بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص وخامت اوضاع در غزه


بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص وخامت اوضاع در غزه

شورای امنیت سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از شرایط وخیم در داخل غزه، از همه طرف‌های درگیر خواست تا با هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل برای غزه همکاری کنند.

بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص وخامت اوضاع در غزه

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شد، نسبت به «وضعیت بشردوستانه در غزه که به سرعت رو به وخامت است» ابراز نگرانی کرد. این درحالی است که اسراییل به بمباران بیرحمانه به نوار غزه ادامه می‌دهد و شورای امنیت سازمان ملل به دلیل مخالفت‌های آمریکا بعنوان عضو دائم و دارای حق وتوی این شورا، تاکنون نتوانسته است قطعنامه‌ای برای برقراری آتش بس در غزه تصویب کند.

شورای امنیت سازمان ملل همچنین از همه افراد دخیل در این درگیری خواست تا با خانم سیگرید کاگ نماینده ویژه دبیرکل سازما ملل و هماهنگ کننده جدید امور بشردوستانه و بازسازی غزه همکاری کنند.

این در حالی است که بسیاری از کشور‌های غربی کمک به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا، نهاد اصلی ارائه دهنده کمک در غزه را در پی اتهامات اسرائیل به ۱۲ کارمند این سازمان مبنی بر مشارکت در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس علیه اسرائیل متوقف کرده اند.

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد اعلام کرد که مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حملات هفتم اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده اند و تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.

فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای گفت که «فورا» قرارداد‌های کارکنانی را که گفته می‌شود در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می‌کند.

شماری از کشور‌های غربی از جمله آمریکا، انگلیس و آلمان به دنبال اتهام زنی رژیم اسرائیل به آنروا مبنی بر همکاری ۱۲ تن از کارکنان آن با جنبش حماس در زمینه انجام عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) گذشته، کمک‌های خود به این نهاد امداد رسان را قطع کردند.

سخنگوی آژانس آنروا روز دوشنبه در این باره گفت: در صورت قطع شدن کمک‌ها، آژانس پس از پایان ماه فوریه قادر به ادامه فعالیت و خدمات رسانی در سراسر منطقه از جمله غزه نخواهد بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست داده‌اند. / ایرنا


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آخرین تصاویر حضور سید محرومان در دیار کریمان