افزایش تنشهای دیپلماتیک بین آنکارا و واشنگتن، فشار شدیدی بر لیر ترکیه وارد کرد و در نتیجه، با هجوم سرمایهگذاران به سوی سرمایههای امن، تجارت پیشخرید طلا در این کشور حدودا دو برابر شد.
به گزارش راشاتودی، افزایش تنشهای دیپلماتیک بین آنکارا و واشنگتن فشار شدیدی بر لیر ترکیه وارد کرد و در نتیجه، با هجوم سرمایهگذاران به سوی سرمایههای امن، تجارت پیشخرید طلا در این کشور حدودا دو برابر شد.
پس لرزه های سقوط شدید لیر
درحالی که نوسانات شدید اخیر ارز ملی گمانهزنیها در مورد قیمت را افزایش داد و قیمت محلی این فلز گرانبها را تقویت کرد، حجم معاملات پیشخرید طلا در بورس ترکیه اوج گرفت. میانگین حجم تبادلات روزانه قراردادهای پیشخرید ۹۰ روزه، دو برابر شده و به ۴۰۰۰۰ قرارداد رسید. این میزان در ماه مارچ ۱۷۰۰۰ قرارداد در روز بود بود. در همین زمان قیمت هر اونس طلا به لیر ترکیه، بیش از ۵۰ درصد رشد کرد.
جاناتان باتلر، استراتژیست فلزات گرانبها در شرکت میتسوبیشی انگلستان، به بلومبرگ گفت: قطعا با توجه به سقوط ارزش لیر، خرید طلا در ترکیه منطقی است. این دقیقا با تعریف طلا به عنوان سرمایه امن مطابقت دارد و احتمالا با افزایش تقاضا برای جواهرات و شمش طلا در بازار فیزیکی هم منعکس خواهد شد.
هفته گذشته رییسجمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان از شهروندان ترکیهای خواست تا ارزهای خارجی خود را برای تقویت لیر بفروشند. ارز ترکیه که در اوایل این هفته به پایینترین قیمت تا خود سقوط کرده بود، توانست بیش از ۱۶ درصد سقوط خود را جبران کند و روز پنجشنبه به نرخ برابری ۶.۰۰ در برابر دلار رسید.
هرچند حجم تجارت طلا در ترکیه در مقایسه با بورسهای مهمی مانند لندن و نیویورک پایین است، اما این کشور منبع مهمی برای تقاضای جهانی طلا به حساب میآید. در حال حاضر ترکیه سومین مصرفکننده بزرگ طلا در جهان است و سالانه ۷۲ تن طلا در آن خریداری میشود. این کشور همچنین یکی از بزرگترین مصرفکنندگان جواهرات طلا در دنیا هم میباشد.