حوزه علمیه‌ای که در پژوهش حرف اول را می‌زند/ از کمک مومنانه به نیازمندان تا راه‌اندازی انجمن تخصصی تحقیق


مدرسه علمیه امام رضا (ع) تهران با داشتن پایگاه...
مدرسه علمیه امام رضا (ع) تهران با داشتن پایگاه مقاومت بسیج فعال و انجمن تخصصی در حوزه پژوهشی و برگزاری روزانه چند درس خارج فقه و اصول، در حوزه آموزشی و پژوهشی جزو مدارس ممتاز استان تهران است.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: بسیاری از مدارس علمیه در گذشته در مناطق تجاری تشکیل می شدند تا تجار و کسبه با احکام شرعی آشنا شوند همچنان که امام علی (ع) فرمودند: «یا معشر التجّار الفقه ثم المتجر، الفقه ثم المتجر، الفقه ثم المتجر؛ ای جامعه تجار و معامله گر! اول یادگیری مسائل شرعی تجارت، بعد تجارت.»

این قاعده در شهر تهران نیز وجود دارد به طوری که شمار زیادی از مدارس علمیه پایتخت کشورمان در جنوب و منطقه بازار آن بنا شده اند: مدارس علمیه شیخ عبدالحسین، مجدالدوله، فتحیه، امام رضا (ع)، معیرالممالک و مروی.

یکی از مهم ترین و بزرگ ترین مدارس علمیه ای که در دل بازار بزرگ تهران ساخته شده مدرسه علمیه امام رضا (ع) است که حدود دهه است که آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس شورای عالی حوزه های علمیه استان تهران و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی تولیت آن را برعهده دارد.

مدرسه‌ای با قدمت دیرین که خبری از معماری قجری در آن نیست

حوزه علمیه‌ای که در پژوهش حرف اول را می‌زند/ از کمک مومنانه به نیازمندان تا راه‌اندازی انجمن تخصصی تحقیق

مدرسه علمیه امام رضا (ع) که هنگام ساخت در سده دوازدهم هجری شمسی به مدرسه رضائیه مشهور بوده در یکی از محلات قدیمی تهران یعنی سنگلج (عودلاجان) واقع شده است هرچند برخلاف قدمت زیادش، نشانی از معماری عهد قاجار به ویژه حوضی در میانه حیاط آن و گل ها و درختان سربه فلک کشیده در آن خبری نیست که نیست. پیش از آن که این مسجد پنج سال پیش بازسازی شود حیاط آن چند منظوره بود: نمازخانه، محل برگزاری جلسات عمومی به ویژه همایش ها و کنگره ها و درس اخلاق و محل ورزش به ویژه والیبال طلاب؛ پس از بازسازی این فضای بازی و سرگرمی از دست رفت و جلسات عمومی در نمازخانه این مدرسه برگزار می شود.

مدرسه علمیه امام رضا (ع) پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا تحت مدیریت حجت الاسلام والمسلمین بنایی مدیریت می شد و پس از عزیمت این روحانی به شهر تبریز، آیت الله محمد رضا مهدوی کنی، رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، برای مدتی مدیریت آن را برعهده داشت و پس از تمرکز وی بر مدرسه علمیه مروی، مدیریت این مدرسه به آیت الله صادقی رشاد سپرده شد.

شهرت در برگزاری جلسات درس خارح فقه و اصول

حوزه علمیه‌ای که در پژوهش حرف اول را می‌زند/ از کمک مومنانه به نیازمندان تا راه‌اندازی انجمن تخصصی تحقیق

مدرسه علمیه امام رضا (ع) جزو مدارس فعال در زمینه برگزاری درس خارج فقه و اصول است به طوری که آیات علی اکبر صادقی رشاد، عباسعلی اختری، حسن عالمی و علیرضا تقوایی در این مدرسه، خارج تدریس می کنند. تنها مدرسه علمیه امام خمینی (ره) در سطح استان تهران است که همه روزه چند در سخارج فقه و اصول در آن برگزار می شود.

در کنار این شهرت، این مدرسه همه ساله از میان داوطلبان برای مقاطع دو و سه (پایه های هفتم تا دهم) طلبه می پذیرد و اکنون 140 طلبه در این دو مقطع و همچنین درس خارج فقه و اصول مدرسه علمیه امام رضا (ع) تحصیل می کنند. بیشتر طلاب این مدرسه اهل تهران هستند و همه روزه پس از پایان کلاس های درس و گعده های دو یا چند نفره نزد خانواده هایشان برمی گردند و بقیه طلاب نیز در 17 مدرس دگر این مدرسه استقرار می یابند.

از مهم ترین ویژگی های مدرسه علمیه امام رضا (ع) داشتن کتابخانه ای بسیار مجهز و به روز است به طوری که به گفته حجت الاسلام محمد برزگر از طلاب این مدرسه، استادان و طلاب هیچ مشکلی در تهیه کتاب های مورد نیازشان در حوزه های ادبیات، فقه، اصول، تاریخ اسلام، سیره اهل بیت (ع) و تفاسیر قرآن کریم و سایر رشته ها ندارند.

مدرسه‌ای با چند مدرسه تابعه

حوزه علمیه‌ای که در پژوهش حرف اول را می‌زند/ از کمک مومنانه به نیازمندان تا راه‌اندازی انجمن تخصصی تحقیق

مدرسه علمیه امام رضا (ع) از جهات زیادی به مدرسه علمیه مروی شباهت دارد که از جمله آنها فعالیت مدارس علمیه محمدیه، ثامنیه و موسسه آموزش عالی تخصصی حضرت امام رضا (ع) تحت اشراف این مدرسه است. محمدیه و ثامنیه در مقاطع اول و دوم طلبه می پذیرفت و این موسسه نیز جزو چند موسسه معدود در آموزش تخصصی دروس سطح بالای حوزوی است.موزش

این مدرسه به همت آیت الله علی اکبر رشاد و مدیریت آن جزو مدارس بسیار موفق در حوزه های پژوهشی و آموزشی است و استادان و طلاب آن همیشه در جشنواره های استانی و ملی همچون علامه حلی موفقیت های قابل توجه ای کسب می کنند. مدرسه علمیه امام رضا (ع) برای کسب چنین موفقیت هایی با جدیت بر برگزاری پیش مطالعه، کلاس های درس و گعهده علمی میان طلاب و برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی نظارت دارد.

انجمنی موفق در حوزه پژوهش

انجمن پژوهشی مدرسه علمیه امام رضا (ع) در سال 1395 راه اندازی شد و جلسات علمی آن در حوزه علوم انسانی و اقتصاد مقاومتی و علمیاتی شدن محورهای بیانیه گام دوم انقلاب به صورت مرتب و منظم و با حضور استادان برجسته حوزه علمیه و دانشگاه ها کشورمان برگزار می شود.

مدرسه علمیه امام رضا (ع) در کنار توفیقات بسیار در حوزه های آموزشی و پژوهشی در زمینه اخلاقی و تهذیبی نیز بسیار فعال است و جلسات اخلاق به صورت هفتگی با سخنرانی آیت الله رشاد یا برخی از استادن نام آشنا روزهای چهارشنبه در این مدرسه برگزار می شود. مراسم سنتی عمامه گذاری طلاب این حوزه نیز همه ساله با حضور مسئولان مرکز مدیریت حوزه های علمیه و برخی از شخصیت های علمی و حوزوی کشور برگزار می شود.

این مدرسه در زمینه آشنایی با آرمان های انقلاب اسلامی و معرفی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی نیز بسیار پویا و پر رونق است که برگزاری نشست های بصیرتی و یادواره شهدا توسط پایگاه مقاومت بسیج از جمله این خدمات انقلابی و میهنی است.

توزیع بسته‌های ارزاق در دوره شیوع ویروس کرونا

همین پایگاه مقاومت بسیج این مدرسه که گروه جهادی طلاب آن بسیار فعال است با شروع ویروس کرونا در سم پاشی و ضد عفونی کردن محلات عودلاجان و سیروس مشارکت داشته است و تاکنون در چند نوبت و در مجموع، 150 بسسته ارزاق و بهداشتی میان نیازمندان توزیع کرده است. این مدرسه همسو با رزمایش همدلی و مواسات فعالیت های خوبی انجام داده است که همچنان ادامه دارد.

سخن آخر اینکه مدرسه علمیه امام رضا (ع) تهران با داشتن پایگاه مقاومت بسیج فعال و انجمن تخصصی در حوزه پژوهشی و برگزاری روزانه چند درس خارج فقه و اصول، در حوزه آموزشی و پژوهشی جزو مدارس ممتاز استان تهران است.

پایان پیام/397
روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید