سه برابر شدن جایزه جشنواره فارابی/ اضافه شدن جایزه بین المللی صلح و دوستی


نشست خبری فراخوان آثار چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی پیش از ظهر...
نشست خبری فراخوان آثار چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۵ مهرماه در محل موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری فراخوان آثار چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با حضور غلامحسین کلانتری، معاون وزیر علوم و دبیر جشنواره، مهدی عباس زاده، دبیر علمی جشنواره، حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی رئیس دبیرخانه جشنواره و رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.

عبدالحسین کلانتری دبیر جشنواره در ابتدای این نشست جشنواره فارابی را تجلی عصاره فعالیت های پژوهشگران حوزه علوم انسانی عنوان کرد و افزود: جشنواره فارابی محفلی است برای اینکه آثار ارزشمند این حوزه مورد ارزیابی قرار گیرد تا پایش جدی در این حوزه انجام شود و از این پژوهشگران تقدیر شود.
وی ادامه داد: همواره در وزارت علوم اهمیت ویژه ای در خصوص علوم انسانی وجود داشته و راه اندازی مرکز علوم انسانی و ارتقا و بازنگری در آیین نامه های این حوزه از کارهای انجام شده در مسیر همین اهمیت است.
دبیر جشنواره فارابی با اظهار اینکه همواره نگرانی هایی در این وزارتخانه وجود داشته که ارزیابی های حوزه علوم انسانی بدرستی صورت نمی گیرد و حالا با ارتقا و بازنگری این آیین نامه امیدواریم علوم انسانی افق های جدی تری را پیش روی خود داشته باشد.
کلانتری با اعلام اینکه امسال رقم جوایز فارابی نسبت به سال گذشته سه برابر شده افزود: تصمیم داریم تا میزان جوایز فارابی امسال با جوایز جشنواره خوارزمی یکسان شوند و در گام بعدی حمایت ویژه از پژوهش های کاربردی در دستور کار این جشنواره قرار دارد.
دبیر جشنواره فارابی افزود: علوم انسانی باید معطوف به مسائل کشور گام بردارد و خودش را توسعه دهد و امروزه بسیاری از مسائل روز جامعه با علوم انسانی رابطه تنگاتنگی دارند. علوم انسانی باید دین خودش را به جامعه ادا کند و امیدواریم جشنواره فارابی این هدایت گری را داشته باشد‌.
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام رضا غلامی رئیس دبیرخانه جشنواره هدف اصلی جشنواره فارابی که یکی از معتبرترین جشنواره های علمی کشور است را شناسایی برترین نظریه های این حوزه و معرفی به جامعه جهت استفاده و الگوبرداری و همچنین تشویق نوآوران برجسته عنوان کرد.
وی از مهمترین شاخصه های کیفیت گرایی جهت ارزیابی نظریه ها و پژوهش های رسیده به دبیرخانه را مساله مندی پژوهشگران و محققان، روش شناسی و چارچوب تئوریک پژوهش عنوان کرد و افزود: شاخص مهمی که محققان باید به آن توجه کنند، آزادی محقق از تابوهای علمی است.
مهدی عباس زاده دبیر علمی چهاردهمین جشنواره فارابی نیز از تغییرات مهمی که امسال به جشنواره اضافه شده خبر داد و گفت: در بخش برگزیدگان جشنواره، امسال ما جایزه مترجم معکوس، مقاله پژوهشی برتر و قطب علمی برتر را در بخش جوایز داخلی اضافه کرده ایم.
عباس زاده ادامه داد: به مانند سال های گذشته در بخش برگزیدگان داخلی، جوایز شخصیت پیشتاز (فرد پیشتاز در حوزه علمی که از دنیا رفته باشد)، شخصیت پیشگام (فرد برجسته در حوزه علمی که در قید حیات باشد)، مترجم برتر، انجمن و نشریه علمی برتر و انجمن و نشریه حوزوی برتر قرار دارند.
دبیر علمی جشنواره ۴ قالب را برای ثبت آثار به جشنواره معرفی کرد و افزود: علاوه بر ۴ قالب کتاب پژوهشی، طرح پژوهشی، رساله دکتری یا سطح ۴ حوزه و پایان نامه ارشد و یا سطح ۳ حوزه، امسال مقاله پژوهشی نیز به قالب های معمول ب ای ثبت آثار اضافه شده است.
مهدی عباس زاده سه محور ایران شناسی، اسلام شناسی و علم دینی را سه محور دریافت آثار بخش خارجی معرفی کرد و افزود: دو جایزه شخصیت پیشرو و تحقیق برتر از جوایز بخش خارجی جشنواره هستند که امسال جایزه صلح و دوستی در این بخش اضافه شده است.
وی ۴ ویژگی استقرار صلح جهانی و جنگ ستیزی، گفتگوی ادیان، گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها و تقریب بین مذاهب اسلامی را از شاخصه های تعیین جایزه صلح و دوستی برشمرد و افزود: تمام سعی جشنواره فارابی این است که این جشنواره در آینده به یک بنیاد علمی و جریان ساز در سطح منطقه تبدیل شود.
روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید