وضعیت نامناسب استان کرمان در فضای کسب‌وکار


وضعیت نامناسب استان کرمان در فضای کسب‌وکار

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان به شاخص کسب و کار استان کرمان اشاره کرد و گفت: استان کرمان در میان 31 استان کشور در فضای کسب و کار در رتبه بیست و یکم قرار داد که نشان‌دهنده وضعیت نامناسب استان در فضای کسب و کار بوده این در حالی است که تنها سهم کشاورزی استان کرمان تقریبا 2 برابر متوسط کشوری است.

مهرداد محمدی‌سلیمانی شامگاه ۲۷ آذرماه در همایش «تاثیر پیمانکاران عمرانی در رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار» گفت: نظام برنامه‌ریزی در کشور یک نظام متمرکز است و مهمترین چالش ما در زمینه برنامه‌ریزی موضوع اقتصاد تک محصولی است.

وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان این مطلب که در دو یا سه سال گذشته در اجرای پروژه‌های عمرانی دچار چالش شده‌ایم اظهار کرد: علی رغم محدودیت‌ها، فرصت‌های بهینه‌ای نیز برای ما ایجاد شده است به طوری که در سال گذشته بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان از طلب پیمانکاران کاسته شده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان پروژه‌های مشارکتی و استفاده از بخش خصوصی در اجرای پروژه‌ها را از جمله سیاست‌های دولت در راستای اتمام پروژه‌های نیمه تمام برشمرد و بیان کرد: پیمانکاران مالیات شفاف پرداخت می‌کنند.

وی به حوزه کسب و کار استان اشاره کرد و افزود: در سند برنامه ششم توسعه قرار است رشد اقتصادی استان کرمان به ۸.۵ درصد برسد که ۲.۷ درصد رشد اقتصادی استان از بخش بهره‌وری باید اتفاق بیفتد.

سلیمانی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما فضای کسب و کار فضای مناسبی نیست و طبق آخرین آمار ارئه شده ایران در فضای کسب و کار در رتبه یکصد و بیست و هفتم جهان قرار دارد و در کسب مجوز رتبه ای در حدود هفتادم دنیا هستیم و حتی در میان کشورهای منطقه نیز وضعیت مناسبی در زمینه فضای کسب و کار نداریم.

وی به شاخص کسب و کار استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: استان کرمان در میان ۳۱ استان کشور در فضای کسب و کار در رتبه بیست و یکم قرار داد که نشان‌دهنده وضعیت نامناسب استان در فضای کسب و کار بوده این در حالی است که تنها سهم کشاورزی استان کرمان تقریبا ۲ برابر متوسط کشوری است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان اینکه استان کرمان در بخش خدمات وضعیت خوبی ندارد تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد GDP معادن استان کرمان مربوط به ۳ معدن بزرگ استانی است و متاسفانه صنایع متوسط در استان را نتوانسته‌ایم شکل دهیم و همین این موضوع باعث شده بهره‌وری استان کمتر از میانگین کشوری باشد.

محمدی سلیمانی در پایان خاطر نشان کرد: ۶۶ هزار میلیارد تومان سهم GDP استان کرمان است که ۱۷ هزار میلیارد آن توسط پیمانکاران در استان در حال اتفاق افتادن است که حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی نیز در استان کرمان به وجود آورده اند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانش‌آموزان استثنایی کرمان در مسابقات کشوری قرآن حائز رتبه شدند