منصور برزگر: بودجه کشتی باید 120 میلیارد تومان باشد


منصور برزگر: بودجه کشتی باید 120 میلیارد تومان باشد
باید مشخص شود۵۰ میلیارد کجا هزینه شده است.

یکی از افراد تأثیرگذار در کشتی در ۴۰ سال اخیر منصور برزگر بوده. کسی که بیش از سه دهه هدایت تیم ملی کشتی آزاد را بر عهده داشت و شاگردان بی‌نظیری را در کشتی ایران تربیت کرد که هر یک بعد از دوران قهرمانی هم توانستند افراد تأثیرگذاری در کشتی باشند، مثل رسول خادم و علیرضا دبیر که هر دو نفر هم بعد از فعالیت در عرصه سیاست به عنوان رئیس فدراسیون کشتی انتخاب شدند. این فرد مهم کشتی اما در روزهای حساس و حیاتی کشتی به دلیل انجام یک مسافرت خارجی در دسترس نبود. حالا که برگشته کمی کشتی از آن آب و تاب قبل از انتخابات افتاده اما هنوز هم وجود یک بدهی سنگین در کشتی به یک موضوع اصلی تبدیل شده است.

بدهی که البته منصور برزگر معتقد است باید خوب بررسی شود تا همه بدانند این پول کجا خرج شده است؟ عضو سابق شورای فنی کشتی معتقد است که باید مشخص شود آیا رسول خادم این پول را با خودش برده و یا اینکه به دلیل هزینه‌های بالا در کشتی خرج اردوهای آماده‌سازی و همچنین آماده‌سازی تیم ملی کشتی کرده است.

همچنین برزگر معتقد است دیگر ۵۰ میلیارد تومان پولی نیست و کشتی حالا با دلار ۱۲ هزار تومانی نیاز به بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی دارد. بودجه ای که باید از راه فروش دلار ۱۲ هزار تومانی تامین شود.

رسیدن به خیر. شما مدتی در ایران نبودید.

خیلی ممنون هستم. مدتی را به سفر رفتم تا کمی خارج از هیاهوی تهران استراحت کنم.

در نبود شما اتفاقات زیادی در کشتی ایران رخ داد.

وقتی من نبودم چطور باید در جریان باشم که چه اتفاقی در کشتی رخ داده و الان چطور باید درباره این اتفاقات نظری داشته باشم.

به هر حال یکی از اتفاق‌های مهم، برگزاری انتخابات کشتی بود که یکی از شاگردان شما به‌عنوان رئیس فدراسیون کشتی انتخاب شد.

یک روزی یک نفر داشت راه می‌رفت از یک نفر پرسید من چقدر باید بروم تا به مقصد برسم. گفت نمی‌دانم باید حالا حالاها راه بروی تا به مقصد برسی. اندکی بعد همان فرد، به کسی که در حال راه رفتن بود، گفت باید دو ساعت راه بروی تا به مقصد برسی. فردی که آدرس پرسیده بود، گفت چرا همان اول نگفتی باید دو ساعت راه بروم؟ گفت چون نمی‌دانستم که چطور راه می‌روی. الان نحوه راه رفتن تو را دیدم، متوجه شدم که دو ساعت باید راه بروی تا به مقصد برسی. ما هم هنوز نمی‌دانیم دبیر چگونه قرار است مسیر مانده تا المپیک را طی می‌کند. هنوز نمی‌دانیم او چه می‌کند باید اندکی بگذرد و بعد درباره او حرف بزنیم.

به هر حال او شاگرد شما بوده و حتماً از خصوصیات رفتاری او اطلاع دقیقی دارید.

خصوصیات کشتی گرفتنش را خیلی خوب بلد هستم. می‌دانم چه جور کشتی‌گیری بوده اما اینکه در کشتی چگونه مدیریت می‌کند را نمی‌دانم. البته مسئولان هم باید پشت او قرار بگیرند و نباید در این برهه تنها رهایش کنند.

این دغدغه همیشه در کشتی وجود داشته که یکی از قهرمانان در مدیریت کشتی حضور داشته باشد.

الان مشکلات در کشتی فراوان است. البته یک مشکل همیشگی بوده و روزی در ورزش اول وجود نداشته که بدون مشکل بوده باشد. یک روزی مهندس اکبر ترکان (رئیس فدراسیون کشتی در دهه ۷۰) به همراه آقای فلاحیان (وزیر اطلاعات سابق ) به اردوی تیم ملی کشتی آمدند. آقای ترکان خیلی از کمبودها و مشکلات در آن زمان گلایه داشت اما یک حرفی زد که هنوز هم در گوش من مانده. می‌گفت کارهای درون گود برای شما اما مشکلات بیرون گود برای من. الان هم علیرضا دبیر می‌تواند مشکلات درون گود را برطرف کند اما مسائل بیرون گود را باید مسئولان رفع کنند.

باید مسائل درون گود را به دبیر بسپارند اما بیرون گود را باید خودشان رفع کنند.

به خصوص اینکه الان صحبت از یک بدهی سنگین ۵۰ میلیارد تومانی در کشتی به میان آمده است.

یک زمانی دلار ۱۰۰۰ تومان بود اما بودجه فدراسیون کشتی نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان بود اما الان قیمت دلار به ۱۲ هزار تومان رسیده و حتماً باید بودجه فدراسیون کشتی هم باید بشود ۱۲۰ میلیارد تومان.

این بودجه که خیلی رویایی است، الان کسی زیر بار این بدهی ۵۰ میلیارد تومانی هم نمی‌رود.

چرا نمی‌خواهند بروند؟ همان‌هایی که دلار را ۱۱هزار تومان می‌فروشند باید این بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی را هم به کشتی پرداخت کنند. اینکه نمی‌شود یک نفر بیاید رئیس شود اما هیچ کس به او کمک نکند. الان تیم باید به مسابقات جهانی اعزام شود و برای این تیم باید تدارک مناسبی دیده شود و یا اینکه باید به دنبال تهیه بلیت و مسائل این چنینی باشند. با این مشکلات، این کارها به تنهایی از عهده کسی بر نمی‌آید.

گرانی دلار و مشکلات مالی که شما هم به آن معترف بودید، در نتیجه‌گیری تیم تأثیر نمی‌گذارد؟

ما کشتی‌گیران سربازان روز جنگ هستیم. چه زمانی اوضاع ما خوب بوده که الان خوب باشد؟ فدراسیون‌های کشتی همیشه با مشکلات ساخته‌اند. به هر حال مردم مدال می‌خواهند و اگر تیم نتیجه نگیرد از دبیر جواب می‌خواهند این غیر قبل انکار است.

خب دبیر چطور باید جوابگوی تیمی باشد که در ساخته شدن آن هیچ نقشی نداشته است؟

شاید هم واقعاً این حرف درست باشد. به هر حال او ۴۵ روز است که آمده و رئیس فدراسیون شده و در این مدت کاری نمی‌توانست انجام بدهد اما مردم مدال می‌خواهند و همیشه هم این‌طور بوده. الان هم واقعا همه مشکلات فوق مربوط به کشتی نیست؛ کل کشور درگیر مشکلات و کمبودهای فراوان است.

فکر می‌کنید با این وضعیت و در یک ماه مانده به المپیک، ورزش ایران بتواند در توکیو خوش بدرخشد؟

هیچ اطلاعی از وضعیت سایر رشته‌ها ندارم اما این را خوب می‌دانم که با یک گل بهار نمی‌شود اگر قرار است که ورزش به موفقیت برسد همه باید با هم کار کنند و مشکلات را هم کنار بگذارند و برای موفقیت تلاش کنند. البته تأکید دارم که باید از دبیر حمایت شود. این روزها شایعه شده که کمک کردند تا دبیر رئیس فدراسیون شود همان‌ها باید بیایند و پشت سر دبیر قرار بگیرند.

شما در دوره رسول خادم به فدراسیون نزدیک بودید. دوره تلخ اختلاف وزارت ورزش و رئیس فدراسیون کشتی را تجربه کردید. توصیه برای جلوگیری از این مشکلات ندارید؟

کدام یک از اختلاف نظرها را می‌گویید؟ در آن دوره، رسول و مسئولان ورزش خیلی با هم مشکل داشتند.

اصلاً چرا این همه مشکل پیش آمد؟

وقتی یک نفر را به‌عنوان رئیس یک سازمان انتخاب می‌کنند و بعد او مدام می‌گوید باید انتخابات برگزار شود و رئیس فدراسیون باید با برگزاری مجمع انتخاباتی برگزیده شود، چرا بعدش مدعی است که همه باید زیر نظر او کار کنند؟ مشکلات از همین جا شروع می‌شود.

نظر شما درباره بدهی‌ ۵۰ میلیارد تومانی کشتی چیست؟

۵۰ میلیارد تومان که رقم زیادی نیست.

ظاهراً وضع شما خیلی خوب است. همه از این بدهی شوکه شده‌اند!

نه واقعاً با دلار ۱۲ هزار تومان این بدهی برای ۷ سال کار کردن رقم زیادی نیست. ضمن اینکه باید بیایند و واقعاً حسابرسی کنند تا مشخص شود که این پول کجا رفته و چطور هزینه شده است. باید مشخص شود که آیا این پول را رسول خادم با خودش برده و یا اینکه آن را برای اردوهای تیم ملی هزینه کرده است؟

حتماً هزینه شده است اما بحث بر سر این است که چگونه هزینه شده است؟

آیا مسئولان ورزش در جریان هستند که برگزاری اردوها تا چه اندازه هزینه دارد؟ آیا قرار نیست که اردوها برگزار شود؟ خب همان‌هایی که می‌گویند باید مدال بگیری و یا همان‌هایی که می‌گویند باید ببازی بیایند و بگویند اردو نباید برگزار شود. طبیعی است که کلی از هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و دیگر هم از این بدهی‌ها به وجود نمی‌آید.

ne​wspaper.iran-varzeshi.‎​com

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فیلم عروسی زن دو شوهره همه را ناراحت کرد ! / کجا داریم می ریم !؟