باید برای آینده برق کشور برنامه جدی داشته باشیم


باید برای آینده برق کشور برنامه جدی داشته باشیم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: تصور اینکه با تعطیلی کارخانه‌هایی مثل آردسازی ها، مرغداری‌ها ،سیمان صوفیان و... چه مشکلاتی در شهر و استان به وجود خواهد آمد، بسیار دشوار است ما نیز نمی‌خواهیم بحرانی در شهر و استان ایجاد شود اما باید برای آینده برق کشور برنامه جدی داشته‌باشیم.

یونس ژائله عصر پنجشنبه(۱۷ تیر) در جلسه‌ی فوق‌العاده با موضوع «بررسی مشکلات قطعی برق صنایع آذربایجان‌شرقی» که با حضور تعدادی از مسئولین و صاحبان صنایع حساس و پر مصرف استان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به این‌که در سال‌های قبل نیز با مشکل قطعی برق مواجه بودیم سوال اصلی این است که چرا برای حل این مشکل اقدامی انجام ندادیم و چه‌کار باید می‌کردیم که نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: اکنون با کمبود ۱۰ هزار مگاواتی برق مواجه هستیم درحالی‌که اگر ۷۰ واحد پرمصرف استان را تعطیل کنیم چیزی حدود ۲۰۰ مگاوات خواهد شد که سهم بسیار ناچیزی از کمبود را جبران خواهد کرد لذا ما انتظار داریم برنامه‌ی مشخصی داده شود تا تکلیف بخش خصوصی و شهرک‌های صنعتی مشخص شود.

ژائله تاکید کرد: باید تکلیف بخش خصوصی مشخص شود در کشوری مانند آلمان ۴۰ شرکت تولید برق وجود دارد که همه آن‌ها برق تولید می‌کنند اما در کشور تنها یک اداره برق وجود دارد و باید مشخص شود اگر برنامه‌ای برای تولید برق وجود دارد همه باید ورود پیدا کنیم اما اگر قصد و نیتی وجود دارد که تولید برق انحصاری باشد در سال‌های بعد نیز با کمبود برق مواجه خواهیم شد که این‌موضوع بی‌تدبیری محض است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه سدهای موجود برای تولید برق نبوده بلکه برای بحث تامین آب کشاورزی هستند، اضافه کرد: ما در بحث اورهال کردن کارخانجات تولید برق در کشور به‌موقع اقدام نمی‌کنیم و در کنار این‌موضوع عواملی مانند تحریم، نرسیدن بودجه، و ... موضوعات و مشکلاتی را در بحث برق به وجود آورده‌است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه استاندار آذربایجان شرقی دلسوزانه پیگیر موضوع برق است، گفت: سال گذشته قرار بود به مقدار ۱۲۰ مگاوات برق در شهرک‌های صنعتی استان تولید شود حتی محل احداث نیروگاه نیز مشخص شد و فیلم آن جلسه نیز موجود است اما نمی‌دانیم به چه دلیل عده‌ای مخالف اجرای این مصوبه هستند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز طی سخنانی در این جلسه اظهار کرد: ما تمامی دغدغه‌ها و مشکلات اصحاب صنایع استان را درک می‌کنیم و چندین گزینه را برای جبران مشکل قطعی برق بررسی کرده‌ایم که یکی از موضوعات مطرح‌شده این بود که هر شهرک صنعتی یک روز در هفته تعطیل شود اما با این کار هم کمبود برق جبران نشد.

مسعود بنابیان ادامه داد: با توجه به این‌که قطعی برق منازل و بیمارستان‌ها مسائل و مشکلاتی را به وجود می‌آورد، در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که ۷۰ واحد صنعتی با مصرف بالای سه مگاوات، در دو هفته آینده تعطیل شود اما این‌موضوع نیز برای این صنایع مقدور نیست چراکه تعطیلی واحدهایی مانند مرغداری‌ها، لبنیات ها، سیمان صوفیان و... عواقب زیادی را دنبال خواهد داشت.

به ‌گزارش ایسنا در این جلسه تعدادی از صاحبان صنایع پرمصرف و حساس استان با بیان نقطه‌نظرات و ارائه‌ی دغدغه‌ها و مشکلات خود در خصوص قطعی برق خواستار رسیدگی هرچه زودتر به موضوع قطعی برق در این واحدهای صنعتی شدند.

انتهای پیام


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سرمایه‌گذاری 20 هزار میلیارد تومانی، سد خداآفرین در آستانه بهره‌برداری