غذای کودک نه ماهه، چهار دستورالعمل جالب
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
23-05-1397
اگر مادرها به دنبال جلب رضایت فرزندشان هستند، باید در آشپزخانه واقعاً صبور و خلاق باشند.
اگر مادرها به دنبال جلب رضایت فرزندشان هستند، باید در آشپزخانه واقعاً صبور و خلاق باشند. غذا باید خوشمزه بوده و در چشم کودک نیز جذاب باشد. در اینجا چند دستورالعمل جالب برای میان وعده و تهیه غذای کودک ۹ ماهه که بتوانید به راحتی در خانه درست کنید، ذکر شده است.
۱- سوپ مرغ سفت
– کرفس، پیاز و هویج را خرد کرده و کنار بگذارید.
– روغن زیتون را در یک ظرف حرارت داده و قطعه های مرغ پخته را اضافه کنید و تا ۸ دقیقه حرارت دهید و کنار بگذارید.
– در ظرف مشابهی، سیر، پیاز، کرفس و هویج را در روغن بریزید تا سبزیجات بپزند و ترد شوند.
– حال مرغ حرارت دیده را اضافه کنید، رشته سوپ و نخود فرنگی پخته را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا رشته کاملاً پخته شود.
– هنگامی که سوپ خنک می شود آن را در میکسر بریزید.
– سوپ را هنگام دادن به کودک حتماً در بشقاب یا سینی غذا بریزید تا خوب خنک شود.
هنگام خرید مرغ مطمئن شوید که سدیم آن کم است.
۲- ماکارونی و پنیر
کدو تنبل یکی از عناصر مهم این نوع تهیه غذای کودک ۹ ماهه است. همان طور که می دانیم کدو تنبل یک غذای فوق العاده و غنی از مواد مغذی است و رنگ نارنجی آن با سس پنیر ترکیب خوابی می سازد.
– ماکارونی گندم را طبق دستورالعمل های روی بسته پخته و آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
– درست کردن سس پنیر را با آب کردن کره شروع کنید.
– سپس کمی آرد را کم کم اضافه کنید و کاملاً به هم بزنید.
– ظرف را از روی حرارت بردارید و به آرامی شیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا سس غلیظ شده و به پشت قاشق بچسبد.
– حال می توانید پودر یک دانه روغنی مانند گردو و کدو تنبل را نیز اضافه کنید. شما همچنین می توانید به جای کدو تنبل از سیب زمینی شیرین استفاده کنید.
– ماکارونی را با سس پنیر مخلوط کنید. برای راحتی کودک ، می توانید از یک مخلوط کننده دستی برای نرمتر کردن ماکارونی استفاده کنید.
۳- سس گوجه فرنگی
بچه ها دوست دارند با غذای خود سس بخورند، بنابراین شما می توانید سس گوجه فرنگی سالم و خوشمزه را در خانه تهیه کنید. این یک سس همه منظوره است و شما می توانید آن را برای پیتزا و پاستا نیز استفاده کنید. شما همچنین می توانید در کنار برخی از غذاهای انگشتی مانند مرغ نیز به کودکان از این سس بدهید.
– در یک ظرف بزرگ، روغن زیتون را حرارت داده و یک پیاز کوچک، یک سیر خرد شده، یک هویج ریز ریز شده و یک کرفس رنده شده را به آن اضافه کنید.
– سبزیجات را تا زمانی که ترد شوند، حرارت دهید.
– گوجه فرنگی رنده شده، ۲ الی ۳ برگ ریحان و کمی نمک را در صورت موجود بودن اضافه کرده و به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بجوشانید.
– پس از پخته شدن، اجازه دهید سرد شود.
– بعد از اینکه سرد شد، از یک مخلوط کن استفاده کنید و آن را نرم و صاف کنید.
– سس را در ظروف فریزری ریخته و منجمد کنید و هنگام استفاده مجدداً گرم کنید.
۴- تکه های سیب زمینی شیرین
بچه ها می توانند از خوردن کمی مواد غذایی و در عین حال انجام مهارت های حرکتی لذت ببرند.
– برای تهیه تکه های سیب زمینی شیرین دمای اجاق را روی ۴۰۰ درجه بگذارید.
– سیب زمینی ها را پوست کنده و تکه تکه کنید.
– آنها را با روغن زیتون و یا سرلاک غلات برنج یا گندم غیرچسبنده آغشته کنید.
– سیب زمینی را در تابه یا هر ظرف پخت مشابه قرار دهید و آن را برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طبخ کنید.
– پس از پخته شدن، سیب زمینی ها را سرد کنید و همراه با ظرف در فریزر بگذارید، این کار باعث می شود که سیب زمینی ها در کیسه ی فریزر به هم نچسبند.
– هنگامی که سیب زمینی ها در تابه یخ زدند، آنها را در کیسه فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
علاوه بر غذاهای انتخابی شما طی ۹ ماهگی کودک، به یاد داشته باشید که شیر مادر را تا زمانی که کودک می خورد، ادامه دهید. از شیر گرفتن خود خواسته، بهترین نوع است و در آن کودک خودش تصمیم می گیرد که دیگر از شیر مادر تغذیه نکند. از پاکیزگی دست ها، ظروف و مواد غذایی نیز هنگام تهیه و طبخ غذای کودک اطمینان حاصل کنید.