
ماست خامه ای یا چکیده شیرین | ۴ قاشق غذاخوری |
آرد | ۵ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
دستور تهیه خاگینه: تخم مرغها را در یک ظرف مناسب بشکنید، وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شوند. ماست و روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید. سپس به مواد اضافه کرده و با همزن دستی بزنید تا یکدست شده و غلظتی شبیه فرنی پیدا کند. اگر با این مقدار آرد، به غلظت مناسب نرسید کمی آرد اضافه کنید.
کف یک تابه نچسب گرد به قطر ۱۳ سانتیمتر را چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
وقتی تابه گرم شد، نیمی از مایهی خاگینه را به طور یکنواخت در آن ریخته و درب تابه را ببندید تا روی خاگینه بسته شود.
درب تابه را بردارید و مواد میانی را به طور یکنواخت در سطح خاگینه پخش کنید. سپس بقیه مایهی خاگینه را روی آن بریزید.
درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا روی خاگینه بسته شده و پشت آن طلایی شود.
خاگینه را برگردانید، درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا طرف دیگر هم روی حرارت ملایم طلایی شود.
شیره را از یخچال بیرون بیاورید و با قاشق به تدریج روی خاگینه بریزید تا جذب آن شود.
خاگینه را برگردانده و روی طرف دیگر نیز کم کم شربت بریزید تا جذب شود.
خاگینه مغزدار را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.