علائم سرطان که نباید از آنها غافل شد (1)
«سرطان» اسمیست که میتواند آدمی را وحشتزده کند. این بیماری قرن که بشر امروز را به ستوه آورده است، علائم و نشانههایی دارد که میتوان با هوشیاری و اقدامِ بهموقع از پیشرویاش جلوگیری کرد. با بخش نخست بررسی علائم سرطان همراه مجلۀ آنلاین روزچین باشید. علائم سرطان که باید با پزشک در میان...
«سرطان» اسمیست که میتواند آدمی را وحشتزده کند. این بیماری قرن که بشر امروز را به ستوه آورده است، علائم و نشانههایی دارد که میتوان با هوشیاری و اقدامِ بهموقع از پیشرویاش جلوگیری کرد. با بخش نخست بررسی علائم سرطان همراه مجلۀ آنلاین روزچین باشید.
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بیدردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم
علائم سرطان که باید با پزشک در میان بگذارید
علائم فیزیکی زیادی وجود دارند که شاید کاملاً طبیعی و ناشی از کارکرد عادی بدن باشند، اما اگر منشأ دقیق این نشانهها را ندانیم این احتمال وجود دارد که علائم سرطان باشند و خدایناکرده کار دستمان بدهند. بهتر است هر یک از علائم زیر را جدی بگیریم و حتماً با پزشک موضوع را مطرح کنیم.
خونریزی
دیدن خون بهندرت چیز خوبی است، مگر اینکه بدانیم این مایع سرخرنگ دقیقاً به چه علتی میآید. اگر خون میبینیم و دلیلش را نمیدانیم، چه این خون در بینی باشد یا هنگام سرفهکردن یا در دیگر اندامها، بهتر است به پزشک مراجعه کنیم. خونریزی در زنان در برخی برهههای زمانی عادیست، اما در هر صورت نباید از خونریزیهای ناگهانی غافل ماند؛ چراکه یکی از علامتهای خاموش در بدن است.
ذاتالریه مداوم و طولانی
عدمِابتلا به بیماریهای حاد هم میتواند یکی از نشانههای غیرمستقیم و علائم سرطان باشد. ماندل گولدفینگر، غدهشناس بیمارستان نیویورک، میگوید: «الگویی که شناسایی کردم این است که بسیاری از بیماران علائمی دارند که میتوان آنها را توضیح داد و با درمان بهموقع، خطر را از بین برد. اما آنها بدون توضیح خوبی برای این علائم به روال خود ادامه میدهند و هیچکس از آنها نمیپرسد که چرا چنین علائمی دارند.» برای مثال مرد ۴۰ سالهای که تابهحال هرگز ذاتالریه نکرده و ناگهان دوبار در سال ذاتالریه میکند، باید از پزشکش بپرسد که چرا این اتفاق افتاده است؛ حتی اگر با تجویز آنتیبیوتیک خوب میشود.
غده یا ورم غیرمعمول
اگر ساق پایتان به بغل میز بخورد، کوفتگی و تورم ایجاد میشود. اما اگر غدهها، برجستگیها یا نقاط غیرمعمولی بیرون بزنند و دلیلش را ندانید، مشکوک هستند. دانههای بزرگ میتوانند زیر یا روی پوست در کشاله ران، زیر بغل، گردن، سینهها یا شکم ایجاد شوند. دکتر تریس میگوید: «اگر این برآمدگیها باقی بمانند یا دائماً برگردند، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید.»
تب
تبِ بیدلیل وقتی عفونت یا ویروسی در بدن نیست، میتواند یکی از علائم سرطان باشد؛ البته اگر این شرایط را بهصورت مداوم تجربه میکنید. ایوآنا بونتا، متخصص غدد در مرکز درمان سرطان آمریکا در آتلانتا، میگوید: «اگر بهمدت ۲۴ یا ۴۸ ساعت تب مداوم داشته باشید و با خوردن تیلنول (Tylenol) این تب از بین برود، سرطان نیست. اما تب پایین در مدت یک یا دو هفته که بههیچوجه حتی پس از دریافت تیلنول یا ایبوپروفن از بین نمیرود، تب خطرناک و مشکوکیست.
کاهش وزن بیدلیل
بیشتر ما دندان اسب پیشکشی را نمیشماریم، اما این کار درستی نیست. دکتر بونتا هشدار میدهد و میگوید: «کاهش وزن بیدلیل اصلاً چیز خوبی نیست.» سرطان هورمونهایی را ترشح میکند که باعث نابودی توده بدن میشوند. معمولاً افراد مبتلا به سرطان لاغر میشوند. اگر رژیم غذایی خود را تغییر ندادهاید یا ورزش نمیکنید اما بهسرعت وزنتان پایین آمده است، حتماً مشکلی وجود دارد. بهتر است موضوع را جویا شوید تا خدایِناکرده این کاهش وزن از علائم سرطان نباشد.
عرق شبانه
مانند تب، عرق شبانه هم میتواند نشانگر تلاش بدن برای مقابله با سرطان، ویروس یا سلولهای مهاجم باشد. بدنتان سلولها را بیگانه میداند و سیستم ایمنی خود را فعال میکند. بههمینعلت علائمی مانند تب و عرق شبانه مشاهده میشوند. عرق شبانه را بیشتر در بیماران سرطان خون میتوان دید.
دکتر بونتا میگوید: «بیماران مبتلا به سرطان خون از عرق شدید در هنگام شب شاکی هستند. آنها باید دائماً ملحفه تخت و لباسخوابشان را تعویض کنند. عرق شبانه با مشکلات هورمونی تفاوت دارد.» وی اشاره میکند: «اگر بتوانید دلیلی برای عرقکردن خود پیدا کرده و آن را درمان کنید، سرطان نیست. اما خیسشدن از عرق در هنگام شب یکی از علائم سرطان است.»
سوزش مداوم معده
اگر از داروهای ضداسید معده استفاده میکنید، باید با پزشکتان برای دریافت داروی قویتر مشورت کنید و از او بخواهید تا خطر سرطان را در شما بررسی کند. دکتر بونتا میگوید: «سرطان معده متداولترین نوع سرطان نیست، اما تعداد آن رو به افزایش است. افرادی که دچار بیماریهای رفلاکس معده یا رفلاکس گوارشی-روده (GERD) هستند ممکن است متوجه نشوند، اما مری آنها در حال تغییر است.»
با ادامه رفلاکس، سلولهای سالمی که مری را میسازند با سلولهای غیرطبیعی که ممکن است سرطانزا باشند جایگزین خواهند شد. این شرایط که به آن «مری بارت» میگویند، میتواند مقدمهای بر سرطان باشد. سوزش دائم معده درواقع یکی از علائم ابتدایی سرطان است؛ بهویژه اگر این سوزش همراه با درد یا مشکل هنگام قورتدادن غذا باشد.
ادامه دارد…