طرز تهیه ترش واش | نکاتی برای خوش‌طعم شدن این خورش گیلانی


طرز تهیه ترش واش | نکاتی برای خوش‌طعم شدن این خورش گیلانی

خورش ترش واش یکی از غذاهای گیلانی است که درون ظرفی به نام گمج طبخ و در آن از سبزی «ترش واش» استفاده می‌شود. در این مطلب طرز تهیه این غذای گیلانی را آموزش داده‌ایم.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از جذابیت‌های خطه سرسبز شمال کشور، به‌ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می‌شوند که اساسا در همین منطقه می‌رویند. بنابراین غذاهای شمالی به ویژه غذاهای گیلکی در مقایسه با دیگر شهرها، طعم و عطر خاص خودشان را دارند.

خورش ترش واش یکی از همین غذاهای گیلانی است که اصالتا درون ظرفی به نام گمج طبخ می‌شود و در آن از سبزی به اسم «ترش واش» استفاده می‌شود. این سبزی که به آن شبدر ترشک هم می‌گویند، همان‌طور که از نام آن هم پیداست طعم ترشی دارد و در آشپزی گیلان از آن برای پخت خورش ترش واش استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش

سینه مرغ۲۵۰ گرم
گشنیز، برگ چغندر و نعناع ۳۰۰ گرم
جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش ۳۰۰ گرم
خالواش۱۰۰ گرم
رب آلوچه ترش دو قاشق غذاخوری
سیر سه حبه
گوجه فرنگی چهار عدد
بادمجان چهار عدد
آبغوره یا آب نارنج به مقدار لازم
فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ترش واش

مرحله اول

برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست گرفته، حدود ۳۰ دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را بشویید و بعد از خشک‌کردن، سرخ کنید.

مرحله دوم

سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید. سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابه‌ای ریخته و جداگانه تفت دهید.

سبزی‌ها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزه‌دارشده را به سبزی‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم

رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید. حالا ۲-۳ لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد. بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن‌ها اضافه کنید. گوجه‌فرنگی‌ها حلقه‌حلقه برش بزنید و آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید.

وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.

نکات طرز تهیه خورش ترش واش

۱- اگر سبزی‌های محلی شمالی را در اختیار ندارید می‌توانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
۲- به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می‌توانید استفاده کنید.
۳- به جای مرغ نیز می‌توانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
۴- این غذا بیشتر با ماهی دودی و ماهی کولی سرو می‌شود.

منبع: کتاب کاله

کد خبر 616015

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قطعه شنیدنی «مهربونی» پس از سال‌ها دوباره با صدای رشید بابازاده (عمو یادگار) و با ارکست...