تشکر سفیر لهستان از اصفهانی‌ها


تشکر سفیر لهستان از اصفهانی‌ها

ماچئی فایوکوفسکی، سفیر جمهوری لهستان، با اشاره به میزبانی اصفهان از کودکان لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم گفت: به‌عنوان سفیر لهستان، سرم را بالا می‌گیرم و بابت کاری که 77 سال پیش برای کودکان لهستانی انجام دادید از شما تشکر می‌کنم.

سفیر جمهوری لهستان در ایران، در آیین اعلام آغاز به کار نخستین رویداد بین‌المللی طراحی گرافیک اصفهان که عصر ۱۴ آذرماه در عمارت سعدی برگزار شد، گفت: دیدن اصفهان برای هر هنرمندی ضرورت است و برای لهستانی‌ها به دلیل پیوند تاریخی‌شان با این شهر، ارزش بالایی دارد. در تاریخی‌ترین لحظات و تاریک‌ترین سال‌های جنگ جهانی دوم، دست گرم و قلب مهربان اصفهان به کودکان لهستانی پناه داد و آغوشش را برای آن‌ها گشود.

ماچئی فایوکوفسکی، ادامه داد: به‌عنوان سفیر لهستان سرم را بالا می‌گیرم و بابت کاری که ۷۷ سال پیش برای کودکان لهستان انجام دادید از شما تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اهمیت هنر اظهار کرد: هنر فرصتی را پدید می‌آورد تا فرهنگ‌ها با یکدیگر ارتباط بگیرند، چراکه هنر، زبان یکسان ما انسان‌هاست. پوسترها نیز زبان خاص خودشان را دارند و گاهی ممکن است این زبان تلخ هم باشد.

سفیر جمهوری لهستان در ایران افزود: گاهی در یک پوستر، استعاره‌ها، نمادها و سمبل‌هایی به‌کاررفته که شیوه خاص یک هنرمند است و هنرمندان لهستانی سبک و مکتب خاص خودشان را دارند. آن‌ها در پوسترهایشان چیزی فراتر از نماد را به تصویر می‌کشند، با جامعه از زبان خودشان حرف می‌زنند و گاهی جامعه را به چالش می‌کشند و به باد انتقاد می‌گیرند. گاهی آثار آن‌ها ساده است و در نخستین نگاه می‌توان با آن ارتباط برقرار کرد و گاهی باید مدت زیادی نشست و آن‌ها را تفسیر کرد.

فایوکوفسکی، با تشکر از همه کسانی که امکان برپایی این رویداد را فراهم کرده بودند گفت: ما پلی بین اصفهان و لهستان ساخته‌ایم. این پل باقی خواهد ماند و فرصت‌های تازه‌ای را ایجاد خواهد کرد.

لشچک ژبروفسکی، هنرمند لهستانی نیز که ترجیح داد با مخاطبان، به زبان لهستانی صحبت کند در این آیین گفت: این نمایشگاه جایگاه خاصی در اعماق قلب من دارد و هنرمندان معروفی از سرتاسر جهان و البته اصفهان تلاش کرده‌اند این پوسترها را برای حضور در نمایشگاه طراحی کنند که از آن‌ها و همچنین برگزارکنندگان این رویداد تشکر می‌کنم.

تشکر سفیر لهستان از اصفهانی‌ها

علیرضا صادقیان، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری اصفهان نیز پشت تریبون رفت و اظهار کرد: در دنیا اصفهان را به نام شهر کودکان لهستانی می‌شناسند و این مایه خرسندی است.

وی با اشاره به عضویت اصفهان در شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو گفت: هنر در تاریخ محل آغاز خلاقیت و نوآوری بوده و خواهد بود تا جایی که می‌توان گفت، علم نیز مدیون هنر است چراکه بسیاری از ناشدنی‌ها ابتدا به چشم هنرمندان آمد و سپس رنگ واقعیت به خود گرفت.

صادقیان، هنر را پنجره‌ای به‌سوی ناشدنی‌ها دانست و ادامه داد: هنرمند با باز کردن این پنجره فضای شدن نشدنی‌ها را فراهم می‌کند و امیدواریم که با همت همۀ شهروندان و مدیران خلاق، جایگاه اصفهان در شبکه شهرهای خلاق جهان بهتر شود.

همچنین، مهدی احمدی فر، مدیر حوزه هنری اصفهان، در این آیین گفت: نمایشگاه برپاشده بیانگر جایگاه هنر اصفهان است و حضور پوسترهایی از هنرمندان امریکا، سوئد، هلند، نروژ و ... نشان می‌دهد که طراحی اصفهان چقدر موردتوجه هنرمندان طراز اول جهان است.

وی، تعامل حوزه هنری و دانشگاه را به‌عنوان دو نهاد اجرایی و علمی برای برپایی این رویداد مثبت دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده رویدادهای مشترک بیشتری ازاین‌دست برگزار شود.

احمدی فر استمرار این رویداد را خواستار شد و ادامه داد: برگزاری سالیانه این رویداد می‌تواند خلاقیت‌های موجود در صنایع مختلف را به ما منتقل و به بیشتر شناسانده شدن اصفهان به دنیا کمک کند.

اصفهان موزه گرافیک ندارد

ابوالفضل آقایی، مدیر روابط عمومی نخستین رویداد بین‌المللی اصفهان نیز خطاب به مسئولان حاضر در جمع گفت: پروفسور ژبروفسکی بخشی از آثار خود را به ما تقدیم کرده که باید در فضایی با شرایط موزه‌ای نگهداری شود و در معرض دید عموم قرار بگیرد اما اصفهان، موزه تصویر و گرافیک ندارد. به همین دلیل به نمایندگی از برگزارکنندگان این رویداد، از مسئولان درخواست می‌کنم که بحث تأمین فضایی برای تأسیس موزه گرافیک اصفهان را در برنامه‌های خود بگنجانند.

آخرین سخنران این آیین، احمدرضا میرمقتدایی، دبیر نخستین رویداد بین‌المللی طراحی گرافیک اصفهان بود که بیانیه شورای برگزاری این رویداد، را قرائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده بود:

«در جریان جنگ جهانی دوم نیمی از خاک لهستان به اشغال اتحاد جماهیر شوروی درآمد و هزاران لهستانی به اردوگاه‌های کار در سیبری تبعید شدند اما با حمله غیرمنتظره آلمان به شوروی سرنوشت اسرای لهستانی تغییر کرد و دولت شوروی موافقت کرد تعدادی از اسرای لهستانی روانه ایران شوند. پناهندگان لهستانی بیش از سه سال در برخی از شهرهای ایران، ازجمله اصفهان زندگی کردند و با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی شهر اصفهان، ۲۵۰ نفر از کودکان لهستانی به سرپرستی پدر فرانچیشک توماسیک، دو خواهر روحانی و تعدادی معلم به این شهر وارد شدند...کودکان آن روز هشتاد سالگان امروز هستند که هنوز با قدم زدن در این شهر، غوغای دوران کودکی و گرمای قدم‌های کودکانه خود را بر روی پل احساس می‌کنند.

شورای برگزاری اولین رویداد طراحی برای اصفهان بر آن است که در حد توان خود با شناخت و معرفی هر چه بیشتر ابعاد این رخداد تاریخی به نسل حاضر، به کشف این تأثیرات به‌ویژه در حوزه هنرهای تجسمی و طراحی گرافیک پرداخته و زمینه گسترش روابط هنری بین اصفهان و لهستان را فراهم سازد.»

رویداد بین‌المللی طراحی گرافیک اصفهان که با همکاری مدیریت پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان، گروه گرافیک دانشگاه سپهر، خانه گرافیک حوزه هنری اصفهان و سفارت جمهوری لهستان در عمارت سعدی برگزار می‌شود، تا پنجم دی‌ماه ادامه دارد و شامل بخش‌هایی مثل برپایی نمایشگاه و کارگاه‌های آموزشی خواهد بود.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آواز ماندگار؛ تمرین آواز استاد محمدرضا شجریان با همایون در 9 سالگی/ بنازم به این صدا ک...