افتتاح و آغاز ساخت 2 هزار و 531 طرح گلستان در دهه فجر


افتتاح و آغاز ساخت 2 هزار و 531 طرح گلستان در دهه فجر

گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت: همزمان با دهه فجر 2 هزار و 531 طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار بیش از 28 هزار میلیارد ریال در گلستان افتتاح و یا عملیات ساخت آن آغاز خواهد شد.

هادی حق شناس روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: از این مقدار اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال مربوط به افتتاح پروژه ها و مابقی برای آغاز عملیات ساخت طرح های گوناگون بوده که سهم بخش دولتی از این اعتبارات بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال است.

استاندار گلستان گفت: بخش عمده پروژه های امسال مربوط به بخش آب و فاضلاب، بهسازی و مرمت راه ها و پروژه ها، دامداری، خدمات رفاهی و واحدهای مسکونی است.

حق شناس در ادامه به روند ساخت و ساز مناطق سیل زده استان اشاره کرد و گفت: از ۲۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده، هفت هزار و ۷۰۷ واحد آن به صورت کامل تخریب و مابقی نیاز به مقاوم سازی داشت که تاکنون خانه های زیادی تکمیل و به بهره برداری رسید که در دهه فجر هم ۲ هزار واحد مسکونی دیگر تحویل خانواده های سیل‌ زده خواهد شد.

استاندار گلستان گفت: در بخش مسکن و کشاورزی ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض و با کارمزد چهار درصد به سیل زدگان پرداخت شده و در مجموع برای همه بخش های مناطق سیل زده ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده که ۳۰ هزار میلیارد ریال آن پرداخته شد.

وی به ضرورت تلاش بیشتر برای زهکشی اراضی بیابانی استان اشاره کرد و گفت: دولت متعهد به زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار از این اراضی در گلستان است که تاکنون ۵۰ هزار هکتار به طور کامل زهکشی و بهره برداری شد.

حق شناس اظهار داشت: در دهه فجر امسال زهکشی ۵۰ هزار هکتار دیگر از این اراضی آغاز خواهد شد.

کنترل و جلوگیری از شور شدن زمین، کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن، کننترل فرسایش، کنترل سیل، حفاظت محیط زیست، سلامت عمومی و بهداشت، جلوگیری از راکد شدن آب و ایجاد بوی تعفن و نامطبوع در محیط مزرعه، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، حفاظت از ابنیه و تاسیسات عمومی و توسعه روستایی و امنیت غذایی از جمله مزایای مهم اجرای طرح زهکشی است.

وی به روند اتصال خط آهن ایران به ترکمنستان اشاره کرد و گفت: ۹۲۰ هزار دلار بدهی ایران به ترکمنستان پرداخت شده تا آنها باقی مانده پروژه خط عریض را انجام دهند که در آن صورت واگن ها بدون نیاز به تغییر بوژی امکان تردد دارند.

۵ سال از گشایش خط‌آهن مشترک ایران، ترکمنستان و قزاقستان می‌گذرد اما هنوز از این ظرفیت به طور کامل برای توسعه صادرات و ترانزیت کالا استفاده نشده است.

یکی از مشکلاتی که تاکنون مانع بهره‌برداری کامل از مرز ریلی و خط آهن اینچه‌برون شده، چگونگی اتصال خطوط ریلی ایران و ترکمنستان است.

قوس ریل در ایران بیشتر از ترکمنستان است و در زمان بهره‌برداری اعلام شد این عریض شدن خطوط در داخل خاک ترکمنستان اتفاق خواهد افتاد.

در برخی نقاط این خط آهن، ریل ایران باید متناسب با خط ریلی کشور ترکمنستان و عریض‌تر باشد که هنوز این مشکل وجود دارد.

اتصال خط عریض ریلی ۲ کشور در نقطه صفر مرزی اینچه برون علاوه بر افزایش مبادلات ریلی، سبب حذف هزینه های تعویض بوژی برای دو کشور می شود.

خط ریلی اینچه برون به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب می تواند بخش قابل توجهی از مبادلات واگنی کشورهای مستقل مشترک المنافع را انجام دهد.

استاندار گلستان همچنین به جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در این استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۲ کل سرمایه گذاری بخش خصوصی گلستان یک هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال بود اما امسال فقط در یک بخش ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در فرآیند زنجیره تولید مرغ استان سرمایه گذاری شد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عروسی ترکمن