اقتصاد کشوربه لبه پرتگاه رسیده است


اقتصاد کشوربه لبه پرتگاه رسیده است

زمانی که 50 درصد جامعه را زنان تشکیل می دهند چرا درهیات دولت وزیر زن وجود ندارد

قانون-مریم‌چهاردولی

امروزه با توجه به تغییرات نسلی وزمانی، جامعه زنان درحال حرکت به سوی حق‌طلبی است و در همین راستا این بخش عظیم جامعه می‌کوشد تا به خواسته‌‌های خود دست پیدا کند. جسارت، رمز موفقیت در هرعرصه‌ای است و مدیرانی رشد وپیشرفت می‌کنند که بتوانند در شرایط سخت وبحرانی با شجاعت تغییرایجاد کنند. معصومه آقاپورعلیشاهی، نماینده مردم شبستر، ازجمله زنان جسور در مجلس دهم شورای اسلامی است که توانسته باتابوشکنی وایجادچالش در حوزه انتخابیه به اهدافش برسد. وی در این راستا با مشکلات و سختی‌های فراوانی نیز روبه‌رو بوده‌است که بیان آن‌ها ذهن هر شنونده‌ای را مشغول خود می‌کند. در همین راستا و برای شناخت بیشتر مشکلات حوزه انتخابیه این نماینده‌ زن مجلس، در دفتر روزنامه «قانون» با اوبه گفت وگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

زمانی که کاندیدای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی شدید برای تبلیغات، شعارهایی سرداده واهدافی داشته‌اید دراین مدت چقدربه شعارها عمل کرده و به اهداف‌تان رسیده اید؟

درباره شعارهایی که در انتخابات داشتم، بیشتر روی مواردی کارکردم که بتوانم آن‌ها راعملیاتی کنم. تخصص وتحصیلات بنده درزمینه اقتصاد است به همین دلیل بیشتر بحث‌ها و شعارهایم روی موضوعات اقتصادی بوده است. موضوع بعدی که به آن پرداختم، بحث فعالیت‌های زنان درحوزه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی منطقه بوده است. امیدوارم باتلاش‌هایی که تاکنون کردم، مردم درسال آینده نمره خوبی به فعالیت‌هایم بدهند. به این نکته هم اشاره کنم باتوجه به شرایط فعلی کشور دستیابی به تمام اهداف بسیارسخت است اما من تمام تلاشم راکرده‌ام وفکر می‌کنم تاحدودی نیز موفق بوده‌ام. امیدوارم ملت شریف ایران وبه خصوص حوزه انتخابیه‌ام از این نوع اقدامات و فعالیت‌هایی که داشته‌ام، رضایتمند باشند.

از نظر شما به عنوان یک نماینده چه مشکلاتی درحوزه انتخابیه شهرستان شبستر وجود دارد؟

به نظر من ازمهم‌ترین مشکلات حوزه انتخابیه‌ام، دوبانده کردن جاده صوفیان به سلماس با طول 124کیلومتر است. این پروژه ازسال 84 شروع وتاکنون به دلیل مشکلات موجود فقط 27 درصد پروژه پیشرفت فیزیکی داشته وهنوز به بهره‌برداری نرسیده است. مهم‌ترین دلیل تعویق افتادن این پروژه بدهی‌های معوق پنج ساله به مبلغ 12.5میلیارد باعث عدم پیشرفت جاده شده است. این جاده سال 84 کد بودجه‌ای گرفته است و قراربوده تا سال 96 به اتمام برسدکه متاسفانه هیچ پیشرفتی نداشته است. به دلیل اهمیت این جاده، مردم منطقه توقع دارنداین جاده زودترتکمیل وبازگشایی شود. نمی‌خواهم عملکرد مسئولان گذشته را زیر سوال ببرم اما کاش درباره پروژه‌های نیمه تمام درمنطقه دچارتزلزل وبدهی نبودیم.این حجم از بدهی یک فاجعه است. در صورتی زمانی که مسئولی پستش را به مدیرجدید تحویل می‌دهد، بایدعلاوه برپیشرفت پروژه‌ها ، بدهی‌های معوقه راهم پرداخت کرده باشد. مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند زمانی که کاری را شروع می‌کنندتا هرمقطعی که کار را پیش می‌برند، باید به صورت اصولی باشدتامسئول بعدی دچار چالش ومشکل نشود. متاسفانه این ایراد در بیشتر مدیران، دولتمردان ومسئولان کشور وجود دارد. از مسئولان خواهشمندم زمانی که کاری راشروع می‌کنید ازصفر تا 100 آن کار یا پروژه را خودتان برعهده بگیرید و اگر نمی‌توانید یا فرصت به پایان رساندن ندارید، هرمقداراز کاری را که انجام می‌دهید بدون نقص ومرتب انجام دهید تا افرادی که ادامه کار را برعهده می‌گیرند، دچارمشکل نشوند. نباید بدهی‌هارا به آینده موکول کرد. به نظر من ازجمله مشکلاتی که در دولت یازدهم ودوازدهم وجود دارد انتشاراوراق اسنادخزانه اسلامی است که آن هم بدهی آینده محسوب می‌شود. مجلس تا سال 1400به دولت فرصت داده تا این بدهی‌ها راتسویه کند تا به آینده ودولت بعدی موکول نشود.

علت این همه بدهکاری‌ها دردولت چیست ؟

از اوراق اسناد اسلامی بدهی روی بدهی آمده است که دولت باید باآزادسازی تملک دارایی‌های سرمایه آن بدهی‌ها پرداخت کند. البته فراموش نشود که در دولت آقای روحانی بدهی‌های بانکی دولت نهم و دهم باعث فاجعه وبدهکاری دولت شده است. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم تازمانی که بدهی وجود دارد ازکشورنباید انتظار پیشرفت وموفقیت داشت.

این بدهی‌ها در حوزه انتخابیه شما نیز مشکل‌ساز شده‌است؟

یکی ازمشکلات اساسی بنده در حوزه انتخابیه بدهی‌ها که درحوزه‌های بهداشت ودرمان، راه وترابری،آموزش وپرورش، حقوق کارکنان بیمارستان‌ها وجود داشت و باعث عدم در پیشرفت منطقه شده است. زمانی که پیشرفت‌ها به کندی انجام می‌شود کارکردها هم به چشم نمی‌آید. برای پیشرفت منطقه ابتدا باید نواقص دوره‌های گذشته را جبران کرد بعد به مسائل دیگرپرداخت.

مشکل دیگری در حوزه انتخابیه شما وجود دارد؟

باید اشاره کنم ازجمله مشکلاتی که در حوزه انتخابیه وجود دارد این است که مردم شبستر به یک خانم اعتماد کردند وبه او رای دادند اما عده‌ای از مسئولان منطقه هنوز نپذیرفتندکه یک زن نیز می‌تواند در عرصه سیاسی درکنارآن‌ها قرار بگیرد. پذیرفتن این مسائل برای آن‌ها بسیارسخت ومشکل‌آفرین شده است . شیوه مدیریت زنان با آقایان متفاوت است. از زمانی که نماینده مردم شبسترشدم همه جای حوزه انتخابیه شهربه شهر وروستا به روستا چندین بار رفته‌ام زیرامعتقدم نبایدمردم برای حل مشکلات‌شان به دفتر کارنماینده مراجعه کنند بلکه باید ما به سراغ مردم برویم ودرجریان امورات آن‌ها قرار بگیریم.

برای حل مشکلات زنان در حوزه انتخابیه فعالیتی داشته‌اید؟

درپیگیرهایم توجه خاصی به زنان سرپرست خانواده وبدسرپرست دارم. درباره بازسازی خانه‌ها ونحوه درآمدهای‌شان تلاش‌های زیادی کردم. سعی کردم با استفاده از تنوع رنگ در پوششم روی فرهنگ زنان منطقه در جهت استفاده از رنگ های شاد تاثیرگذار باشم.

غیر از شما نماینده زن دیگری هم در این منطقه بوده‌است؟

بنده اولین زن ازشهرستان شبسترهستم که به عنوان نماینده مجلس انتخاب شده ام.

تاثیری بر زنان شبستر داشته‌اید؟

زنان حوزه انتخابیه در پوشش بیشتراز رنگ‌های تیره استفاده می‌کنند. نمی دانم علت این امر چیست شاید به دلیل فرهنگ منطقه باشد. سعی کردم با حفظ کامل حجاب ازرنگ‌های شاد وروشن بیشتر استفاده کنم تا این نوع پوشش درمنطقه به صورت فرهنگ جا بیفتد. خوشبختانه تاکنون موفق بوده‌ام زیرا مشاهدمی‌کنم خانم‌هادرمحافل عمومی باتنوع رنگی ظاهر می‌شوند.

فرهنگ‌سازی‌های دیگری نیز به وجود آمده‌است؟

ازجمله فرهنگ‌سازی‌های دیگری که دراستان صورت گرفته، این است که با هماهنگی وزیر کشورکه جا دارد همین‌جا از ایشان تشکر ویژه‌ای داشته باشم، این موضوع بودکه یک خانم را به عنوان مدیرگمرک شهرستان انتخاب کردیم. این عمل یک تابوشکنی درشهرستان محسوب شد. درپی این موضوع چند بخشدار زن ، دو رییس جهادکشاورزی، چند معاونت در اموراداری هم خانم انتخاب شدند. برای اجرای این طرح تلاش‌های زیادی کردم تا بتوانیم زنان منطقه را وارد عرصه مدیریتی کنیم.

گفته‌می‌شود خانم ها در امورمالی پاک‌دست‌تر ازآقایان هستند؛ آیا درحوزه مدیریت سیستم بانکی اززنان استفاده کردید؟

درحوزه بانک، رییس پست بانک شهرستان شبستر را خانم تعیین کردیم. درسطح کلان کشور هم در تلاش هستیم تا بتوانیم زنان را وارد این عرصه کنیم. جالب است بدانید درسطح جهان از52 کشور دربحث فساد اداری وسیستم مالی آمارگرفته شد که ایران دربخش فساد مالی آقایان 48 درصد وخانم دو درصد بوده است.

توجه به زنان در دوره روحانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دردولت دوازدهم قدم‌های خوبی درباره ورود زنان به حوزه مدیریت کلان کشوربرداشته شده است.

شما در این بازه رشد داشته‌اید؟

دوسال است که من نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هستم. قبل ازآن و دردوسال اول مجلس دهم عضوشورای اقتصادکشور بودم که بایدبگویم که بنده اولین زنی هستم که دراین شورا حضورداشتم.

باتوجه به اینکه در حوزه انتخابیه تابوشکنی‌های زیادی کرده‌اید، گویا امام جمعه شبستربه شما تذکراتی داده‌اند، دراین زمینه توضیح دهید؟

درمراسمات عزاداری اهل بیت(ع) وقتی دست‌های عزادار از میدان شهر می‌گذشتند، بنده نیز مثل بقیه مسئولان منطقه درگوشه میدان درکنار آن‌ها ایستادم تا ازآن هاتشکرکنم وبعد عکسی ازبنده پخش شده که درمسجدی کنارآقایان نشسته‌ام و حواشی ایجاد شد.

این موضوع برای شما مشکل ایجاد کرد؟

درآذربایجان رسم براین است که درمراسمات ترحیم، آقایان درمسجد وخانم ها در منزل صاحب عزا مجلس برگزار می‌کنند. ازطرف دیگرمردم انتظاردارند مسئولان شهرستان برای عرض تسلیت در مراسمات‌شان شرکت کنند. ماجرای عکس این بودکه برای عرض تسلیت به در مسجد رفتم صاحب عزا بسیاراصرارکردکه به داخل مسجد بروم بنده به پاس احترام، به اندازه یک فاتحه خواندن وارد مسجد شدم و این دو موضوع باعث ناراحتی وتذکر امام جمعه شبسترشد. باید بگویم زمانی که بنده به عنوان یک خانم باپوشش کامل اسلامی،که این پوشش موردتایید شورای نگهبان است وبا همان پوشش درمجلس شورای اسلامی حاضر و حتی نزد حضرت آقا می روم، آیا برای رفتن به مراسم ترحیم این نوع پوشش مشکل دارد؟! زمان‌هایی که به دیدارمقام معظم رهبری می‌رویم زنان ومردان در یک راستا می نشینند، چرابرخی می‌خواهند جلوتر از رهبری حرکت کنند. برخی تفکرات وفرهنگ‌های اشتباه باید تغییرکند. زمانی که مردم منطقه، یک زن را به عنوان نماینده ومسئول خودشان انتخاب می‌کنند و به او رای می دهند، بی‌شک به دنبال تغییرهستند. نکته بعدی این است که ما باید جوابگوی انتظارات باشیم؛ امام جمعه یک رای دارد اما مردم تمام رای بنده هستند. بنده کارخودم انجام می‌دهم افراد ناراضی دراین بازه به کارهایم عادت کردند و سنگ‌اندازی چندانی نمی‌کنند.

فکر می‌کنید مردم ازکارهای شما رضایت دارند؟

خوشبختانه میزان رضایت مردم از اقدامات بالاست. مسئولان اجرایی منطقه نیز به نحوه ونوع کارکرد بنده عادت کرده‌اند. اززمانی که امامان جمعه شهرستان علیه من، برنامه‌ها وکارهایم به مخالفت پرداخته وازتریبون نماز جمعه علیه بنده صحبت می‌کنند، گرایش ازسوی مردم به من بیشترشده‌است و اقداماتم راتایید می‌کنند. درواقع امامان جمعه منطقه به صورت ناخواسته درحال تبلیغ کردن برای بنده هستند.

شما متولد شبسترهستید ودرآنجا بزرگ شده اید؟

خیر بنده متولد تهران هستم. پدرم وخانواده پدریم ازسرشناسان وخیرین شبسترهستند. وقتی کاندیدا شدم درمنطقه شناخته شده نبودم و به واسطه شهرت پدروخانواده پدرم و به لطف خدا وحمایت مردم توانستم بارای خوبی وارد مجلس شوم.

درحال حاضر شاهد حضورزنان در حوزه‌های مختلف مدیریتی هستیم، به نظر شما چه اقداماتی باید انجام شود تا این حضورها بیشترشود؟

معتقدم برای حضور بیشترزنان باید از آن‌ها به صورت استانی حمایت کرد. طرح انتخابات استانی به مجلس پیشنهادشده که قرار است بعد از تصویب کلیات به صورت علنی وارد صحن شود. دراین طرح مقررشده درهر استان احزاب 30 درصد لیست را به خانم‌ها اختصاص دهند. درواقع می‌خواهیم همان کاری که درشهرهای بزرگ انجام شد را دراستان‌ها پیاده کنیم. ازطرف دیگر به دنبال این هستیم که تعداد نمایندگان زن مجلس را از 6 درصد به 30 درصدافزایش دهیم که نزدیک به 85 نماینده زن درمجلس می‌شود. اگراین طرح اجرا شود بی‌شک تاثیرگذاری زنان درمجلس بیشترخواهد بود. همچنین پیشنهاد شده دولت هم 30 درصد ازکابینه را به زنان اختصاص دهد که باتوجه به اجرای آن 6 وزیر خانم خواهیم داشت . نمی‌دانم چرا تعداد زنان درمجلس ایران اینقدر پایین است درصورتی که درکشورعراق 30 درصد و پاکستان 55 درصد کرسی‌های مجلس را زنان تشکیل می‌دهند. زنان درانجام کارها ازظرافت ودقت بیشتری برخودارهستند، همین امر باعث حق طلبی و شفافیت درامورات خواهد شد. باتوجه به اثبات پاک دست بودن زنان، شاهد خروج سیستم از فساد خواهیم بود. اگر این طرح اجراشود، شاهد اجرای حقوق شهروندی به معنای واقعی خواهیم بود. خداوند درآفرینش زنان ومردان را به صورت مساوی و50 درصدآفریده است ولی نمی دانم چرا نمی خواهیم این موضوع را بپذیریم.

درحوزه اشتغال اوضاع شهرستان شبسترچگونه است؟

خوشبختانه در شهرستان شبسترکم‌ترین نرخ بیکاری درکشور دارد زیرا 9 شهرک صنعتی درمنطقه وجود دارد که بیشترتولیدات‌شان دربخش صنایع غذایی است. متاسفانه بیشترین آمار بیکاری درمنطقه که مشکل‌ساز هم شده، عدم اشتغال افرادتحصیل‌کرده است این افراد بیشتردارای مدارک تحصیلی فوق لیسانس ودکتری هستند که دربرزخ اشتغال گیرکرده و بلاتکلیف مانده‌اند.

برای حل این مشکل تاکنون اقدامی صورت گرفته است؟

باصندوق نوآوری وشکوفایی صحبت کردیم و قرارشده مراکزدانش بنیان را فعال کنند. ازطرف دیگرطرح دوستی بین صنعت ودانشگاه را ایجادکردیم بااتاق بازرگانی واصناف چندین جلسه بادانشگاه برگزارشده، نتیجه این جلسات این شدکه کارآموزی دانشجویان مقاطع لیسانس وفوق لیسانس درواحدهای صنعتی انجام شود. هماهنگی‌های لازم با واحدهای صنعتی صورت گرفته ومقرر شده اگردانشجویی توانست تحولی درصنعت ایجادکند، درهمان واحد صنعتی مشغول به‌کارشود. درحوزه اشتغال زنان به‌ویژه مشاغل خانگی برنامه‌ریزی خوبی صورت گرفته است. ازصندوق تعاون روستایی برای توسعه اشتغال دربخش مشاغل خانگی قرارشده وام‌ها درجهت ایجاد واحدهای تولیدی کوچکی داده شود. متاسفانه واحدهای تولیدی درشرایطی هستند که نه تنها جذب نیرو ندارند بلکه درحال تسویه حساب با افراد شاغل درواحدهای‌شان هستند. این موضوع بسیارخطرناک وهشداردهنده است زیرا نشان می‌دهد اقتصاد کشوربه لبه پرتگاه رسیده است. اگر به شهرک‌های صنعتی کم‌توجهی شود بی‌شک با سونامی ورشکستگی وسونامی بیکاری درکشورمواجه خواهیم شدکه این دو بی‌شک بحران اجتماعی به دنبال خواهند داشت.

به نظر شما باتوجه به اوضاع بد اقتصادی کشور آیا درسونامی اقتصادی به سرنمی بریم؟

خیر، هنوزبه مرزهای بسیارخطرناک نرسیده‌ایم ولی بنده احساس خطرمی‌کنم. باید درشرایط فعلی قانون‌ها را تسهیل وجلوی صادرات غیرنفتی را بازگذاشت. باید سختگیری‌ها ونظارت‌ها را به کم‌ترین حد رساندتا بنگاه‌های کوچک ومتوسط بتوانند سرپا بمانند. وضعیت کشور به گونه‌ای است که اگر درجایی قانونی رعایت نشد، بایدملاحظه کرد وسخت‌گیری‌ها را کنارگذاشت تا آن واحدتولیدی بتواند ادامه کار دهد. مچ‌گیری‌ها واجرای قانون قبلی فقط سدمعبری برای واحدهای تولید کوچک هستند. به نظر من باید قانون‌ها را تسهیل کرد. خوشبختانه با دستور مقام معظم رهبری ازشهریور امسال وطی جلساتی که سران سه قوه دربخش اقتصاد داشتند بسیاری ازقوانین تسهیل شده است.

دراین جلسات اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس نیز شرکت می‌کند؟

فقط رییس کمیسیون دراین جلسات شرکت می‌کند که وی قبل ازشرکت درجلسه نکته نظرات اعضا را می‌گیرند ومنتقل می‌کنند.

درباره این قوانین توضیحی ارائه می‌دهید؟

ازقوانینی که تسهیل شده می‌توان بخشنامه بانک مرکزی درتسهیل محدودیت‌های نقل وانتقال پول به صورت کارتی را نام برد. از طرفی در همین اواخر بحرانی در وزارت صنعت ومعدن وتجارت در باب صادرات رب وگونی به وجود آمده بود که قوانین قبلی لغو و قانون‌های جدیدی صادرشده است. متاسفانه دولت بعداز تحریم‌های دور اول که در14اردیبهشت اتفاق افتاد، دچار دستپاچگی اقتصادی شد. این امرعاملی برای سوءاستفاده کاسبان تحریم شد که نتیجه آن افزایش بحران‌ها درکشوربوده است.پس ازدستورسران سه قوه، شرایط بسیار بهترشده وقانون‌ها بسیارتسهیل شده اند.

به بهبود وضعیت امید دارید؟

درحال عبورازبحران‌های اقتصادی هستیم. نرخ ارز درحال ثابت شدن است و همچنین منتظر تثبیت قیمت کالا وخدمات دربازار هستیم. اگردست بنگاه‌های اقتصادی را بازگذاشته شود زودتر ازاین بحران‌ها خارج خواهیم شد. باید سعی کنیم درهمین جایگاهی که هستیم ثابت بمانیم زیرا هرروز تحریم‌ها درحال تشدیدشدن است که برای مقابله با این تشدیدها فقط باید بتوانیم جایگاه‌مان حفظ کنیم تا سونامی اتفاق نیافتد.

اگرسونامی اتفاق بیفتد کشور ازلحاظ اقتصادی سقوط خواهد کرد؟

اگر به مشکلات توجه نکنیم سقوط نمی کنیم بلکه دچاره بحران‌های زیاد اقتصادی واجتماعی خواهیم شد و درواقع سوریه دوم شکل خواهدگرفت.

به نظر شما که به عنوان یک مسئول در کشور فعالیت می‌کنید و باتوجه به تهدیدات آمریکا و دشمنان، اگرجنگ شودعاقبت کشور چه خواهد شد؟

مشکلات کشور به حدی زیاد است که خودمان دودستی داریم خاکریزهای اجتماعی واقتصادی کشوررا بدون هیچ هزینه‌ای به دشمن می دهیم.یک روز تلگرام را فیلتر می‌کنند، روز بعد می‌گویند با فیلترکردن آن فضارا به دشمن داده ایم تا آن‌ها آزادنه بتوانند درکشور فعالیت کنند. تمام این تصمیم گیری حاصل دستپاچگی است.

شاید عده کمی ازمسئولان باشندکه افکار وعقایدشان با کل جامعه همخوانی نداشته باشد امااین افراد قدرت تصمیم گیری بالا وموثری دارند و مردم از تصمیمات این افرادراضی نیستند. نظر شما در این زمینه چیست؟

متاسفانه مسئولانی که صاحب تریبون وصدای بلندی هستند، نمی‌خواهند بپذیرندکه مردم طی این 40سال به نبوغ سیاسی رسیده‌اند که متاسفتانه این نبوغ بارشد اقتصادی کشورهمخوانی ندارد.فاصله بین نبوغ سیاسی ورشد اقتصادی باعث شده وقتی مسئولان تصمیماتی می‌گیرند که در جامعه تنش ایجادشود. همیشه معتقدم دست خدا دردست مردم است باید اول حرف مردم را گوش داد و طبق خواسته آن‌ها تصمیم گرفت. مردم هیچ زمان درتصمیم گیرهای‌شان اشتباه نمی‌کنند. هروقت برخلاف میل و نیت مردم حرکت یاتصمیمی گرفته شده آن کاربا شکست مواجه شده است.

تجربه مناسبی از اعتماد به مردم دارید؟

یک ماه پیش باهماهنگی وزیر ارشاد و صندوق بازنشستگی جشنی برای بازنشستگان حوزه انتخابیه برگزارکردیم. برای برگزاری این جشن یک ریال ازمردم هزینه گرفته نشد. خیرین منطقه هزینه جشن را برعهده گرفتند. محدودیت برای ورود افراد به مراسم هم برداشتیم واعلام کردیم هربازنشسته می‌تواند هرچند نفررا که می خواهد باخودش به جشن بیاورد. حدوددو هزارنفرشرکت کردند و پذیرایی مختصری هم آماده شده بود. در این مراسم به مردم و به ویژه افراد سن بالا بسیار خوش گذشته بود؛ به گونه‌ای که بعد ازمراسم دورما جمع شده بودند وحتی عده ای از خوشحالی اشک گوشه چشم‌شان جمع شده بود.

این مراسم هزینه دیگری برای شما نداشت؟

زمان این مراسم پنج‌شنبه‌شب بودکه فردای آن روز نمازجمعه برگزار می شد. هرسه امام جمعه شهرستان ازپشت تریبون نماز جمعه به بنده فحش دادند وگفتند این خانم نمی فهمد به جای جشن به فکرحقوق،معیشت ،افسردگی بازنشستگان باشد. درصورتی هیچ هزینه ای از بیت المال صرف این جشن نشده بوداماهرهفته درشهرستان یادواره شهدا برگزار می شودکه دراین مراسم از مردم عادی دعوت به عمل نمی‌آید و همیشه تعدادی محدود وثابت شرکت‌کنندگان این مراسم هستند و هزینه های زیادی از بیت المال صرف این مراسم غیرمردمی می شود.

کنسرت در شبستر برگزار می‌شود؟

بعد از 40سال ازانقلاب اسلامی اردیبهشت گذشته کنسرتی درشهرستان شبستر برگزارشد. حواشی این مراسم به حدی زیاد بود که حتی شبکه های خبری بی‌بی‌سی، من وتو دراین باره صحبت کردند. مسئولان حوزه علمیه نیز اعلام کردند اگراین کنسرت برگزارشود با کفن به میدان خواهیم آمد. از طرف دیگر عده ای جلوی درِ فرمانداری تحصن کردند و حتی یگان ویژه درشبستر مستقر کردند ولی باتمام این مخالفت ها کنسرت برگزارشد.

محل اجرا مناسب بود؟

محل برگزاری دراستادیوم ورزشی شهربود. درآن زمان 850 بلیط فروخته شده بود و زمانی که همه آمدند بابنده تماس گرفتند که عده ای زیادی پشت درها هستند. ما نیز درها را باز کردیم و نزدیک سه هزارنفر وارد مجموعه شدند ودرمراسم شرکت کردند.به نظر من زمانی که به یک موضوع حساسیت بیش ازحدی نشان داده می شود، مردم به آن گرایشی بیشتری پیدا می کنند.بعد ازاین برنامه تهمت های زیادی به من زده شد و گفتند این فرد کافر است ومی‌خواهد مردم را به سمت جهنم هدایت کند.

تاکنون شما را تهدید کرده اند؟

بارها من را تهدید کردند و به نظر من راه موفقیت طرف مقابل ترسی است که جریان‌ها از آن‌ها دارند. مرگ یک‌بار سراغ انسان می آید اما هرانسانی می‌تواند دراین فرصتی که دارد هزاران کار انجام دهد و من برای رسیدن به اهداف تلاش می‌کنم و در این مسیر با چالش‌هایی روبه‌رو هستم ولی از آن‌ها واهمه‌ای ندارم.

برای مجلس یازدهم کاندیدا خواهیدشد؟

اکنون درحال انجام دادن دوتاکارمهم وماندگار برای شبستر هستم و اگر آن هابه سرانجام رسیده بود، بی‌شک دردور بعدی شرکت نمی کردم. یکی ازآن کارها انتقال آب از رود ارس است. بابت این موضوع من وآقای پزشکیان بسیارتلاش کرده ایم زیرا این انتقال با حجم 145میلیون مترمعکب از رودخانه ارس است که باعث نجات استان از کم آبی خواهد شد. همچنین این انتقال، آب آشامیدنی تبریز را تامین می کند. تبریز به دلیل گسلی که در زرین‌رود ایجاد شده دیگر نمی تواند آب آشامیدنی خود را تامین کند.همچنین بخش های صنعت وکشاورزی شهرستان های مرند،شبستروخوی وتبریز از بحران آبی خارج خواهندشد.برای این پروژه 855میلیون یورو اعتباردرنظرگرفته شده، سرمایه گذار خارجی دارد و اقدامات اولیه انجام شده است .درآینده نزدیک این پروژه به مرحله اجرا خواهدرسید.کاردومی که باید انجام دهم این است که نیروگاه برق صوفیان را با اعتبار 700میلیون یورو به مرحله اجرایی برسانم. اجرای این طرح می تواند برق 20سال آینده شبستر راتامین کند. این نیروگاه وارد شورای اقتصادو سرمایه‌گذار خارجی آن مشخص شده که امیدوارم به زودی وارد مراحل اجرا شود.

وضعیت حوزه انتخابیه شما در زمینه بهداشت ودرمان چگونه است؟

تاکنون اقدامات خوبی دراین حوزه صورت گرفته است؛ دراین دوسال پنج مرکز درمانی از صفرتا 100ساخته شده، 6 آمبولانس به مراکز اضافه شده است و باند هلی‌کوپتر امداد را ساختیم. تجهیزات بیمارستان را کامل کردیم و برای رفاه حال مردم درمانگاه تامین اجتماعی را دوشیفت کرده که این درمانگاه درحال پلی کلینیک شدن است.اقداماتی که درحوزه بهداشت ودرمان دراین سه سال انجام شده برابر10 سال گذشته است.

برخی از سیاسیون به جای دفاع از منافع ملی به دنبال منافع خودشان هستند، نظر شما درباره این افراد چیست؟

به نظر من این افراد دین ندارند؛ کسانی که اجازه نمی دهند برنامه‌های کشور به سرانجام برسد یا نمی‌گذارند کارها بین بانکی صورت بگیرد، درواقع به دنبال این هستند که کشور درفقر باشد و باید پرسید آن ها چه فرقی با کافر دارند.

بسته های حمایتی دولت چه کمکی می‌تواند به روند زندگی مردم بکند؟

این بسته کمک چندانی نمی‌کند.بحران اقتصادی کشور باعث شده استخوان های مردم زیرین فشارها شکسته شود و صدای شکسته شدن آن‌ها را می‌شنویم. زمانی نرخ ارز بالا رفت وباتوجه به اینکه دولت متضرر شد امااین افزایش باعث درآمدی برای دولت بود، به همین دلیل در مجلس تصمیم گرفته شد تا برای قشر آسیب پذیرجامعه بسته‌های حمایتی درنظرگرفته شود. متاسفانه مردم از فقر به فقرمطلق رسیده اند.بنده دردیدارهای مردمی که درشهرستان دارم باچشم خودم فقر مطلق مردم رامی بینم و احساس می کنم. به جرات می توانم بگویم هرروستایی راسه بارسرزده ام واز نزدیک مشکلات مردم را لمس کرده‌ام، مردم به نان شب محتاج هستند. دردو سال گذشته بیشتر مراجعات مردم برای گرفتن وام بود اما دراین 6 ماه اخیر مراجعه‌کنندگان برای دریافت پول جهت خرید نان یا خرید دارو آمدند.این مسائل دردآور است یعنی مردم به فقرمطلق رسیده اند. خانمی در دیدار مردمی به بنده گفت، 100هزارتومان به نانوایی محل زندگی‌ام بدهکارم وتا بدهی را ندهیم، دیگر به من نان نمی‌دهد. این نشان می دهد آن زن به قوت لایموت خود محتاج است. ازآن زن پرسیدم پول یارانه را چه‌کار می کنی، گفت با آن قبض آب وبرق را پرداخت می‌کنم. این زندگی در شأن ملتی که بسیار ثروت مند است، نیست .کوه ،معادن ،حتی لجن زیر دریا،نفت وگاز همه این‌ها ثروت است حتی خاک کشورکه درحال صادرشدن است هم ثروت است .چرا باید این همه فقیردرکشوروجودداشته باشد.می‌دانیم این بسته های حمایتی حتی یک سهم از 100سهم تورم کشور نیست.فقط در جهت حال آسیب دیدگان درنظر گرفته شده است. برای سال آینده ودربودجه 98 درنظرگرفته شده که پنج کالای اساسی باحمایت دولت به دست خانوارها برسدتا مردم محتاج نان شب نباشند. نباید فراموش کرد اینکه قشر متوسط جامعه در حال کوچک شدن است، بسیارنگران کننده وخطرناک است.

اوضاع اقتصادی کشور را درآینده چگونه ارزیابی می کنید؟

بایدتصمیمات اساسی برای حل بحران کشورگرفته شود.البته چندگام موثردربودجه 98 تعبیه شده است. اعتقادم براین است که اگر بتوانیم خوب مدیریت کنیم و نقش مردم را درتصمیم‌گیری‌هاوتصمیم سازی‌هاپررنگ کنیم همچنین گوش شنوایی برای شنیدن صدای مردم داشته باشیم وازطرف دیگردست ازشعارزدگی برداریم وهمه عملگرا باشیم، می‌توانیم موفق باشیم. باید تمام نقشه ها وبرنامه ریزی ها در جهت بهبود وضعیت اقتصادی خانواده هاباشد.

مشکلات موجود در اقتصاد کشور چیست؟

یکی از موضوعات مهمی که درکشور وجوددارد این است که 900هزار میلیارد یارانه پنهان درکشور داریم که این مبلغ دوبرابر بودجه کل کشوراست.امسال بودجه را با 447هزارمیلیارد تومان بستیم. یارانه پنهان شامل پول آب وبرق ،حامل های انرژی، طرح سلامت وخدماتی مختلفی است و باید برای ساماندهی آن فکر اساسی شود. شناسایی قشر آسیب‌پذیر جامعه کار سختی نیست؛ باید یارانه‌ها را درجهت رفاه حال مردم درنظرگرفت وبرنامه‌ریزی کرد.

نظر شما درباره اعدام افرادی مثل سلطان سکه چیست؟آیا اجرای حکم اعدام بازدارنده است؟ آیا درقانون حکمی برای خرید وفروش وجود دارد؟

به نظرم باید با هر روشی جلوی تخلف را گرفت ولی این مدل برخوردها واشاعه آن برازنده جمهوری اسلامی ایران نیست. مساله بعدی این است که باید ریشه‌یابی‌کرد که چه اقداماتی انجام شده که سلطان سکه به وجود آمده است.زمانی که نام نظام جمهوری اسلامی را یدک می کشیم آیا چنین فسادی برازنده این نظام اسلامی است؟معتقدم بایدیک بازنگری درساختار مدیریتی کشور صورت بگیرد و این بازنگری نه برای ترمیم بلکه برای تغییرنظام مدیریتی در بخش های مالی ،بانکی وتجاری باید انجام شود.درحال حاضر سیستم مدیریتی فعلی کشور جوابگو نیست زیرا اگر آن ها درست کار کرده بودند تا این حد فساد درکشور وجود نداشت. باید به سمت خصوصی‌سازی مناسب برویم و دولت فقط نقش نظارتی خود را داشته باشد.

برخی از علما نسبت به ربوی بودن بانک‌ها اعتراض دارند،آیامجلس برای درست شدن ساختار بانکی کشور اقدامی کرده است؟

کمیسیون اقتصادی مجلس دراین باره تحقیقات زیادی کرده است. باید ابتدا تغییراتی درساختار بانک مرکزی کشورایجاد شودکه این تغییرات باید جدا از بخش اجرایی کشورباشد. در بیشتر کشورهای دنیا سیستم بانک مرکزی از بخش اجرای کشورشان جداست.دراین زمینه کمیسیون اقتصادی مجلس قدم‌های محکمی برداشته و تغییرات قانونی صورت گرفته که قراراست بعداز جمع بندی بودجه سال 98 وارد صحن علنی مجلس شود.

نظر شما درباره بودجه سال 98چیست ؟ آیا این بودجه ریاضتی است؟

درمجموعه اگربخواهیم به بودجه سال 98 نگاه کنیم، درآن دوسناریو تعریف شده است.درسناریوی اول 407هزارمیلیارد ودردومی 447هزارمیلیاردآمده است. به نظرم این بودجه می تواند شکارچی فرصت‌های صادرات غیرنفتی باشد. اگر به این بودجه اهتمام داشته باشیم، ریاضتی نخواهد بود.

باتوجه به مشکلات کشور و تخریب‌های صورت گرفته آیا اصلاح طلبان می‌توانند درانتخابات آینده رای بیاورند؟

درباره احزاب وانتخابات آینده یکی از کارهای مهم مجلس دهم این است که انتخابات رااستانی برگزارکند. کلیات این طرح با رای بسیاربالا به تصویب رسیده است.در هفته های آتی این طرح درمجلس بررسی خواهد شد. بعد ازآن باید شورای نگهبان را متقاعدکنیم تا انتخابات به صورت استانی برگزار شود.اگر چنین طرح تصویب واجرا شود، احزاب برای شکل گیری واحیا فرصت کمی خواهند داشت. آقای زیباکلام حرف زیبای زدند،گفتند: «اگر اصلاحات به صورت ما پنجول هم بزند، مطمئن باشید جامعه همچنان به سمت اصلاحات اساسی قدم برخواهد داشت، زیرا تندروی درجامعه دیگرجایگاهی ندارند». البته بایددربدنه اصلاحات تغییراتی انجام شود. درتصمیمات مصمم تر رفتار کرده، وحدت ویکپارچی‌های بیشتر دربین خودشان ایجاد کنند و باگروه اصولگرایان درتصمیم گیرهای سیاسی فاصله داشته باشند. دوجناح باید بدانندزمانی که اهداف اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی مردم درمیان است باید وحدت وتمام اختلافات سیاسی کنارگذاشته شود تا هزینه این اختلافات را مردم نپردازند.

تخریب چهره های نزدیک به اصلاحات با چه هدفی صورت می گیرد؟

به این دلیل است که جریان اصلاحات به حاشیه برود. مطمئن باشند ما درجاده اصلی همچنان به حرکت خودمان ادامه خواهیم داد.

آیابحث فتنه 98 درراستای حذف کاندیداهای نزدیک به اصلاحات درانتخابات آینده است؟

متاسفانه برداشت سوء ازصحبت های مقام معظم رهبری شده است. بی‌شک دشمن به دنبال ترفندهای جدیدبرای ضربه زدن است، پس باید مدیریت خوبی برای هزینه ها ودرآمدهای کشوروجود داشته باشید. اقشارآسیب پذیرجامعه 11میلیون خانوار هستند بایدبرای آن ها برنامه ریزی مناسبی انجام شود تا کمتر آسیب ببینند. متاسفانه عده ای برداشت کردند که قراراست فتنه صورت گیرد.کلمه فتنه بارمنفی دارد نباید افکار اذهان عمومی را با بیان این کلمات مشوش کرد. باید دراین برهه زمانی سعی کنیم تا بحران های اقتصادی تبدیل به بحران های اجتماعی نشود. باید به فکر اشتغال بود تا باسونامی بیکاری مواجه نشویم و در دره ورشکستگی واحدهای تولیدی نیفتیم.برای عبور از بحران‌ها هیچ جناح سیاسی مطرح نیست، باید همه مسئولان دریک خط و به صورت یک لشگرواحد وارد عمل شوند. نباید با دستان خودمان وارد جنگ رسانه ای وتبلیغاتی شویم.معقتدم افرادی که ازاین کلمات استفاده می‌کنند درواقع افرادی هستندکه درظاهر دوست اما درباطن دشمن مردم کشور هستند.

نظرشما درباره عملکرد آقای عارف به عنوان رییس فراکسیون امید چیست؟

آقای عارف زحمات زیادی می کشند و همچنین تاملات خوبی را بین فراکسیون ها ایجاد کرده‌اند اما توصیه که به آقای عارف دارم وچندین بارهم باایشان دراین باره صحبت کردم، این است که درتصمیمات، نظرات نمایندگان شهرستان ها را کمی پررنگ‌تر ببینند زیرا مسائل و مشکلات نمایندگان شهرستان‌ها اصلا قابل قیاس با نمایندگان تهران نیست؛زیرا نمایندگان تهران فقط درجناح سیاسی کارمی‌کنند ومسئولیت دیگری ندارند اما مطالبات مردم شهرستان بسیار زیاد بوده و فضای کار نمایندگان شهرستان ها بسیار فراترازنمایندگان تهران است.بنده سه سال پیش از آقای عارف خواستم کمیته رسیدگی به امورومسائل نمایندگان شهرستان‌ها رادرفراکسیون امید تشکیل دهیم که هنوز این اتفاق نیفتاده است.ما همیشه باایشان ودولت همراهی کرده ایم اما هیچ کدام ازانتظارات‌مان تا کنون برآورده نشده است.

نظرشما در رابطه با تغییر نظام سیاسی کشور از ریاستی به پارلمانی چیست؟

بعید می دانم این کار صورت بگیرد. دوست داشتیم مجلس دهم به دو قسمت مجلس سنا و مجلس پارلمانی تقسیم کنیم و مجلس سنا فقط برای قانون‌گذاری باشد ومجلس پارلمانی برای رسیدگی به مسائل استانی و اجرایی کشور تشکیل شود ولی بعید می دانم این اتفاق درمجلس دهم بیفتد.

نظرشمادرباره عملکرد مجلس دهم چیست؟

باتوجه به بحران ها ومساله پیش آمده به عملکرد مجلس دهم و کمیسیون اقتصادی مجلس نمره 16 می دهم. سه قانون خوب و اثرگذار درحال به تصویب رسیدن است.یکی از‌آن ها قانون صندوق مکانیزه فروش است که این قانون برای اولین بار با 28ماده تصویب رسیده است. قانون بعدی، قانون مالیات برارزش افزوده و قانون اصلاح ساختار بانک مرکزی دردستورکاراست که هرکدام ازاین قوانین می‌تواند اثرهای ماندگاری درکشورداشته و نقش مجلس دهم را پررنگ تر از دیگر مجالس کند.متاسفانه مجلس دهم مصادف باپیشرفت تکنولوژی در بخش رسانه وتبلیغات شده که ما درمجلس سلاح لازم برای مقابله باآن هارا نداشتیم. فضای مجازی در جهت تخریب مجلس بسیار اثرگذار بود .جنگ رسانه ای وتبلیغ کمتربه نقاط قوت مجلس پرداخت؛ بیشترروی نقاط ضعف تاکید داشت. حتی صداوسیما هم بااین جنگ رسانه همراهی کرد و زحمات وتلاش های نمایندگان این دوره ازمجلس را بسیار غبارآلود ومبهم به مردم نشان داد.

عملکرد فراکسیون زنان مجلس را چگونه تحلیل می‌کنید؟

بنده نایب رییس فراکسیون زنان هستم و معتقدم درمجلس دهم فراکسیون زنان بسیار قوی عمل کرد.باید اشاره کنم که قانونی را تصویب کردیم و هنوز رسانه ای نشده؛ حتی این قانون در هیات دولت هم به تصویب نهایی رسیده است.مصوبات این است کودکانی که مادرایرانی وپدرغیرایرانی دارند، به آنان شناسنامه ایرانی داده شود.این قانون برای اولین بار درتاریخ ایران به تصویب رسیده است.برای این اقدام مهم تلاش های زیادی انجام دادیم با علما صحبت کردیم، فضای رسانه ای ایجادکردیم تا توانستیم این قانون را مصوب کنیم. همچنین باتوجه به مخالفت‌هایی که درتصویب قانون کودک همسری وجود داشت، در این زمینه هم قدم‌های محکمی برداشته شده است. سومین قانونی که با تلاش‌های کمیسیون زنان به تصویب رسیده است، قانون عدم اجازه شوهر برای خروج زنان نخبه ،ورزشکار یا افرادی که فرصت مطالعاتی دارند، ازکشوراست. زنان مجلس تلاش های زیادی را برای تصویب قانون حمایت ازکودکان کردند همچنین روی قانون اسید پاشی درحال مطالعه وبرنامه ریزی هستیم ولی فراموش نکنیم که اگر حضور زنان درمجلس به 30 درصد برسد بی‌شک نقش پررنگ تری خواهند داشت.

درجایی گفته بودیدکسانی که رای ندادند حق حرف زدن ندارند واگر حرفی بزنند،خفه‌شان می کنم، توضیحاتی دراین زمینه به ما می دهید؟

این موضوع به زمان انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری برمی گردد. کاش این فیلم کامل ضبط می شد وتمام صحنه ها دراختیارمردم قرار می گرفت.درمسجد شهر تسوج به عنوان نماینده وحامی دولت سخنرانی می‌کردم، شخصی بلند شد و گفت به دلیل شرایط کشور ما رای نمی دهیم و درانتخابات شرکت نخواهیم کرد. این کار فضای جلسه را متشنج کرد و به دنبال این بود تا مردم را از رای داده منصرف کند. معتقدم با هرکسی باید طبق شرایطی که دارد، صحبت کرد و من نیز در جواب این فرد گفتم کسانی که در رای‌گیری شرکت نمی‌کنند و اگر چالشی در کشور پیش آید حق اعتراض نخواهند داشت. فراموش نشود ازاهداف مسؤلان کشوراین است که علاوه بر اینکه باید درکنارمردم باشند، باید آن ها را درتصمیم گیرهای حساس و مهم کشور سهیم بدانند زیرا مردم پشتوانه اصلی نظام هستند ولی آن شخص مرتب می‌گفت رای نمی دهم، به دفترت می آیم، هرچی که بخواهم ازشما خواهم گرفت. من هم درجواب این فرد گفتم اگربه دفترم بیایی، خفه ات می کنم. مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌های مهم مثل انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت برخوردار است و باید سعی کنیم تمام اقشارمردم راهمیشه در صحنه داشته باشیم. شهرستان شبستر اولین رتبه از21شهراستان آذربایجان شرقی در مشارکت مردمی دارد.بعد از انقلاب مشارکت مردم همیشه 91درصدبوده است. دموکراسی یعنی حضور پرشور مردم درعرصه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی.

عملکرد دولت روحانی را چگونه ارزیابی می کنید؟

زمانی که قرار است دولتی را نقد کنیم ابتدا باید تمام مسائل ومشکلات آن دوره را در ارزیابی درنظر بگیریم. اینکه دولت چه پتانسیل های دراختیارداشته و چگونه ازآن ها استفاده کرده باید را درکنارهم قرارداد و بعد قضاوت کرد باتوجه به شرایط فعلی واینکه دولت آقای روحانی در چنین شرایطی چگونه عمل کرده است. باید بگویم ازاردیبهشت سال 97 و زمانی که مرحله دوم تحریم هاشروع شد، دولت دچار دستپاچگی درتصمیمات کشور شد. ازطرف دیگر بعداز انتخابات 96 هنوز فضای جامعه فضای انتخابات است؛ جناح های مخالف هنوز در فضای رقابت انتخاباتی مانده اند، درصورتی که نتیجه با قطعیت اعلام شده است ولی باتوجه به تمام شرایط به عملکرد آقای روحانی نمره 14 می دهم. روحانی دست‌کم باید دو وزیر زن انتخاب می‌کرد و بنده از آقای روحانی این انتظار را داشتم و درتذکردو دقیقه هم به آن موضوع اشاره کردم و گفتم زمانی که 50 درصد جامعه را زنان تشکیل می دهند، چرا درهیات دولت وزیر زن وجود ندارد.آقای روحانی در جواب بنده گفتند:«خواستیم ونشد» ولی به نظرم این جواب 50 درصدازکل جامعه نیست باید دراین زمینه تلاش‌های بیشتری صورت می‌گرفت. ایشان به وزرا دستوردادندکه 30درصد از مدیریت هارا درسطح معاونان ومدیران کل رابه خانم ها اختصاص دهند و دراین یک سال ونیم شاهد مدیریت‌ها دررده‌های عالی و میانی کشوربودیم. متاسفانه هنوز دردولت آقای روحانی وهیات دولت زنان درتصمیم‌گیری‌ها وتصمیم سازی‌ها عالی هیچ نقشی ندارند.این فاصله بین جامعه زنان ودولت تدبیروامید وجوداردکه قابل قبول نیست.به خاطر داریم که زمانی دولت گفت برای وزارت ،زن توانمند سراغ نداریم به آن ها پیشنهاد دادیم از17 نفرنماینده زن دونفر حاضرهستند به عنوان وزیرفعالیت کنند که متاسفانه این اتفاق نیز نیفتاد.

محورهای گفت‌وگو:

باتوجه به شرایط فعلی کشور، دستیابی به تمام اهداف بسیارسخت است

ازمهم‌ترین مشکلات حوزه انتخابیه ام، دوبانده کردن جاده صوفیان به سلماس است

بدهی های بانکی دولت نهم و دهم باعث فاجعه وبدهکاری دولت شده است

تازمانی که بدهی وجوددارد ازکشورنباید انتظار پیشرفت وموفقیت داشت

عده ای ازمسئولان منطقه هنوز نپذیرفته‌اندکه یک زن هم می تواند در عرصه سیاسی درکنارآن ها قرار بگیرد

درپیگیری‌هایم توجه خاصی به زنان سرپرست خانواده وبدسرپرست دارم

سعی کردم با استفاده از تنوع رنگ در پوششم روی فرهنگ زنان منطقه در جهت استفاده از رنگ های شاد تاثیرگذار باشم

زمانی که مردم منطقه یک زن را به عنوان نماینده ومسئول خودشان انتخاب می کنند و به او رای می دهند بی‌شک به دنبال تغییرهستند

امام جمعه یک رای است اما مردم تمام رای من را تشکیل می‌دهند

معتقدم برای حضور بیشترزنان باید از آن ها به صورت استانی حمایت کرد

دراین طرح استانی شدن انتخابات مقررشده درهراستان احزاب 30درصد لیست را به خانم ها اختصاص دهند

درکشورعراق 30درصدوپاکستان 55درصد کرسی های را زنان تشکیل می دهند

خوشبختانه شهرستان شبسترکمترین نرخ بیکاری درکشور دارد

اگردانشجویی توانست تحولی درصنعت ایجادکند باید درهمان واحد صنعتی مشغول به کارشود

باید درشرایط فعلی قانون ها را تسهیل وجلوی صادرات غیرنفتی را بازگذاشت

باید سختگیری‌ها ونظارت‌ها را به کمترین میزان رساندتا بنگاه های کوچک ومتوسط بتوانند بمانند

متاسفانه دولت بعداز تحریم های دوراول که در14اردیبهشت اتفاق افتاد، دچار دستپاچگی اقتصادی شد

این‌قدر مشکلات کشورزیاد است که خودمان دودستی داریم خاکریزهای اجتماعی واقتصادی کشوررا بدون هیچ هزینه ای به دشمن می دهیم

فاصله بین نبوغ سیاسی ورشد اقتصادی باعث شده وقتی مسئولان تصمیماتی می گیرند در جامعه تنش ایجادشود

هرهفته درشهرستان یادواره شهدا برگزار می شودکه دراین مراسم از مردم عادی دعوت به عمل نمی آید

اقداماتی که درحوزه بهداشت ودرمان دراین سه سال انجام شده برابر10 سال گذشته است

بحران اقتصادی کشور باعث شده استخوان های مردم زیراین فشارها شکسته شود و صدای شکسته شدن آن‌ها را می شنویم

یکی از موضوعات مهمی که درکشور وجود دارد این است که 900هزار میلیارد یارانه پنهان درکشور داریم

بایدتغییراتی درنظام مدیریتی کشور به خصوص در بخش های مالی ،بانکی وتجاری انجام شود

درحال حاضر سیستم مدیریتی فعلی کشور جوابگو نیست

کلمه فتنه بارمنفی دارد نباید افکار اذهان عمومی را بابیان این کلمات مشوش کرد

برای عبور از بحران‌ها هیچ جناح سیاسی مطرح نیست باید همه مسئولان دریک خط وبه صورت یک لشکرواحد وارد عمل شوند

باتوجه به بحران ها ومساله پیش آمده به عملکرد مجلس دهم و کمیسیون اقتصادی مجلس نمره 16 می دهم

بعداز انتخابات 96 هنوز فضای جامعه فضای انتخابات است و جناح های مخالف هنوز در فضای رقابت انتخاباتی مانده است

باتوجه به تمام شرایط به عملکرد آقای روحانی نمره 14 می دهم

زمانی که 50 درصد جامعه را زنان تشکیل می دهند چرا درهیات دولت وزیر زن وجود ندارد

اینکه قشر متوسط جامعه در حال کوچک شدن است بسیارنگران کننده وخطرناک است



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عارف: کاندیدا نمی شوم