ممنوع الخروجی 100 نفر از افراد صاحب سمت/ احضار رئیس حراست بانک مرکزی
سخنگوی قوه قضاییه در صد و بیست و نهمین نشست خبری خود به سوالاتی درخصوص بازداشت پسر نوبخت، احضار رئیس حراست بانک مرکزی، پرونده اخلال در نظام پولی و بانکی و... پاسخ داد.
***ممنوع الخروجی بیش از 100 نفر از افراد صاحب سمت
سخنگوی قوه قضائیه گفت: روز سختکوشان و کسانی که می توانند در جهت ارتقای آگاهی های مردم نقش موثری داشته باشند و اگر به وظایف رسانه ای خود عمل کنند از بسیاری از مفاسد اجتماعی جلوگیری خواهد شد بر خبرنگاران مبارک باد.
وی ضمن محکومیت جنایت هولناک و غیربشری و خلاف همه موازین بین المللی که عربستان روزهای گذشته مرتکب شد و بیش از 50 نفر را به قتل رساند گفت: این جنایت را به همه مردم داغدار یمن تسلیت عرض می کنم و آرزو میکنم خداوند ریشه این ظلم را نابود کند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: دشمنان ما و به خصوص امریکا کماکان فشار بر مردم عزیز را هدف گرفته است و تمام توان خود را بر این گذاشته که اقتصاد ما را به زعم خود تحت فشار قرار داده و با اخلال اقتصادی به مردم فشار بیاورد اما مردم ما مقاوم هستند و این گونه اقدامات را هم می شناسند و مقاومت می کنند.
وی ادامه داد: در این میان متاسفانه ضد انقلاب خارج نشین همپای دشمن هم نسبت به عملیات ایذایی و شایعه پراکنی کمک می کند که البته خارج از انتظار نیست اما عده ای افراد سودجو از این اقدامات با قاچاق و احتکار و مفاسد اقتصادی آب به آسیاب دشمن می ریزند. سودجویان بسیاری از مایحتاج مردم را با سودجویی و احتکار و گرانفروشی و قاچاق فشار را بر مردم افزایش می دهند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برای مقابله با این سودجویان در هفته های گذشته در قوه قضائیه چند بازپرس ویژه اختصاص پیدا کرد و دادستان تهران با نظارت مستمر شبانه روزی پیگیر رسیدگی به این پرونده هاست.
وی افزود: این در حالی است که دادستان کل کشور برای هماهنگی همه دادسراها تلاش میکند و پرونده ها حسب تشخیص به تهران احاله میشود.
اژهای تصریح کرد: تاکنون 67 مجرم دستگیر شده اند و از تعدادی تحقیق شده و با قرار تامین آزاد هستند این در حالی است که بیش از 100 نفر از افراد صاحب سمت ممنوع الخروج شده اند و برای 25 پرونده و 26 نفر کیفرخواست صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: از طریق نخبگان و عموم مردم عزیز ما انتظار به حقی مطرح شده که قوه پرونده ها را سریع بررسی کند و ما هم ناگزیر بودیم برای سرعت و دقتی که اگر انتظار مردم هم نبود سریع تر پرونده ها را به نتیجه برسانیم و ناگزیر بودیم استجازه ای از مقام معظم رهبری برای این سرعت و دقت داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بلافاصله نشستی با حضور رییس قوه برگزار شد تا 6 شعبه دادگاه با 3 قاضی حداقل دارای 20 سال سابقه قضایی تشکیل شود. ان شاءالله هرچه زودتر این 6 شعبه کار خود را آغاز کنند و اگر نیاز بود افزایش پیدا خواهد کرد.
***بر اساس استجازه از رهبری دادگاه ها علنی، با نام و نشان و عکس خواهد بود
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در خصوص چگونگی ایجاد اعتماد عمومی در مردم نسبت به برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران و مفسدان اقتصادی گفت: من بارها گفته ام که استجازه ای که در مرقومه اخیر صورت گرفت همین بود، برای اینکه مردم هم در جریان قرار گیرند عنوان کردیم که دادگاه ها علنی، با نام و نشان و عکس باشد.
وی افزود: آنچه قوه قضاییه انجام می دهد باید مطابق قانون باشد.
محسنی اژهای گفت: در مواردی که برای متهمان افساد فی الارض در نظر گرفته و منجر به اعدام میشود کسی نمی تواند بگوید اعدام حکم قاطعی نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور مطلق حکمش اعدام نیست و هر مفسد اقتصادی حکم مفسد فی الارض را نمیگیرد. اگر فردی قصد مقابله با نظام با علم به نتیجه کارش داشته باشد مشمول حکم مفسد فی الارض می شود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: بی اعتمادی مردم و سوء استفاده دشمن حتما ضربه به نظام وارد میکند.
محسنی اژهای گفت: در قانون اخیر التصویب مجازات اسلامی در ماده ٢٨٦ قید دیگری آمده، حتی اگر آن قید هم محرز شود باز مفسد فی الارض خواهد بود که در این گونه موارد مسامحه، تخفیف، لغو قرار بازداشت و تعلیق نداریم و باید حتما به اجرا درآید.
وی در پاسخ به این سوال که نسبت به تشکیل سازمان پلیس قضایی انتقاد وارد شده است گفت: پیگیری های ما ادامه دارد و بخشی از کار دست ماست اما تصویب دست ما نیست و امیدواریم به نتیجه برسد.
***پاسخ اژهای به سوالی در خصوص بازداشت پسر نوبخت
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که برخی افراد اطلاعاتی دارند ولی آن را به مراجع ذی ربط اطلاع نمی دهند و بعد در جامعه آن را مطرح میکنند،گفت: بخش تعزیرات قانون مجارات اسلامی، ماده 606 قانون مجازات اسلامی کسانی که مشمول برخی مواد قانون مجازات همچون مواد 598 هستند می گوید کسانی که مشمول قانونند که اطلاعی داشته باشند از فسادی همچون اختلاس و کلاهبرداری موظف هستند اطلاعات خود را به مراجع ذیصلاح قضایی بدهند و این افراد که در خصوص این افراد که در مواد قانون مجازات تعریف شده است، می گوید اگر اطلاع ندادند به انفصال از کار و حبس محکوم می شوند.
وی افزود: روسای سازمانها اگر اطلاعاتی از فساد دارند قانونا موظف هستند اطلاعات خود را به مراجع ذی صلاح اطلاع دهند.
محسنی اژهای تصریح کرد: اگر نماینده ای مطلبی گفت خود هیات بررسی کننده مجلس باید تشخیص دهد در راستای وظایف نمایندگی بوده یا نبوده، مسائلی که در مجلس مطرح می شود در دو قسم است اگر در راستای وظایف نمایندگی نباشد با شکایت بررسی می شود و گاهی هم مدعی العموم می تواند ورود کند، بنابراین ابتدا هیات رسیدگی کننده مجلس باید بررسی کند.
یکی از خبرنگاران از محسنی اژهای پرسید شنیده شده پسر آقای نوبخت با مقادیری سلاح بازداشت شده است که سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر چنین چیزی باشد شما دیر یا زود متوجه می شوید.
***هنوز در پرونده احمدی نژاد اتفاق جدیدی نیفتاده است
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در مورد درخواست احمدی نژاد برای کناره گیری رییس جمهور و اینکه آیا اتهامی متوجه ایشان است،گفت: احمدی نژاد به کسی گفته کنار برو خب آن فرد همکنار نمی رود و چیز سختی نیست و نباید به این چیزها توجه کرد.
وی در مورد پرونده احمدی نژاد هم گفت: هنوز اتفاقی در این پرونده نیفتاده است.
محسنی اژهای درباره رسیدگی به پرونده مشایی و زمان رسیدگی به آن گفت: برای این پرونده هنوز وقت دادگاه تعیین تشده است، اشکالاتی دادگاه وارد کرده بود اما امیداورم طول نکشد چون برخی اشکالات دادگاه را دادسرا مرتفع کرده است.
وی درباره صحبت های امام جمعه لواسانات که گفته بود قوه قضاییه نمره خوبی نمی گیرد گفت: ممکن است این صحبت ها درست و یا نادرست باشد که به تحلیلی که انجام داده است بستگی دارد.
اژهای گفت: امر قضا کار سختی است که هر کسی که دادگاه مراجعه می کند و اگر حکم به نفع او صادر نشود راضی نمی شود در مواردی هم کسی که حکم به نفع او هم صادر می شود راضی نیست.
وی افزود: در هر صورت باید مراقب بود که صحبت های افرادی که ستون پنجم آمریکا و دشمن نظام هستند به نام مردم تمام نشود.
***ماجرای گم شدن ۹ میلیارد دلار صحت ندارد/احضار نماینده مجلس به دادسرای تهران
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود درباره برنامه قوه قضاییه در خصوص مبارزه با احتکار کالا گفت: بخشی از کارها بر عهده تعزیرات است و قوه قضاییه اعلام آمادگی کرده است که در رابطه با این موضوع به تعزیرات کمک کند.
وی افزود: یک اقدام دیگر این است که مسئول سازمان تعزیرات در جلسه مسئولان قضایی درخواست هایی داشت که از سه درخواست ایشان پذیرفته شد و علی رغم کمبود نیرو اعلام کردیم از هر استانی ٣ قاضی به تعزیرات می دهیم.
وی درخصوص ماجرای گم شدن ۹ میلیارد دلار نیز گفت: اصلا این تعبیر که نماینده فعال مجلس که به دنبال مفاسد است مطرح کرده درست نیست، دادستان تهران وی را احضار کرد و از این به بعد هم قرار است این گونه باشد و از افراد در مورد صحبت خود توضیح بخواهیم.
محسنی اژهای افزود: یقینا چنین چیزی درست نیست، متاسفانه برخی در دولت های گذشته هم در مورد گم شدن پول حرف می زدند. این حرف ها و تعابیر درست نیست. ما هم دنبال می کنیم این ثبت سفارشی که در سال 96 یا 97 شده است آیا همه صحیح بوده است یا خیر و چه میزان ارز به آن تخصیص پیدا کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: سامانه ای تشکیل شده و وزارتخانه ای وجود دارد و سازمان صنعت و تجارت متولی اصلی است.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: اینکه در زمان ممنوعیت و در زمان محدودیت ثبت سفارش چه کسانی ثبت سفارش کرده اند و از دست اندرکاران وزارتخانه چه کسانی بوده اند (که قبلا گفته شد برخی دستگیر شده اند)، تخصیص دهندگان چه کسانی اند، باید مشخص شود و معین شود چه دستگاهی خلاف کرده است و این مسائل کار قوه قضائیه در این حوزه تحقیقات مشکل کرده است.
همه قائل هستند تخلف شده است اما اصلا این مبلغ نیست و بسیار ناچیزتر است و این مبلغ هم گم نشده است چون در مواردی افراد فرصت وارد کردن کالایشان تمام نشده است.
اژه ای در مورد اظهارات رییس جمهور مبنی بر همکاری قوای سه گانه در برخورد با اخلالگران بازار ارز و اینکه آیا قوه قضاییه برنامه خاصی در این زمینه دارد گفت: تنها مجازات یک جرم را به صفر نمی رساند و حتما باید بستر های وقوع جرم ایجاد نشود و اگر شد کسی از آن سوء استفاده نکند.
وی افزود: باید جلوی سرچشمه وقوع جرم گرفته شود. یکی از کارهای ما در کنار رسیدگی به پروندها ، آسیب شناسی و اعلام نتایج به دولت است.
معاون اول قوه قضاییه گفت: تعداد نامه هایی که از سوی رییس سازمان بازرسی با جنبه هشدار به دولت نوشته شده بسیار بالا بوده است البته دولت هم تا جایی که خبر دارم توجه کرده و جلوی برخی کارها را گرفته است.
وی ادامه داد: قوه قضاییه یکی از کارهای مهمی که در سال های اخیر داشته پیشگیری از وقوع جرم از طریق بررسی و آسیب شناسی بوده و راهبردهایی را هم ارایه داده است.
محسنی اژهای گفت: صرفا به اینکه بخواهیم با مجازات جلوی وقوع جرم را بگیریم کافی نیست.اگر در مساله خودروها یک مقدار دقت می کردند خیلی زود متوجه اتفاقات می شدند. مثلا با مراجعه با سوابق سال قبل می دیدند ثبت سفارش بالا رفته و حداقل این سوال ایجاد می شد که چرا و بررسی می کردند.
***قوه قضائیه نسبت به بسیاری از دستگاه ها در حوزه فناوری اطلاعات جلوتر است
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه چند سال است معاونت فناوری تشکیل شده اما هنوز کارها دستی انجام می شود گفت: قوه قضائیه نسبت به بسیاری از دستگاه ها در این زمینه جلوتر است و پیشرفت خوبی هم کرده است.
وی افزود: البته ما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم چون زیرساختها کاملا آماده نیست و مردم و نیروی انسانی ما هم آموزش کامل ندیده اند و در برخی موارد برای مردم گرفتاری ایجاد می کند و امیدواریم با افزایش بودجه بتوانیم کار را سریع تر و جدی تر پیش ببریم.
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در اعتراضات اخیر چند نفر بازداشت شدند یا ضرب و جرح شدند و در کرج جوانی به ضرب گلوله کشته شده است، گفت: اقدامات غیرقانونی که از ناحیه مردم صورت نمی گیرد والا مردمی که اعتراضی داشته باشند نمی آیند متعرض انبار مردم یا متعرض پلیس شوند.
وی افزود: مردم بین کار دشمن و معترضان تفاوت قائل می شوند؛ دشمن تبلیغ زیادی کرد اما چقدر مردم برای اعتراض خیابانی آمدند؟ مردم متوجهند و نمیگذارند کاری خارج از مسیر درست انجام شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بازداشت شدن افراد در صحنه اعتراض در شهرهای مختلف به معنای این نیست که این افراد نگهداری شوند، آنها در صحنه کنترل می شوند و چند ساعت بعد آزاد می شوند و حتی گاهی افراد اشتباهی دستگیر می شوند مثلا فردی در حال عبور گاهی بازداشت می شود. بنابراین بسیاری از دستگیر شدگان آزاد شدند.
محسنی اژهای افزود: تعداد بازداشتی های اعتراضات بسیار بسیار محدود است و کسانی اند که یا لیدر بودند یا در صحنه مرتکب جرمی همچون تخریب اموال عمومی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: اگر حقیقتا دشمن بخواهد این روند را ادامه بدهد مردم حواسشان باشد که گول نخورند زیرا نیروهای مربوطه به جد برخورد خواهند کرد و همیشه هم نیروهای مسئول نظم صبوری نخواهند کرد.
***چرایی کسب اجازه از رهبر انقلاب از سوی رئیس قوه قضاییه/ احضار رئیس حراست بانک مرکزی
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در خصوص ثبت یک شرکت از سوی دو برادر در استان گلستان برای ثبت نام خرید خودرو و کلاهبرداری از این طریق و با توجه به بازداشت بیش از ٢ ساله متهمان و بلاتکلیفی مالباختگان گفت: اگر اموال تکافوی بدهی را بدهد مشکلی نیست اما گاهی اموال کمتر از پولی است که مالیاختگان طلب دارند.
وی افزود: گاهی هم اموال متهمان به فروش نمی رسد.
محسنی اژهای در مورد نامه رییس قوه قضاییه به رهبر انقلاب و اینکه آیا قوانین کافی نبوده که دستور جدید گرفته شده ، گفت: در حال حاضر یک سری محدودیت ها وجود دارد و آیین دادرسی به ما اجازه هایی را نمی دهد، میشد به مجلس نامه زد اما زمان بر بود، ما می خواهیم زمان را کوتاه کنیم.
وی درباره خبر احضار رییس حراست بانک مرکزی گفت: بله این فرد احضار شده و از او تحقیق شده اما اینکه بازداشت شده یا نه از جلسه که بیرون بروم مطلع میشوم.
***حرفهای محمود صادقی جزو وظایف نمایندگی اش نبوده است
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که یکی از نمایندگان (محمود صادقی) به قوه اتهاماتی وارد کرد و بعد وزبر اقتصاد در اینخصوص شفاف سازی کرد آیا قوه قضاییه با این فرد برخورد می کند؟ گفت: مکرر به اتهامات وارد شده از سوی این فرد جواب داده شده است و وزیر اقتصاد قبلی هم جواب دادند.
وی افزود: برخی نمایندگان علیه ایشان شاکی هستند و هیات نظارت مجلس هم گفته که گفته های وی جزو وظایف نمایندگی نیست و شاکی خصوصی هم دارد.
محسنی اژهای همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص اینکه گفته میشود آقای خسروتاج و آذرمهر از مسئولان وزارت صنعت بازداشت شده و از آنها تحقیق شده است گفت: اولی که گفتید از او تحقیق شده اما بازداشت نشده است.
وی ادامه داد: درخصوص نفر دوم بازداشت بود اما نمی دانم آزاد شده است یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: پرونده های خودرو همه را به تهران احاله کردیم و بازپرس ویژه ای برای آن قرار داده شده است که در بخش ثبت سفارش بررسی ویژه می کنند برخی دلالها هم دستگیر شده و تحت تعقیب هستند و مواردی هم برخی ماشینها ترخیص شده که بررسی می کنیم آیا در گمرک تخلفی شده است یا نه.
وی گفت: 4 استان ما درگیر این موضوع خودرو هستند و امیدواریم خیلی رسیدگی ها طول نکشد برخی قضات تا پاسی از شب مشغول کار هستند.
معاون اول قوه قضاییه در خصوص کشف انبار دارو متعلق به دختر نعمت زاده و اینکه آیا این خبر صحت دارد گفت: این خبر را از تعزیرات شنیدم اما اطلاعی ندارم.
محسنی اژهای در خصوص اینکه قانون درباره بحث واردکنندگان و ورود قوه قضائیه به کار آنها چه گفته است؟ گفت: در مواردی قوه قضائیه ابتدا به ساکن نمی تواند وارد شود که صادرات با چه تعهدی بوده است.
وی ادامه داد: اگر سازمان بازرسی کل کشور وارد شود و گزارش کند دادگستری هم وارد می شود. اگر چنانچه به طریقی به دادستان گزارشی در مورد تخلفات برسد که بخشی براساس عدم انجام تعهدات است آن زمان قوه قضاییه ورود پیدا می کند.