توصیه کارشناسان به تازه واردان بورس


توصیه کارشناسان به تازه واردان بورس

بورس که در هفته های گذشته به فهرست علاقه مندی سرمایه گذاران افزوده شده است، در صورت آگاهی و شناخت کافی سودهای رویایی عاید سهامداران می کند اما در صورت هیجان زدگی و پیروی از شایعات، سرمایه های افراد تازه وارد را بر باد می دهد.

به گزارش (Banker)،در شرایطی که حجم گسترده ای از نقدینگی به بخش های غیرمولد جامعه مانند ارز، طلا و خودرو رفته و التهاب اقتصادی و سفته بازی ایجاد کرده است، بورس می تواند ناجی اقتصاد کشور شود.
بورس با جذب نقدینگی سرگردان در جامعه می تواند منابع مالی لازم برای شرکت ها و طرح های اقتصادی را فراهم کرده و زمینه رشد اقتصادی را فراهم کند.
بازار سهام در هفته های گذشته روزهای طلایی را پشت سر گذاشته و شاخص بورس با رکوردشکنی های پی در پی، به نقطه اوج در 50 سال عمر فعالیت خود دست یافته است.
رشد قابل توجه شاخص بورس در روزهای اخیر باعث شده است افرادی که شناخت چندانی از بورس ندارند، تمایل داشته باشند سرمایه خود را وارد این بازار کنند.
اگرچه ورود سرمایه های جدید به بورس، برای بازار سرمایه و مردم می تواند جذاب و سودآور باشد اما در صورت سرمایه گذاری اشتباه و نادرست، نه تنها سودی عاید سرمایه گذاران نمی شود، بلکه امکان دارد سرمایه های آنها را نیز بر باد دهد.
بر این اساس، کارشناسان توصیه می کنند افراد علاقه مند بویژه تازه واردان از مشورت کارشناسان استفاده یا در صندوق های سرمایه گذای فعال در بورس سرمایه گذاری کنند تا ریسک های آنها پوشش داده شود.
رشد شتابان بورس، علاوه بر اینکه فرصت های گسترده ای را برای اقتصاد کشور، شرکت ها و سهامداران ایجاد کرده است، می تواند ریسک هایی را نیز پیش پای سهامداران تازه وارد بگذارد.
بر این اساس، کارشناسان همزمان با معرفی فرصت های سرمایه گذاری در بورس، توصیه های را برای تازه واردان مطرح می کنند تا با دقت اقدام به سرمایه گذاری و خرید کنند تا با زیان مواجه نشوند.
به نوشته ایرنا،ورود سهامداران جدید به بورس به شرط آگاهی و شناخت کافی از بازار سرمایه، باعث سودآوری آنها و رونق بیش از پیش بورس می شود که حامی بخش مولد اقتصادی کشور است.

توصیه های کارشناسان
کارشناسان و فعالان بازار سرمایه، توصیه هایی را به خریداران تازه وارد مطرح می کنند تا به صورت سنجیده و حساب شده، اقدام به خرید و فروش کنند:

1- اول آموزش، بعد خرید
بورس، جزو پیچیده ترین و تخصصی ترین بازارهای مالی جهان است که عوامل مختلفی در تعیین سوددهی و زیاندهی آن نقش دارند. بر این اساس، آموزش و تخصص، شرط لازم برای ورود به این بازار است.
همان طور که بورس توانست بسیاری از افراد را از سودهای رویایی برخوردار کند، افراد بسیاری نیز به دلیل شناخت ناکافی، در این بازار بازنده بوده و سرمایه خود را بر باد داده اند.

2- خودداری از خرید مستقیم سهام
کارشناسان توصیه می کنند افراد تازه کار و ناآگاه از خرید مستقیم سهام خودداری کنند. خرید مستقیم سهام با ریسک های متعددی روبروست که باید سهامداران، پیوسته آنها را بررسی و میزان تاثیرشان بر سهم را لحاظ کنند که این موضوع از توان تازه واردان خارج است.
بنابراین، پیشنهاد شده است به جای خرید مستقیم سهام، افراد تازه وارد به سراغ صندوق های سرمایه گذاری یا اوراق با درآمد ثابت بورسی بروند.
صندوق های سرمایه گذاری که توسط نهادهای مالی دارای مجوز مدیریت می شود، دارای سبدگردانی بوده و بر اساس شرایط، سبد سهام خود را به روزرسانی می کنند، در واقع خریداران واحدهای صندوق های سرمایه گذاری به جای خرید مستقیم سهم، به واسطه صندوق ها اقدام به خرید می کنند.

3- هیجانزده، خرید و فروش نشود
به علت نوسان شدید در بورس، قیمت سهام در روزهای مختلف چند درصد بالا و پایین می رود، این نوسان موجب می شود گاهی برخی تازه واردان، به صورت هیجانزده اقدام به خرید و فروش کنند.
توصیه کارشناسان به این گروه از سهامداران این است که به جای خرید و فروش هیجانی، به روند حرکت شاخص قیمت سهام نگاه کنند. اگر روند حرکت سهام در میان مدت و بلندمدت، صعودی است، نباید با نوسان های کوتاه مدت روزانه که قیمت را منفی می کند، اقدام به فروش کنند؛ زیرا در روزهای آتی، دوباره قیمت ها مثبت و صعودی می شود.
به گفته یک سهامدار کهنه کار بورس که در تالار بورس قدیمی خیابان حافظ با خیالی آسوده، روی صندلی خود نشسته است، «اگر سهم مناسب، آینده دار و خوب از یک گروه صنعتی سود ده را انتخاب کرده باشید می توانید بروید یک سال بعد با خیال راحت برگردید و سود خود را بگیرید و نیازی نیست هر روز قیمت سهم را چک کنید تا اعصابتان خرد شود.»

4- تشکیل سبدی از سهام و خودداری از تک سهمی
گفته می شود بورس، آینه اقتصاد کشور است؛ بنابراین با توجه به ریسک های متعدد سیاسی، بین المللی و اقتصادی که در کشور وجود دارد، باید با تشکیل سبدی از سهام، سودهای خوبی را شناسایی و از زیان جلوگیری کرد.
در برخی موارد، افراد تحت تاثیر عوامل مختلف، همه سرمایه خود را روی یک سهم خاص سرمایه گذاری می کنند اما وقوع یک حادثه بین المللی یا سقوط قیمت برخی کالاها در بازارهای جهانی، به یکباره باعث کاهش شدید قیمت سهام شرکت مورد نظر می شود.
بنابراین، توصیه شده است با تشکیل سبدی از سهام گروه های های مختلف صنعتی، سرمایه سهامداران در بورس تضمین شود.

5- بی توجهی به شایعات
امروزه به علت توسعه فضای مجازی، هزاران گروه بورسی در شبکه های اجتماعی شکل گرفته است که به فضاسازی و «سیگنال فروشی» اقدام می کنند.
با وجود تاثیر مثبتی که فضای مجازی می تواند در گسترش آموزش و فرهنگ سازی داشته باشد در پشت پرده شماری از این گروه ها، افراد سودجویی قرار دارند که تلاش می کنند با فضا سازی، افراد ناآگاه و تازه وارد را به خرید سهام مورد نظر خود، تشویق کنند.
معمولا سودجویانی که دارنده این سهام هستند، با تبلیغات، افراد تازه وارد و ناآگاه را به خرید سهم زیان ده تشویق می کنند؛ به طوری که چند روزی پس از فروش گسترده این سهام، افراد سودجو از ترکیب سهامداران این سهام خارج شده و روند سقوط قیمت آنها آغاز می شود؛ بدین ترتیب تازه واردان با سهام زیاندهی روبرو می شوند که سرمایه شان را بر باد می دهد.
علاقه مندان به سرمایه گذاری در بورس به جای توجه به شایعات می توانند به کارشناسان و نهادهای تخصصی مراجعه کنند.

6- با سرمایه زندگی در بورس معامله نشود
مهمترین توصیه به تازه واردان، استفاده از «پس انداز» و نه سرمایه مالیشان در بورس است.
گاهی مشاهده می شود افراد در سایه تبلیغات و هیاهوهای موجود، به صورت شتابزده، سرمایه های خود مانند خانه مسکونی را فروخته و وارد بورس می کنند که به اعتقاد کارشناسان، بدترین تصمیم ممکن است.
حتی در بهترین شرایط و پررونق ترین دوران ها، همواره ریسک های متعدد سیاسی، اقتصادی و بین المللی پیش روی بورس وجود دارد که ممکن است به سقوط قیمت سهام خریداری شده یا توقف چندین ماه نماد سهام مورد نظر منجر شود.
بنابراین، توصیه شده است سهامداران باید آن بخشی از پس انداز خود را که برای بلندمدت به آن نیازی ندارند، وارد بورس کرده و به سرمایه گذاری اقدام کنند تا در صورت وقوع ریسک ها و حوادث غیرقابل پیش بینی، زندگی سهامداران مختل نشود.
در واقع، سهامداران باید پول پس انداز و اضافی خود را که در صورت از دست رفتن، خسارت و لطمه ای به جریان زندگی روزمره شان وارد نمی کند، در بورس سرمایه گذاری کنند.

7- خودداری از خرید اعتباری به علت ریسک های سیاسی و اقتصادی
گاهی، برخی افراد تازه وارد که از ارتباطات خوبی برخوردارند با هدف افزایش نقدینگی خود برای خرید سهام، به اخذ اعتبار از کارگزاری های و سایر نهادهای مالی اقدام می کنند.
این گروه از سهامداران با تصور اینکه با کسب سودهای عالی از سهام خریداری شده می توانند اصل و سود اعتبار اخذ شده را به راحتی بازگردانند، به استفاده از این ابزار اقدام می کنند اما در نهایت به علت ریسک های متعدد سیاسی و اقتصادی که این روزها در کشور وجود دارد، قادر به کسب سود پیش بینی شده نبوده و در نتیجه با زیان سنگینی روبرو می شوند.
بنابراین کارشناسان توصیه می کنند در شرایط پر ریسک سیاسی و اقتصادی که قیمت نفت و محصولات مختلف در بازارهای جهانی به شدت نوسان دارد، از خریدهای اعتباری و هیجان زده خودداری کنند.

8-کسب سود در بورس در سایه صبر
اگر فردی در نظر داشته باشد با ورود به بورس یک شبه، ثروتمند شود، در اشتباه است و امکان دارد به علت عجله و تصمیم غیرمنطقی و عجولانه همه سرمایه خود را از دست دهد.
در برخی دوره های آموزشی بورس برای تازه واردان مثال «ماهیگیر» زده می شود؛ یک ماهیگیر حرفه ای هیچ وقت عجله نمی کند، به رودخانه و تالاب مناسبی رفته و ساعت ها می نشیند تا یک ماهی بزرگ در قلاب گرفتار شود. در واقع، این ماهیگیر، سود خود را با صبر و شناسایی محل دقیق صید می گیرد.
بازار سرمایه، بازار بلندمدت است و بر این اساس، کارشناسان می گویند انتظار برای کسب بازده‌های اتفاقی کوتاه مدت، رشد پایدار بلندمدت را به‌خطر می اندازد و حتی امکان دارد افراد را با زیان سنگین روبرو کند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!