مشکلات اقتصادی از کجا نشات می‌گیرد؟


مشکلات اقتصادی از کجا نشات می‌گیرد؟

استاد حوزه اقتصاد گفت: مهم‌ترین موانع تولید به دو دسته بروکراسی و تلاطمات اقتصادی بازمی‌گردد.

حجت‌الاسلام حجت‌الله سروری استاد و نویسنده حوزوی، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب که در سال‌های اخیر بیش از ۶۰ تألیف در موضوعات اجتماعی، تربیتی، اخلاقی، تاریخی و سیاسی به چاپ رسانده‌، ادامه داد: متأسفانه باوجود سال‌ها سیاست‌گذاری باهدف حمایت از تولید، گزارش‌های بین‌المللی و ارزیابی‌های داخلی، نشانگر وضعیت نامناسب محیط کسب‌وکار و امنیت سرمایه‌گذاری در ایران است.

وی بیان کرد: انحصار و وجود موانع جدی در اعطای مجوز به کسب‌وکارها، تنگنای تأمین مالی تولید، بی‌ثباتی مقررات و اتخاذ تصمیم‌های ناگهانی، عایدی بالای فعالیت‌های نامولد و رقیب تولید، مشکلات فراوان در استیفای حقوق مالکیت و اجرای قراردادها در کنار برخی مسائل و مشکلات ناشی از تحریم‌های اقتصادی وضعیتی را در محیط کسب‌وکار و تولید کشور ایجاد کرده که نرخ رشد اقتصادی ایران پایین را پایین آورده است.

وی بابیان اینکه عمده صنایع ایران از فناوری قدیمی استفاده می‌کنند و از منافع فناوری‌های پیشرفته محروم هستند، افزود: کیفیت محصولات ایرانی نسبت به رقبای خارجی، معمولاً پایین بوده و سهم اغلب محصولات ایرانی در بازارهای جهانی اندک است.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین موانع تولید دو دسته هستند که اولین آن، موانع ناشی از بروکراسی است، گفت: تعدد مجوزها و فرایند غیر شفاف و انحصار ناشی از آن‌ها که به امضاهای طلایی و فساد منجر می‌شود و انرژی فراوانی برای راه‌اندازی کسب‌وکار از کارآفرینان می‌گیرد.

استاد حوزه اقتصاد تصریح کرد: نمونه‌ مهم این فرایندهای غیر شفاف در محاسبه‌ی سود و جرائم بانکی، محاسبه‌ی مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌ها و برخی مقررات تأمین اجتماعی در مواجهه با فعالان اقتصادی است.

وی افزود: سایر بخش‌های درگیر با تولید از گمرک تا مجوزهای دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها به‌گونه‌ای است که فشار مضاعفی به فعالان اقتصادی وارد می‌کند که باید اصلاح شود و تا زمانی‌که دولت و مجلس، قوانین دست و پاگیر مقابل تولید را یک بار برای همیشه حل نکنند بستر تولید به حد مطلوب و گره گشا فراهم نمی‌شود.

وی بابیان اینکه دومین مانع ناشی از تلاطمات اقتصادی است، اظهار کرد: مهم‌ترین عامل در این زمینه گره‌زدن اقتصاد کشور به مسائل خارجی است که در دوره‌ی دولت یازدهم و دوازدهم به اوج رسید و نتیجه‌ی گره زدن، جهش شدید نرخ ارز در سال‌های اخیر و عدم اطمینان از آینده‌ی آن است.

حجت‌الاسلام سروری بیان کرد: امیدوارم دولت جدید و تازه‌نفس در راستای دغدغه‌ها و رهنمودهای حکیمانه و مدبرانه رهبر معظم انقلاب گام برداشته و عمل کنند و برای پیشرفت، سربلندی و شکوفایی کشورمان و مردم عزیز کشورمان گام‌های مضاعفی بردارند و بار دیگر اعتماد مردم را به انقلاب و ارزش‌ها برگردانند.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


کاهش 30درصدی حجم آب در اثر تغییرات اقلیم