ارسال 191 طرح تحقیقاتی به نوزدهمین جشنواره رویان/ دلوکا؛ برنده جایزه 2018 کاظمی پرایز
گروه سلامت ــ رئیس پژوهشگاه رویان از ارسال 191 طرح تحقیقاتی به نوزدهمین جشنواره بینالمللی رویان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان، چهاردهمین کنگره سلولهای بنیادی، نوزدهمین کنگره تولید مثل و سیزدهمین سمینار مامایی و پرستاری امروز چهارم شهریورماه، در پژوهشگاه رویان برگزار شد.
در این نشست عبدالحسین شاه وردی، رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه امسال ۱۹۱ طرح تحقیقاتی از ۳۸ کشور جهان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده، اظهار کرد: ایران با ۳۳ طرح، آمریکا ۲۱، هند ۱۷، چین ۱۰، ایتالیا ۱۱، اسپانیا ۹، ترکیه ۸، کانادا ۷، برزیل ۶، آلمان ۶، فرانسه ۶ و پاکستان ۶ اثر در این جشنواره حضور دارند.
برندگان جشنواره رویان
وی عنوان کرد: این جشنواره هفت برنده نیز دارد که پروفسور ترزا وودراف در گروه ناباروری زنان از آمریکا به دلیل تولید تخمدان زیست مهندسی شده به وسیله پرینت سه بعدی داربست و بازیابی عملکرد تخمدان در موشهای نابارور از کشور آمریکا، پروفسور رضا نصرتی از کشور استرالیا در گروه جنین شناسی و ناباروری مردان در طراحی میکرو فلویدیکس برای باروری مردان از استرالیا، پروفسور ساوریو بلوچی از آلمان در گروه سلولهای بنیادی برای تغییر لیپوژنیک فیبروبلاستهای ریه طی ایجاد فیبروز ریوی و عملکرد معکوس آنها طی بهبود بیماری، پرادیپ کومار از هندوستان در گروه ژنتیک برای تنظیم اپی ژنتیک بیان RNAهای کد کننده و غیر کد کننده طی اولین موج اسپرماتوژنزیس و امیر امیری یکتا از ایران در گروه ژنتیک برای تشخیص ژنتیکی و مولکولی سندرم ابنورمالیتی چند گانه در شکل ظاهری تاژک اسپرم، علی فولادی از انگلستان در گروه بیوتکنولوژی جانوری برای نقش هیالورونا اسپرم و VlMWHA آن در ایجاد بلاستوسیست گوسفند زنده مانی آن پس از انجماد و میزان بارداری و تولد زنده پس از انتقال جنین به رحم، برندگان این جشنواره هستند.
شاهوردی یاد آور شد: این جشنواره همچنین دو برنده داخلی نیز دارد؛ ساره رجبی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان و مزدک رازی، رئیس مرکز آینده به ترتیب برای ایجاد روش جدید در تولید قلب زیست ـ. مهندسی شده به وسیله انتقال سلولهای پیش ساز قلبی عروقی حاصل از تمایز سلولهای بنیادی پر توان انسانی، به داربست سلول زدایی شده قلب موش صحرایی و استفاده از آنتی اکسیدانهای عوامل ضد التهاب و تستوسترون به عنوان درمانی برای واریکوسل، طرحهای این دو پژوهشگر ایرانی بوده است.
برنده کاظمی پرایز 2018
رئیس نوزدهمین جشنواره بین المللی رویان در ادامه برنده جایزه ۲۰۱۸ کاظمی پرایز را مایکل دلوکا اعلام کرد و گفت: دلوکا طی ۳۰ سال گذشته موفق به درمان ۴۰۰ بیمار عمیق پوستی، درمان ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویتلیگو پایدار، ۱۷۰ بیمار مبتلا به نقصهای مخاطی دهانی و درمان ۲۴ بیمار ایبی (EB) در کارآزمایی بالینی ژن درمانی بوده است.
وی افزود: دلوکا به عنوان دانشمند برجسته در زیست شناسی سلولهای بنیادی اپیتلیال انسانی با هدف توسعه استفاده از سلولهای بنیادی اپیتلیال و ژن درمانی شناخته شده و به همین جهت برنده جایزه کاظمی پرایز ۲۰۱۸ شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان در ادامه با اشاره به نقش این پژوهشگاه در درمان ناباروری گفت: ما طی سالهای گذشته موضوعات مختلفی را پیش بردهایم که از جمله میتوان به اولین پیوند بافت تخمدانی اشاره کرد، هر چند هنوز در ابتدای کار هستیم، اما امیدی را در بیماران ایجاد کرده و توانستهایم در محیط آزمایشگاهی تخمدان و اسپرم را تولید کنیم.
وی افزود: در موضوع مهندسی بافت نیز همکاران ما توانستند از ابعاد حیوانی فاکتورهای رشد را در بافتها زنده نگه داشته و بلوغ تخمک را به دست آورند؛ همچنین ما توانستیم پروژههای مختلفی را در حوزه علوم اعصاب دنبال کنیم، برخی از اینها در مرحله آزمایش حیوانی و برخی در حوزه بالینی دنبال میشوند. پژوهشهایی در حوزه قند و دیابت و سلولهای بنیادی و همچنین ایجاد یک مرکز تحقیقاتی در بابل برای سلولهای بنیادی از جمله این پروژهها هستند.
شاهوردی یادآور شد: خیرین سلامت رویان نیز راه اندازی شده و در مباحثی مانند درمان بیماران کلیوی وارد شدهاند ضمن اینکه در مؤسسه تحقیقاتی بابل پژوهشهایی برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان خون و دانش پیشگیری دنبال میکنیم.
وی در ادامه همکاران نوزدهمین جشنواره رویان را معاونت سلولهای بنیادی، صندوق حمایت از پژوهشگران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و فدراسیون علمی ایران خواند و اظهار کرد: سیناژن، مرک، فرینگ، اکتوورکو، فناوری بن یاختههای رویان حامیان مالی این جشنواره هستند.
در ادامه این نشست مرضیه شیوا، دبیر علمی نوزدهمین کنگره بینالمللی تولید مثل با بیان اینکه برای این دوره از کنگره ۲۵۹ مقاله ارسال شده است، گفت: ۱۱ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۲۲ پوستر پذیرفته شده است.
وی افزود: ۱۲ نفر برای این کنگره حضور دارند که به محورهایی مانند ایمونولوژی و ژنتیک؛ رزرو تخمدان و درمان با حداقل دارو با توجه به تحریمها، درمان رحمهای از کار افتاده یا دارای کارایی پایین و چالش انتخاب اسپرم و اثرات توکسین در ایجاد ناباروری و پزشکی فرد محور میپردازند.
همچنین سارا پهلوان، دبیر علمی چهاردمین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی نیز از ارسال ۱۳۰ مقاله به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و عنوان کرد: ۷۷ مقاله به صورت پوستر و ۱۱ مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شده است. ضمن اینکه ۱۲ نفر نیز برای این کنگره دعوت شدهاند.
وی محورهای چهاردهمین کنگره سلولهای بنیادی را تعامل نزدیک پزشکان و دانشجویان علوم پایه، کاربرد علوم سلولهای بنیادی در بیماریهای مغز و اعصاب، قلب و عروق، پوست، مهندسی بافت و پزشکی فردی خواند.
پهلوان همچنین اظهار کرد: کارگاه اصول بافت شناسی و رنگ آمیزی ایمونو هیستو شیمی و ایمونو فلورسنت در روزهای سوم و چهارم شهریورماه؛ کارگاه تئوری و عملی جداسازی و کشت سلولهای بنیادی سلولهای بنیادی اسپرما توگنی موشی از بافتهای مختلف در ششم شهریورماه؛ کارگاه جداسازی و تخلیص سلولهای بنیادی مزانشیمی از منابع مختلف و کنفرانس علمی یک روزه مدیریت بیماران مبتلا به عدم کفایت زودرس تخمدان با حضور مدرسان خارجی در ششم شهریورماه، برگزار میشود.
زهرا عزآبادی، دبیر علمی سیزدهمین سمینار پرستاری و مامایی نیز از پذیرش ۳۳ مقاله در این سمینار خبر داد و گفت: چهار مقاله به صورت سخنرانی و ۱۷ مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده است.
به گزارش ایکنا؛ نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان پزشکی تولید مثل ـ سلولهای بنیادی چهارشنبه هفتم شهریورماه در سالن همایشهای رازی از سوی پژوهشگاه رویان برگزار میشود.
انتهای پیام