فروش در نمایشگاه حضوری نسبت به نمایشگاه مجازی کتاب بیشتر است/ مشکل بزرگ نمایشگاه مجازی کتاب سایت ضعیف آن بود


فروش در نمایشگاه حضوری نسبت به نمایشگاه مجازی کتاب بیشتر است/ مشکل بزرگ نمایشگاه مجازی کتاب سایت ضعیف آن بود

یک شاعر با اینکه امکان جستجوی کتاب مورد نظر در سایت نمایشگاه مجازی کتاب سخت بود،گفت: مدت زمان برگزاری این نمایشگاه باید بیشتر بود.

«مریم زندی» در مورد برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خاطر شیوع بیماری کرونا اردیبهشت امسال برگزار نشد. خوشبختانه نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شد که تا حدودی این خلا را پر کند. به نظرم برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب فکر و تدبیر خوبی از جانب مسئولان فرهنگی بود.

این شاعر ادامه داد: بهتر بود قبل از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، زیرساخت ها فراهم می شد. متاسفانه به راحتی نمی شد کتاب مورد نظر را در سایت جست و جو کرد. باید آیتم های زیادی وارد می کردیم تا بتوانیم کتاب مورد نظر را پیدا کنیم. کاش در ابتدا زیرساخت ها فراهم می شد تا مشکلات کمتری به وجود می آمد. به هر حال مسئولان فرهنگی 10 ماه فرصت داشتند که سایتی درست و خوب طراحی کنند و با ناشران تعامل و ارتباط داشته باشند.

وی که کتابهایی همچون احترام گلها، دفتر گل باز شد، تولدت مبارک، حوصله ام پیش تو جا مانده است را نوشته است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب هزینه های رفت و آمد را حذف کرد و افرادی که در شهرستان بودند، می توانستد به راحتی بدون صرف وقت و هزینه های رفت و آمد کتاب های مورد نظر خود را تهیه کنند. این یکی از مهم ترین مزیت های نمایشگاه مجازی کتاب است.

زندی با بیان اینکه در نمایشگاه حضوری کتاب فروش بیشتر است، عنوان کرد: این طبیعی است که وقتی افراد به نمایشگاه می روند با کتاب های زیادی مواجه می شوند و تمایل به خرید پیدا می کنند. ممکن است فردی به کتابی برخورد کند، آن را تورق کند و بخرد. من همیشه وقتی به نمایشگاه کتاب تهران می رفتم دو سه برابر بیشتر از پولی که برای خرید کتاب کنار گذاشته بودم، صرف خرید می کردم زیرا در غرفه ها به کتابی برخورد می کردم آن را ورق می زدم و انتخاب می کردم. دیدن کتاب ها احتمال فروش آنها را افزایش می دهد برای همین فروش در نمایشگاه حضوری نسبت به نمایشگاه مجازی بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه امکان جستجوی کتاب مورد نظر در سایت نمایشگاه مجازی کتاب سخت بود،بیان کرد: کتاب های خودم را نتوانستم در سایت نمایشگاه پیدا کنم. چند کتاب نیز از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان می خواستم که پیدا نکردم. به نظرم مشکل بزرگ نمایشگاه مجازی، سایت ضعیف آن بود. مسئله بعدی این بود که همه کتاب ها در نمایشگاه موجود نبودند. جست و جوی کتاب ها خیلی سخت بود. می توانستند از فناوری چند بعدی استفاده کنند، شبیه زیارتگاه هایی که در فضای مجازی هست، فرد به غرفه مورد نظر می رفت و کتاب را انتخاب می کرد در این صورت حس و حال هم بیشتر می شد.

این شاعر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را تجربه خوبی دانست و افزود: در نمایشگاه حضوری کتاب، سرای اهل قلمی بود و گپ و گفتی بین نویسندگان، ناشران و اهالی فرهنگ برگزار می شد اما در نمایشگاه مجازی این تعامل وجود نداشت. البته نمی شود خیلی به این نمایشگاه نقد وارد کرد. به هر حال برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تصمیم بزرگ و تجربه نخست بود. نمی شود در مقابل آن جبهه گرفت. این حرکت در راستای ارزش گذاشتن به فرهنگ کتابخوانی قابل تقدیر است. در مورد نمایشگاه مجازی کتاب باید توجه داشت که اگر هر کس یک کتاب هم از این نمایشگاه بخرد، کمک بزرگی به صنعت نشر خواهد شد.

زندی اظهار داشت: باید نمایشگاه مجازی کتاب ارزیابی و بررسی شود. نقاط قوت و ضعف آن استخراج شود تا در نوبت های بعدی قوی تر برگزار شود و ناشران هم مشارکت بیشتری داشته باشند. به نظرم باید اطلاع رسانی قوی تری نیز صورت گیرد. همان گونه که همه مردم می دانند نمایشگاه بین المللی کتاب اردیبهشت ماه برگزار می شود، باید می دانستند که نمایشگاه مجازی در چه تاریخی برگزار می شد. برای هر کار جدید اول باید فرهنگ سازی شود و زیرساخت ها فراهم شود. مدت زمان نمایشگاه نیز با وجود تمدید آن به نظرم خیلی کم بود چون نمایشگاه کتاب مجازی بود می توانستند مدت آن را بیشتر کنند و حداقل 15 روز برگزار شود.

پایان پیام/31


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اجازه شوهر برای آزمون دستیاری دندانپزشکی!+ جزئیات