ترامپ پس از انتخابات آمریکا به ایران وعده معامله عادلانه می دهد


طبق پیش بینی رئیس جمهور آمریکا، چنین توافقی با ایران می تواند طی یک هفته، شاید یک ماه پس از انتخابات ایالات متحده در نوامبر انجام شود.

به گزارش اسپوتنیک، روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگاران در کاخ سفید، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در آستانه امضای توافق نامه های عادی سازی روابط توسط بحرین، امارات و اسرائیل بیان کرد: در صورت انتخاب مجدد در ماه نوامبر، آماده انعقاد "یک توافق بسیار عادلانه" با ایران خواهد بود که هدف اصلی آن حل مشکل برنامه هسته ای تهران است.

ترامپ پس از انتخابات آمریکا به ایران وعده "معامله عادلانه" می دهد
© Sputnik / Press service of the Ministry of Foreign affairs of the Russian Federation

رئیس ایالات متحده در مورد چشم انداز تعامل بیشتر با ایران گفت: من یک معامله بسیار عادلانه با آنها انجام خواهم رساند.

وی گفت: من حتی به رهبری ایران گفتم صبر کنید تا انتخابات [در آمریکا] پیش رود. اگر پیروز شوم، پس با ایران معامله خواهیم کرد.

طبق پیش بینی وی، چنین توافقی می تواند "طی یک هفته، شاید یک ماه" پس از انتخابات ایالات متحده در نوامبر انجام شود.

ترامپ گفت: در یک زمان بسیار کوتاه پس از انتخابات ایالات متحده، ایران آماده امضای این پیمان خواهد بود. "متاسفانه ایران رنج می برد. من نمی خواهم آنها رنج ببرند. اقتصاد آنها خراب شده است. تولید ناخالص داخلی آنها منهای ۲۷ درصد خواهد بود، کسی چنین عددی را نشنیده است. این احتمالاً یک رکورد است. آنها واقعاً می خواهند معامله کنند، اما ترجیح می دهند با جو خواب آلود (جوزف بایدن) معامله کنند.

در ابتدای سال جاری، اوضاع در خاورمیانه پس از حمله موشکی هدفمند آمریکا در شب ۳ ژانویه در حوالی فرودگاه بغداد، یک دوره وخامت شدید را تجربه کرد، در نتیجه آن قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای ویژه القدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته شد.

در پاسخ، تهران در شب ۸ ژانویه، حمله موشکی به دو پایگاه در عراق را که توسط نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار می گرفت، انجام داد: پایگاه عین الاسد و فرودگاه اربیل.

پیش از آن در سال ۲۰۱۸، واشنگتن از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با تهران خارج شد، پس از آن کارزاری را برای اعمال "فشار حداکثری" بر ایران آغاز کرد، در واقع با هدف خفقان اقتصادی آن بود. برجام به منظور عبور از بحران توسعه هسته ای این کشور در سال ۲۰۱۵ توسط پنج دائمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان با ایران امضا شد.

دولت فعلی آمریکا به ریاست ترامپ آمادگی خود را برای انعقاد توافق جدید با ایران برای جایگزینی برجام اعلام کرده و ۱۲ شرط مشخص را برای امضای چنین توافقنامه ای برای تهران پیش بینی کرده است.
واشنگتن از تهران به ویژه خواستار تکمیل غنی سازی اورانیوم و عدم پردازش پلوتونیوم، توقف تولید بیشتر سلاح های موشکی، پایان حمایت ادعایی از تروریست ها و آزادی کلیه شهروندان آمریکایی است.
مایکل پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده، این موارد و سایر الزامات را در سخنرانی اصلی وی در ماه مه ۲۰۱۸ ذکر کرد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید


اجازه حمل ماری جوانا در فرودگاه بین المللی لس آنجلس