خواص پیازچه؛ 20 خاصیت باورنکردنی پیازچه برای سلامتی و پوست و مو


پیازچه چیست؟ پیازچه که به نام پیاز بهاره هم شناخته می شود، یکی از انواع سبزی خوردن و نوعی تره‌ پیاز از سرده والک است که دارای ساقه ای بلند و باریک به رنگ سبز و سر گلوله‌ وار سفید رنگی می باشد. پیازچه خواص دارویی فراوانی در طب سنتی دارد و برای درمان سرماخوردگی […] The post خواص پیازچه؛ 20 خاصیت باورنکردنی پیازچه برای سلامتی و پوست و مو...

خواص پیازچه؛ 20 خاصیت باورنکردنی پیازچه برای سلامتی و پوست و موخواص دارویی پیازچه

پیازچه چیست؟

پیازچه که به نام پیاز بهاره هم شناخته می شود، یکی از انواع سبزی خوردن و نوعی تره‌ پیاز از سرده والک است که دارای ساقه ای بلند و باریک به رنگ سبز و سر گلوله‌ وار سفید رنگی می باشد.

پیازچه خواص دارویی فراوانی در طب سنتی دارد و برای درمان سرماخوردگی و بیماری های کبد و معده از آن بهره می برند؛ در ادامه همراه با ما باشید تا با فواید بی نظیر پیازچه برای سلامتی بدن، زنان باردار و کودکان، لاغری و پوست و مو بیشتر آشنا شوید.

خواص پیازچه برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آلیسین، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین A موجود در پیازچه از پیری زودرس پوست جلوگیری کرده و با کاهش چین و چروک، باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. روشن تر شدن رنگ پوست

آلیسین و ویتامین C موجود در پیازچه به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن رنگ پوست می شوند.

3. آکنه و جوش صورت

خواص ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد التهابی پیازچه، به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

4. درمان سریع زخم

ترکیبات گوگرد موجود در پیازچه و همچنیی خواص ضد میکروبی قوی که دارد به بهبود سریع تر زخم کمک کرده و احتمال عفونت را کاهش می دهد.

5. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای ترکیبات گوگردی موجود در پیازچه با افزایش تولید کلاژن باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

6. درمان شوره سر

پیازچه دارای خواص ضد میکروبی قوی است که به درمان شوره سر کمک می کند.

7. درمان شپش سر

گوگرد موجود در پیازچه برای درمان شپش سر مفید می باشد.

فواید دارویی و درمانی پیازچه برای بدن در طب سنتی

8. نوزادان و کودکان

پیازچه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

کلسیم، ویتامین C و ویتامین A موجود در پیازچه، به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند.

گفته می شود که اگر در هنگام دندان در آورد نوزاد، پیازچه را بر روی لثه ها بمالید، زودتر دندان در آورده و درد ناشی از آن هم کمتر می شود.

می توانید پیازچه را از سن 9 ماهگی با مشورت پزشک به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید.

9. جنین و زنان باردار

پیازچه در طب سنتی برای درمان ادم و تورم پا ها به ویژه در دوران بارداری استفاده می شود. پیازچه به دلیل مقادیر بالای گوگرد و کورستین دارای خواص ضد التهابی بوده و به دفع آب اضافی بدن و کاهش ورم پاها کمک می کند.

مقادیر بالای اسید فولیک موجود در پیازچه خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در جنین را کاهش می دهد.

ویتامین B3 موجود در پیازچه به بهبود رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در پیازچه به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.

فیبر موجود در پیازچه به بهبود حرکات روده کمک کرده و از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.

زنان در دوران شیردهی بهتر است از مصرف پیازچه اجتناب کنند، چون ممکن است باعث ایجاد نفخ در نوزاد آن ها شود.

10. سرماخوردگی

برخی تحقیقات نشان داده اند که پیازچه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C موجود در آن می تواند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و بیماری های عفونی را کاهش دهد.

علاوه بر این پیازچه به دلیل خواص ضد باکتری و ضد ویروسی که دارد، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی مانند برونشیت و ذات الریه را کاهش می دهد.

11. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر و ویتامین C موجود در پیازچه، هضم را بهبود می بخشد، به دلیل خواص ضد باکتری که دارد، خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

12. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در پیازچه با افزایش حرکات روده به درمان یبوست و اسهال کمک می کند. همچنین پیازچه دارای خواص ضد میکروبی قوی است و خطر ابتلا به اسهال ناشی از عفونت را کاهش می دهد.

13. لاغری و کاهش وزن

پیازچه یکی از سبزیجات کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد با کاهش اشتها از پرخوری جلوگیری کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر این فیبر موجود در پیازچه با پاک سازی روده ها به کاهش چربی شکم کمک می کند.

برخی مطالعات نشان داده اند که پیازچه همچنین ممکن است بیان ژن های خاصی را که در چاقی دخیل هستند، تغییر دهد.

یک مطالعه ی در سال 2011 در کره نشان داد، افرادی که به مدت 6 هفته از پیازچه در رژیم غذایی خود استفاده کرده اند، سلول های چربی در آن ها کاهش یافته و سطح پروتئین خاصی که در تجزیه چربی کمک می کند، افزایش یافته بود.

14. کبد

مقادیر بالای ترکیبات گوگردی و آنتی اکسیدان های موجود در پیازچه، باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن شده، خطر رسوب چربی در کبد را کاهش می دهد و از ابتلا به کبد چرب پیشگیری می کند.

15. دیابت و قند خون

بسیاری از متخصصان معتقدند که مقادیر بالای ترکیبات گوگرد موجود در پیازچه، باعث افزایش سطح انسولین و کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.

علاوه بر این تحقیقات نشان داده که اضافه کردن پیازچه به رژیم غذایی، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

16. فشار خون

آلیسین موجود در پیازچه، توانایی بسیار خوبی برای کاهش فشار خون بالا دارد، همچنین آلیسین عوارض ناشی از فشار خون بالا، مانند سکته مغزی را کاهش می دهند.

17. کلسترول خون و قلب

یک تحقیق در سال 2011 نشان می دهد که پیازچه به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن، باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مطالعه دیگری در تایوان نشان داده که عصاره ی پیازچه با بهبود جریان خون در بدن، خطر حمله ی قلبی را کاهش می دهد.

علاوه بر این ها، پیازچه به دلیل مقادیر بالای ویتامین K موجود در آن، مانع سفت شدن سرخرگ ها و رسوب کلسیم روی دیواره ی شریان ها می شود. مطالعه ای که در این زمینه انجام شده، نشان داد که مصرف ویتامین K در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

آلیسین موجود در پیازچه، سفتی عروق خونی را با آزاد کردن اکسید نیتریک کاهش داده و با جلوگیری از لخته شدن خون، احتمال سکته قلبی را کاهش می دهد.

18. پوکی استخوان

ویتامین K موجود در پیازچه باعث تقویت و حفظ سلامت استخوان ها می شود. پیازچه با افزایش تولید یک پروتئین خاص به حفظ کلسیم استخوان کمک می کند و با افزایش تراکم استخوان، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

19. سرطان

یکی از مزایای قابل توجه پیازچه این است که به دلیل مقادیر بالای آلیسین و فلاونوئید های موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش داده و علاوه بر آن به مرگ سلو های سرطانی (آپوپتوز) کمک می کند.

پیازچه از ابتلا به سرطان کولون و سرطان پروستات پیشگیری می کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای ویتامین A موجود در پیازچه، خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد.

20. چشم

مقادیر بالای ویتامین A موجود در در پیازچه به تقویت بینایی کمک کرده و خطر ابتلا به آب مروارید، زخم های قرنیه و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد.

21. درمان دیسمنوره یا قاعدگی دردناک

دیسمنوره یا قاعدگی دردناک، درد شدید در ناحیه شکم هنگام قاعدگی و پریود شدن می باشد.

در طب سنتی گفته شده، دیسمنوره زمانی اتفاق می افتد که بدن خیلی سرد باشد. بنابراین مصرف غذا هایی با طبع گرم از جمله پیازچه می تواند به درمان آن کمک کند.

22. کم خونی

آهن موجود در پیازچه با افزایش تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون، خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن یا آنمی را کاهش می دهد.

23. آلرژی و حساسیت

کورستین موجود در پیازچه، یک آنتی هیستامین طبیعی است که می تواند خطر ابتلا به واکنش های آلرژیک مانند آسم را کاهش دهد.

عوارض و مضرات پیازچه

برخی افراد ممکن است به پیازچه آلرژی داشته باشندو علائم حساسیت به پیازچه شامل تنگی نفس، استفراغ، خس خس سینه، خارش یا سوزش پوست می شود.

ویتامین K موجود در پیازچه با دارو های ضد انعقاد خون مانند وارفارین، تداخل دارویی ایجاد می کند.

در طب چینی گفته شده که پیازچه را نباید به هیچ وجه با عسل ترکیب کنید.

طبع پیازچه

طبیعت پیازچه گرم و خشک می باشد. پیازچه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، اسید فولیک، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سلنیوم و روی می باشد.

پیازچه (به انگلیسی : Scallion) بومی کشور چین است و امروزه در سراسر جهان کشت می شود. پیازچه خام و پخته شده به مقادیر فراوانی در آشپزی مردن چین، کره و ژاپن استفاده می شود.

همه ی قسمت های سبز و سفید پیازچه خوراکی هستند. از پیازچه تازه برای تهیه سالاد پیازچه، کوکو پیازچه، سوپ پیازچه و پیازچه پلو استفاده می شود. همچنین پیازچه خشک شده را به عنوان ادویه برای خوش عطر شدن غذا، استفاده می کنند.

فرق پیاز و پیازچه

پیاز از نظر اندازه از پیازچه بزرگ تر بوده و ساقه ای ندارد اما پیازچه اندازه ی کوچکتری دارد و به یک ساقه سبز رنگ متصل است.

پیاز طعم تند و تیزی دارد اما پیازچه دارای طعم شیرین تر و ملایم تری است.

فرق پیازچه و تره فرنگی

پیازچه از نظر اندازه نسبت به تره فرنگی کوچکتر بوده و طعم تندی دارد، تره فرنگی از نظر اندازه نسبت به پیازچه بزرگتر است و طعم شیرین تر و ملایم تری دارد.

کلاهک سفید سر پیازچه مانند پیاز دارای لایه های در هم تنیده است اما کلاهک سفید سر تره فرنگی لایه های زیادی ندارد.

برگ های پیازچه لوله ای شکل ولی برگ های تره فرنگی صاف و مثل تره هستند.

ارزش غذایی پیازچه (100 گرم)

کالری : 32 چربی : 0.2 گرم کربوهیدرات : 7 گرم پروتئین : 1.8 گرم فیبر : 2.6 گرم قند : 2.3 گرم

در ادامه بخوانید : خواص تره فرنگی

منابع : draxedrhealthbenefits



گیاهی که اسمش را زیاد شنیده‌اید، اما خواصش را کم!