پوستاندازی خانواده همیار
کسبوکارهای آنلاین و استارتآپها امروز در ایران و جهان به سرعت درحال تولد و رشد هستند و این موضوع محل مناقشه نیست. این رشد نشان میدهد که چنین کسبوکارهایی برای ماندن و موفقشدن نیازهایی دارند و کسبوکارهای آنلاین دیگری این نیازها را شناسایی کردهاند و خدماتی برای رفع نیازها ارائه میدهند. به عبارت بهتر، استارتآپهایی برای ارائه خدمات و رشد به استارتآپهای دیگر شکل گرفتهاند. همیار وردپرس از این دست کسبوکارهاست. میتوان او را یار کسبوکارهای آنلاین نامید. این استارتآپ با شناسایی نیازهای استارتآپها و ارائه خدمات فنی و آموزشی به آنها، به شکلگیری و رونق آنها کمک میکند. حالا همیار وردپرس، کلیه آموزشهای خود را به خانواده بزرگش کسبوکارهای آنلاین، رایگان عرضه میکند.
آشنایی با همیار وردپرسهمیار وردپرس، در آغاز برای طراحی سایت در بستر سایتساز وردپرس شکل گرفت. محصولات آماده مانند قالب و پلاگین برای فروش میگذاشت و دورههای آموزشی هم برگزار میکرد. این شرکت از سال ۹۰ شکل گرفت و بهتدریج با مفهوم استارتآپ آشنا شد. همیار وردپرس سه بخش اصلی خدمات، آموزش و فروش دارد. خدمات همیار وردپرس طراحی، راهاندازی و بهبود هرگونه سایت و فروشگاه اینترنتی بر بستر وردپرس است. ۲۵درصد سایتهای جهان با وردپرس هستند. در ایران، آمار استفادهکنندگان وردپرس از جهان بیشتر است. چون در ایران منابع قوی برای برنامهنویسی نداریم و اغلب سرویسهای خارجی نیز برای ما بسته است. از طرفی دوران اوج وردپرس با آشنایی ایرانیان با کسبوکارهای اینترنتی همزمان شد. به همین دلیل ۳۰ درصد وبسایتهای کسبوکار اینترنتی یعنی حدود ۳۰۰هزار سایت در ایران وردپرس است.
کار طراحی و خدمات سایت اکنون در همیار توسعه انجام میشود. با رشدی که همیار وردپرس و همیار توسعه در ماههای گذشته داشتند، همیار توسعه به دفتر جداگانهای نقل مکان کرده است. در زمینه آموزش، همیار وردپرس میکوشد فرهنگ بیزینس، فرهنگ استارتآپ و فرهنگ کارهای فنی را با سرعت زیاد آموزش دهد و افراد زیادی را به این حوزه علاقهمند کند. این شرکت آموزش رایگان و برگزاری ورکشاپ با هزینه خیلی پایین و حتی رایگان را مسئولیت اجتماعی خود میداند تا افراد بیشتری را به کسبوکارهای آنلاین علاقهمند کند. فروش هرگونه خدمات مجازی و آنلاین در بخش «ژاکِت» انجام میشود. برنامه همیار وردپرس این است که ژاکت، یک دیجیکالا در ارائه و فروش خدمات مجازی باشد. اگر کسی بخواهد تخصص یا توانایی خود را عرضه کند، باید یک سایت راهاندازی کند، مبلغی را سرمایهگذاری و پولی را برای تبلیغات هزینه کند. این هزینهها برای کسانی که خدمات خود را در ژاکِت عرضه کنند، صفر است. ژاکت یک بازار است که افراد متخصص در زمینههای مختلف محصولات خود را آنجا ارائه میکنند. همیار، فرهنگ جدیدی ایجاد کرده که افراد متخصص مانند برنامهنویس، محتوانویس، گرافیست، گوینده و... محصولات خود را در ژاکِت ارائه دهند و خریداران آن را ببینند و بخرند. ژاکت نیز با رشدی که داشته، درحال نقل مکان به دفتر دیگری است.
در همیار وردپرس هیچ قالب و افزونهای پولی نیست و همه چیز رایگان است. قالب و افزونههای پرمیوم یا تجاری در سایت ژاکت در دسترس هستند. این شرکت برترین وبسایت آموزشی در جشنواره وب و موبایل ۹۵ از نظر مردم و برترین وبسایت آموزشی در جشنواره رسانههای دیجیتال سال ۹۵ بود.
علی حاجمحمدی، بنیانگذار همیار وردپرس متولد ۷۱ است. او آرزو داشت یک منبع آموزشی فارسی وردپرس وجود داشت تا علاوه بر یادگیری سادهتر وردپرس، از پیشنهادهای آموزشی آن بهره میبرد. آن آرزو، اکنون «همیار وردپرس» نام دارد.
همیار وردپرس نیاز به آموزشهای فنی را بهخوبی دریافت و بخش مهمی از برنامه خود را با تکیه بر آموزش و انتقال تجربه تعریف کرد. سپس دوره آموزش جامع به نام «وبمستران هوشمند» را طراحی کرد. تابستان امسال دوازدهمین دوره آموزشی وبمستران هوشمند برگزار میشود. در این دورهها ساختن سایت، راهاندازی فروشگاه مجازی و تامین امنیت آن، به درآمد رساندن آن، بهبوددادن سایت و سایر موارد مرتبط آموزش داده شد. افرادی با ایدهها و کارهای مختلف از این دوره جامع استفاده کردند و کسبوکار خود را به بهرهبرداری رساندند.همیار وردپرس به صورت تخصصی روی مقالههای وردپرس و آموزش آن به صورت صددرصد رایگان کار میکند. علی حاجمحمدی، مدیر جوان همیار وردپرس میگوید که همیار وردپرس جایی برای پول دادن نیست و همهچیز در آن صددرصد رایگان است. آموزشهای کامل همیار وردپرس در سایت این شرکت درباره چگونگی ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی است. کسانی هستند که باحوصلهاند و زمان دارند، این آموزشها را دنبال میکنند و برای خود سایت میسازند. برخی از صاحبان کسبوکارها برای این کار وقت ندارند از همیار برای ساخت سایت یا بهبود آن کمک میگیرند که این کار در بخش همیار توسعه انجام میشود.
حاجمحمدی باور دارد که مشتری باید بتواند دست به انتخاب آگاهانه بزند. اگر از روی ناآگاهی برای انجام پروژهای پولی بپردازد و بعد آگاه شود که آموزش رایگان و مرحله به مرحله طراحی سایت در دسترس او بود، اعتماد خود را از دست میدهد. به همین دلیل همیار وردپرس پیش از قرارداد درباره آموزشهای رایگان به مشتری اطلاعات میدهد.
همیار وردپرس میخواهد عضو جداییناپذیر آموزشهای دیجیتال مارکتینگ در ایران باشد. رویکرد همیار وردپرس به آموزش، علاوه بر تجهیز استارتآپها به دانش فنی، این است که هرکس چیزی از دانش و تجربه برای آموختن دارد، بستر تعاملی آن را در اختیار داشته باشد. با رشد برنامههای آموزشی، در ماههای گذشته «همیار آکادمی» در این مجموعه راهاندازی شد و این روزها سیاستها و استراتژی آن درحال تدوین است. همیار آکادمی بستری برای مدرسان و فرصتی برای دانشجویان است که درباره پدیدههای نوینی چون کسبوکار اینترنتی و استارتآپ اطلاعات و جزئیات دقیقی از افراد مجرب این حوزه بهدست آورند. همیار آکادمی آموزشگاهی است که در آن آموزش عملی انجام میشود و دانشجویان را با بازار کار پیوند میزند. در اینجا افرادی که میخواهند متخصصان خبرهای شوند، کارهای حرفهایتر انجام دهند و درآمد بالا داشته باشند، به آن مراجعه میکنند. همچنین افرادی که به دنبال متخصصان کاربلد میگردند، باز هم به همیار مراجعه میکنند. همیار آکادمی دو قسمت دارد؛ یک قسمت برای کسبوکارها و استارتآپهاست که آموزش ایدهپردازی و پیادهسازی استارتآپ در آن آموزش داده میشود. صاحبان استارتآپها میآموزند که چگونه کسبوکار خود را به درآمد واقعی برسانند.
قسمت دیگر آموزشهای فنی مانند برنامهنویسی، کدنویسی، گرافیک و... است. این بخش ویژه کسانی است که نمیخواهد استارتآپ راه بیندازد، ولی میخواهد به عنوان یک متخصص عضو یک تیم شود. همانطور که بخشهای ژاکت و همیار توسعه با رشدی که در این مجموعه داشتند، به دفاتر جداگانه منتقل شدند، پیشبینی میشود سال آینده همیار آکادمی نیز بتواند دفتر جدیدی داشته باشد.
خبر خوب همیار وردپرس برای کاربرانش این است که خدمات و آموزشهای رایگان وردپرسی قرار است بهزودی ریدیزاین شود و در همیار وردپرس اتفاقات خوب و رایگان دیگری برای وردپرسیها رخ دهد. با آموزشهای رایگان، مدل درآمدی این شرکت از تبلیغات خواهد بود. برای معرفی مجموعههای وابسته به خود نیز بودجهای دریافت کرده و برای آنها تبلیغات میکند.