923 کیلوگرم شیره ون از درختان بنه سروآباد برداشت شد


923 کیلوگرم شیره ون از درختان بنه سروآباد برداشت شد

سنندج - ایرنا - امسال 923 کیلوگرم شیره درخت ون (سقز) از درختان بنه در جنگل های زاگرس در سروآباد برداشت شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد روزجمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهره برداری از درختان بنه (استحصال شیره سقز) با توجه به شرایط ظاهری، وضعیت سلامت و شادابی درختان و با رعایت دستورالعمل های فنی انجام شد.

سید آزاد محبت یادآور شد: بهره برداری از درختان بنه در سطح جنگل های ۱۳ روستای تابعه این شهرستان و در قالب ۲۹ قرارداد به مجریان و بهره برداران محلی واگذار شد.

وی اضافه کرد: برابر تعرفه مصوب سال ۱۳۹۸ مبلغ ۲۲۱ میلیون و ۶۴۰ هزار ریال بابت حق بهره برداری و حقوق دولتی از بهره برداران محلی اخذ شد.

وی تاکید کرد: مجریان و بهره برداران باید به این مهم توجه کنند که بهره برداری صحیح و مناسب با توجه به شرایط ظاهری درختان منجر به حفظ سلامت و تعادل فیزیولوژیک درختان شده و ضمن کاهش فشار بر آنان منجر به افزایش عمر و بهره برداری پایدار و طولانی مدت از درختان بنه می‌شود.

محبت افزود: انجام بهره برداری در فواصل نامناسب زمانی و بهره برداری شدید باعث فرسودگی و خشکیدگی زودهنگام درختان شده و ضمن تخریب درختان زیبای بنه درآمدزایی آنان را تحت الشعاع قرار می دهد.

923 کیلوگرم شیره ون از درختان بنه سروآباد برداشت شد

به گزارش ایرنا، برداشت شیره سقز از درخت قزوان یکی از سخت ترین کارها و نیازمند تعامل و همکاری مردم روستا با هم است طوری که برداشت کنندگان در قالب گروه های چهار و پنج نفری این کار را انجام می دهند.

برداشت کنندگان در فصل برداشت (تیر و مرداد) به مناطق جنگلی می روند و پس از درست کردن پیاله های گلی به نام 'کوچله' و زخمی کردن درختان، آن را در محل های مناسب روی تنه درخت نصب می کنند.

زخم‌های افقی تازه بر پیکره و تنه درخت باید به گونه‌ای باشد که آسیب زیادی به درخت وارد نکند و شیره سقز بداخل پیاله گلی هدایت شود که جنگل نشینان به سبب تجربه و مهارت خاصی که در این کار دارند، با استادی تمام و بدون نقص این بخش از کار را انجام می دهند.

درختان قزوان که بخشی از درختان جنگل های زاگرس را تشکیل می دهند به سبب قدمت، قابلیت ها و اهمیتی که برای جنگل نشیان دارد نیازمند مراقبت ها بیشتری بوده و لازم است حفاظت از آنها در اولویت قرار گیرد.

ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری می توانند با اجرای طرح های توسعه و احیای جنگل با کاشت نهال قزوان به تراکم بیشتر درخت قزوان در جنگل های زاگرس کمک کنند.

راه اندازی کارخانجات صنایع تبدیلی و فرآوری شیره سقز و سایر فرآورده های درخت قزوان در مناطق مختلف می تواند از خام فروشی ها جلوگیری کرده و به نفع بهربردان و روستاییان حاشیه جنگل باشد.

درخت بنه با نام علمیPistaciaatlanticaمتعلق به خانواده پسته(Anacardiaceae) بوده و از لحاظ جغرافیایی انتشار آن از جزایر قناری و سواحل دریای مدیترانه آغاز و به کشورهای سوریه ارمنستان ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان و ایران ختم می شود.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد و میزان جنگل های این استان ۳۷۴ هزار هکتار است.

۷۳۵۴ / ۳۰۳۴


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فیلم عروسی زن دو شوهره همه را ناراحت کرد ! / کجا داریم می ریم !؟