سیب اشنویه برندسازی می‌شود


سیب اشنویه برندسازی می‌شود

مهاباد- ایرنا- فرماندار اشنویه گفت: برای برندسازی سیب این شهرستان پیش بینی شده است یک کمیسیون اقتصادی با حضور فعالان و تاجران خارجی و داخلی در این شهرستان برگزار ‌شود.

عبدالسلام مام‌عزیزی روز چهارشنبه در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال درصدد برگزاری جشنواره گیلاس و جشنواره ملی سیب جهت شناساندن سیب و گیلاس این شهرستان و ایجاد فرصت‌های متناسب جهت سرمایه‌گذاری و رونق بازار فروش این محصولات خاص و مرغوب بودیم که به دلیل شیوع ویروس کرونا موفق به برگزاری این جشنواره‌ها نشدیم.

وی افزود: در همین راستا و برای معرفی این محصولات، کمیسیون اقتصادی برندسازی سیب اشنویه برای اولین بار در سطح این شهرستان در چند مرحله و با حضور تاجران داخلی و خارجی، فعالان اقتصادی ، ادارات مرتبط و صاحبان کارخانه‌ها به زودی برگزار خواهد شد که امیدواریم تحولی اساسی در زمینه فروش محصولات مرغوب باغی این شهرستان ایجاد کند.

فرماندار اشنویه با بیان اینکه برنامه‌ریزی اساسی نیز جهت برگزاری کمیسیون برندسازی در این شهرستان صورت گرفته‌ است افزود: افزایش صادرات سیب اشنویه و برندسازی آن، ایجاد درآمد پایدار و اشتغالزایی و هموار کردن مسیر صادرات سیب از مهمترین اهداف برگزاری این کمیسیون است که با حضور مهمانان داخلی و خارجی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه اشنویه رتبه دوم در تولید محصول سیب را در آذربایجان‌غربی داراست، بیان کرد: هم‌اکنون ۳۲ واحد سردخانه به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۲۴ واحد به ظرفیت ۷۵ هزار تن پس از سال ۱۳۹۳ در این شهرستان احداث و به ظرفیت نگهداری میوه در این شهرستان افزوده شده ‌است.

مام‌عزیزی گفت: سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت، توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.

وی ارقام غالب سیب در این شهرستان را "رد" و "گلدن دلیشیز" عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد، علاوه بر سایر استان‌ها به کشورهای روسیه، گرجستان و پاکستان نیز صادر می‌شود.

فرماندار اشنویه افزود: با ایجاد زنجیره‌های تولید اعم از جمع‌آوری، فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی، ضمن ایجاد ارزش افزوده برای تولیدکنندگان، فاصله قیمت تولید تا مصرف محصولات کشاورزی کم و کوتاه‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: شرایط ویژه آب و هوایی اشنویه در کنار دارا بودن باغات مختلف و ظرفیت بالای سردخانه‌ای، این شهرستان را به یکی از قطب‌های مهم باغداری آذربایجان‌غربی تبدیل کرده‌است.

امسال ۱۲۰ هزار تُن سیب از بیش از ۱۲ هزار هکتار از باغ‌های سیب این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف، صنایع تبدیلی و سردخانه‌ها می‌شود.

اشنویه دارای ۱۱ هزار هکتار باغات با تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن سیب «رد» و «گلدن» و سایر ارقام ( ردمریکال ،گالا، گرانی اسمیت و فرانسه ) و ۴۰ هزار تن انواع میوه هسته‌دار شامل هلو، گیلاس، آلبالو، شلیل، آلوشابلون، زردآلو و گوجه است.

اشنویه از جمله شهرستان‌های مرزی آذربایجان‌غربی است که با داشتن هزار و ۴۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا یکی از مناطق حاصل‌خیز و مستعد جهت پرورش انواع محصولات کشاورزی به شمار می‌رود.

شرایط ویژه آب و هوایی، اشنویه را به یکی از قطب‌های مهم باغداری آذربایجان‌غربی تبدیل کرده‌است به طوری که علاوه بر محصول با کیفیت سیب این شهرستان، محصول گیلاس آن نیز در داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید


فرود اضطراری بالگرد نخست وزیر ارمنستان + فیلم