تداوم فشار دلار بر اونس
بهرغم تعمیق تنشهای مربوط به تجارت بینالملل، قیمت جهانی طلا در پایینترین سطح 6 ماه اخیر قرار گرفته است.
به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)، فلز زرد که بهعنوان دارایی امن پناهجویان در شرایط نااطمینانی شهرت دارد، در روزهای اخیر برخلاف این باور وضعیت نابسامانی را تجربه میکند. ین ژاپن با اینکه در شرایط نرمال با فلز گرانبها هممسیر است، برخلاف این قاعده کلی، نسبت به دلار بازدهی بهتری را سپری میکند. نرخ بهره هدف فدرال رزرو در سالجاری میلادی دو نوبت افزایشی را پشت سر گذاشته و نرخ بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۳ماهه به ۹۲/ ۱درصد رشد کرده است که نگهداری طلا را برای معاملهگران بدون بازدهی کافی نشان میدهد.
تداوم فشار دلار بر اونس
درحالیکه بازارهای جهانی سهام درگیر نوسانات شدید شدهاند و جنگ تجاری میان ایالاتمتحده و چین روز به روز وشدیدتر میشود، فلز گرانبها دیروز به پایینترین بهای ۶ ماه اخیر رسیده و ظرف یک سال گذشته ۴ درصد ارزش خود را از دست داده است. تحلیلگران، علت اصلی افت قیمت طلا در روزهای گذشته را تقویت شاخص دلار آمریکا معرفی میکنند؛ اما روند بازدهی ین ژاپن در همین دوره زمانی، فضای بازارهای جهانی را مبهم کرده است. ین و طلا در اکثر مواقع مسیر مشابهی دارند، اما ارز ژاپنی برخلاف فلز گرانبها در روزهای اخیر نسبت به دلار آمریکا بازدهی بهتری را به ثبت میرساند. با توجه به اینکه، طلا در کوتاهمدت تحت فشار شاخص دلار باقی خواهد ماند، دلیل جدایی مسیر آن از ین بیشتر به وضعیت تقاضا در بازار ذخایر امن مربوط میشود. پیشبینیهای تحلیلگران پیش از این اعلام کرده بودند؛ درصورتیکه روند رشد ارزش دلار پایان پذیرد از شدت فشار وارده بر اونس کاسته خواهد شد و تقاضا برای طلا افزایش مییابد؛ اما نهتنها این سناریو محقق نشد، بلکه تقاضای سرمایهگذاری در بازار فلز گرانبها رویه کاهشی را تجربه کرد. حجم مبادلات آتی طلا در بازار Comex نیویورک که تعداد قراردادهای آتی را مشخص میکند از سال ۲۰۱۶ میلادی به پایینترین سطح خود رسیده که بیانگر افت قابلتوجه تقاضا در این بازار است. برای سرمایهگذاران فعال در بازار طلا، کاتالیزگرهای اندکی برای چشمانداز مثبت این فلز در سالجاری میلادی مطرح شده است. بنابراین سیگنال خرید جذابی به رشد تقاضا کمک نکرد و پیشروی شاخص دلار نیز مزید بر این وضعیت شد. علاوهبر این، نرخ بهره هدف فدرال رزرو در سالجاری میلادی دو نوبت افزایشی را پشت سر گذاشته و نرخ بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۳ماهه به ۹۲/ ۱ درصد صعود کرده که نگهداری طلا را بدون بازدهی کافی نشان میدهد. این دو عامل، رویکرد بلندمدت تورم در آمریکا را نیز کنترلشده نشان میدهد؛ بنابراین صرفه سرمایهگذاری در بازار فلز زرد بهعنوان محافظ در مقابل تورم نیز تضعیف شده است. تحلیلگران تکنیکال نیز در چهارچوب زمانی روزانه طلای نقدی از سطح حمایت ۱۲۵۱ دلاری حکایت دارد. در صورت شکسته شدن این مرز، سطح حمایت بعدی در قیمت ۱۲۴۷ دلاری است.
تضعیف یوآن در واکنش به جنگ تجاری
به نوشته دنیای اقتصاد،همانطور که روز سهشنبه نگرانیهای تجاری منجر به ریزش بازارهای سهام در سراسر دنیا شده بود، شاخص دلار همزمان با ین ژاپن تقویت شد. بازار سهام آسیایی روز چهارشنبه را نیز با نزول سپری کردند؛ با این حال، طلا که همبستگی بالایی با ین دارد، نزول کرد تا یک نشانه غیرعادی در بازارها نمایان شود. نکته قابل توجه دیگر، کاهش ارزش یوآن در برابر دلار آمریکا به پایینترین سطح ظرف ۶ ماه اخیر بود. تضعیف یوآن احتمال ورود متقابل آمریکا به صحنه جنگ ارزی را تقویت میکند. تحقق چنین سناریویی با توجه به سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ در راستای جبران بخشی از کسری تراز تجاری بعید نیست؛ کاهش کسری تجاری بهعنوان یکی از مهمترین اهداف رئیسجمهوری آمریکا مطرح شده که با وجود دلار قوی ناهمخوانی دارد.