تراکم پوشش گیاهی، احتمال وقوع آتش‌‎سوزی در سمیرم را بیشتر کرده است


تراکم پوشش گیاهی، احتمال وقوع آتش‌‎سوزی در سمیرم را بیشتر کرده است

 اصفهان- ایرنا- رییس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمیرم گفت:وسعت و تراکم بالای پوشش گیاهی و مرتعی در عرصه‌های طبیعی این شهرستان، احتمال وقوع آتش‌سوزی را بیشتر کرده است.

علی پورعسگر روز جمعه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وقوع حریق‌های چند روز اخیر در برخی از مناطق این شهرستان اظهار داشت: بارندگی‌های خوب ابتدای فصل بهار، رشد خوب و پرتراکم گیاهان و علف‌زارها را به دنبال داشت.

به گفته وی، همین عامل با روند گرم شدن هوا و نزدیک شدن به فصل تابستان باعث خشک شدن علف‌زارها و مراتع سمیرم شده و احتمال وقوع حریق و آتش‌سوزی‌های گاه و بیگاه را بالا برده است.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم با بیان اینکه علاوه بر مراتع، باغ‌ها و مزاع پرشماری نیز در هر چهار بخش سمیرم وجود دارد، خاطرنشان کرد: عموم مردم، جامعه عشایری، کشاورزان و مسافران باید مراقب طبیعت باشند و حتی ته مانده کبریت و سیگار خود را در بیابان و دشت‌های این خطه رها نکنند..

پورعسگر از عشایر، باغداران و کشاورزانی هم که در باغ یا کنار سیاه چادرهای خود برای گرم کردن غذا یا درست کردن چایی اقدام به برپا کردن اجاق و آتش می‌کنند خواست تا بلافاصله بعد از این اقدام آتش را بطور کامل خاموش کنند.

وی خشکی پوشش‌ گیاهی و مرتعی، گرمای هوا، وزش بادهای گرم و بی‌احتیاطی ناشی از حضور افراد در عرصه‌های طبیعی را از دلایل وقوع این حادثه‌های تلخ و غیرقابل جبران اعلام کرد.

به گفته پورعسگر، در ۷۲ ساعت گذشته بخش زیادی از مراتع مناطق کُهنورچه در غرب، حنا در شرق و مقصودعلی در جنوب غرب سمیرم دچار حریق شد، اظهار داشت: تنها در مناطق کته‌گبری و کهنورچه ۵۰ اصله درختچه دافنه و ۸۰ بوته گون در مساحت پنج هکتار در آتش سوخت اما به درختچه‌ها آسیب جدی وارد نشد.

وی با اشاره به احتمال زیاد دست داشتن انسان در این آتش سوزی‌ها تاکید کرد: تحقیقات در باره با این موضوع ادامه دارد و نتیجه کار به اطلاع رسانه‌ها و مردم خواهد رسید.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم از مردم بخصوص بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی خواست در صورت مشاهده حریق در این عرصه‌ها ضمن تلاش برای خاموش کردن، موضوع را به سامانه ۱۵۰۴ اطلاع دهند.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم یادآور شد: سال ۹۷ نیز تفاهمنامه حفاظت مشارکتی منابع طبیعی و امور عشایر به امضای این دو نهاد رسید تا حراست از این منابع ملی خدادادی بهتر انجام شود.

در این تفاهمنامه که طوایف مختلف عشایری در آن مشارکت دارند ۲۳ هزار هکتار عرصه مرتعی با کمک خود عشایر حفاظت می‌شود.

استان اصفهان مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌ منابع طبیعی و ملی تشکیل می‌دهد و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل (معادل ۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع(معاد۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان(معادل۳۲ درصد) است.

مراتع این استان پهناور با پوشش علوفه بیشتر در شهرستان‌های جنوبی و غربی استان از جمله سمیرم، فریدن، فریدونشهر، بویین میاندشت و چادگان قرار دارند که با گرم شدن هوا رو به خشکی گذاشته و مستعد آتش سوزی می‌شوند.

شهرستان سمیرم دارای ذخیره‌گاه‌های طبیعی، بکر و متعددی همچون دنا، داغباشی، ضرغام‌آباد و چالقفا، ۱۸هزار هکتار باغ، ۱۶ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌های طبیعی است.

این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی واقع شده است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سقوط خودروی جک در کانال آب در اصفهان