طرز تهیه هویج پلو به ۳ روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)

هویج پلو یکی پلوهای مخلوط سنتی ایران است که اصالت آن به شیراز برمی گردد و به سبک های مختلف و با مواد متنوعی درست می شود. با طرز تهیه هویج پلو با مرغ، با گوشت و بدون گوشت آشنا شوید.

ستاره | سرویس آشپزی - هویج نوعی سبزی ریشهدار یا غدهای خوراکی، حاوی ویتامینهای A، B، C و مواد معدنی مختلفی است که به صورت خام یا پخته در اشکال خردشده یا رندهشده برای تهیه انواع سوپها مثل سوپ شیر و خامه؛ خورشهایی مانند خورش هویج و دسرهایی مانند حلوای هویج کاربرد دارد. همچنین هویج حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و هویج پخته بیشتر از هویج خام آنتی اکسیدان دارد. زیرا در حین فرایند پخت دیواره سلولهای گیاهی بافت هویج شکسته شده، در نتیجه جذب آنتی اکسیدان موجود و سایر مواد شیمیایی آن افزایش مییابد. در این سبزی، بتاکاروتن به وفور یافت میشود و رنگ نارنجی خاص آن نیز به همین خاطر است. بتاکاروتن در بدن شکسته شده و به ویتامین A تبدیل میشود و به همین دلیل است که خوردن هویج را برای بهبود دید چشم توصیه میکنند.
یکی از پلوهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، هویج پلو است که اصالت آن به شیراز برمی گردد و معمولا برای اینکه خوش رنگتر شود با هویج فرنگی پخته میشود که رنگ نارنجی تیره تری دارد. ترکیب عالی و به جای مواد غذایی در تهیه این پلو باعث شده که طعم و مزه خوشایند و دلچسبی داشته باشد و نظر هر کس را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه هویج پلو را به سبکهای مختلف مرور کنیم.
یکی از پلوهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، هویج پلو است که اصالت آن به شیراز برمی گردد و معمولا برای اینکه خوش رنگتر شود با هویج فرنگی پخته میشود که رنگ نارنجی تیره تری دارد. ترکیب عالی و به جای مواد غذایی در تهیه این پلو باعث شده که طعم و مزه خوشایند و دلچسبی داشته باشد و نظر هر کس را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه هویج پلو را به سبکهای مختلف مرور کنیم.
طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ
مواد لازم | |
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۱ عدد |
آبلیمو | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ فنجان |
هویج | ۳۰۰ گرم |
پیاز داغ | ۲-۳ قاشق غذاخوری |
خلال بادام | ۱/۲ پیمانه |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت
مواد لازم | |
برنج | ۳ پیمانه |
هویج متوسط | ۵ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
پیاز داغ | ۲-۳ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲-۳ قاشق غذاخوری |
پودر زعفران | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
طرز تهیه هویج پلو مجلسی بدون گوشت
مواد لازم | |
برنج | ۳ پیمانه |
هویج متوسط | ۳ عدد |
زرشک | ۱/۴ پیمانه |
پودر زعفران | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پیاز داغ | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
ادویه پلویی | ۱ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه: