دستور تهیه ریزوتو یا ریسوتو مارچوبه لیمویی
ریزوتو یا ریسوتو مارچوبه لیمویی یک غذای ایتالیایی خوشمزه و پرطرفدار است. این غذا به دلیل طعم و مزه دلانگیز و همچنین ظاهر جذابش، میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل یا پیش غذا سرو شود.
طرز تهیه “ریسوتو با مارچوبه لیمویی”
یکی دیگر از غذاهای محبوب ایتالیایی ریسوتو با مارچوبه لیمویی است که یک نوع برنج دانه تپل است که در نواحی شمالی ایتالیا کشت میشود و معمولا آن را به صورت دمی تهیه میکنند و در خیلی از فروشگاه ها می توانید آن را تهیه کنید. البته اگر هم پیدا نکردید می توانید به جای آن از برنج نیمه دانه ایرانی هم استفاده کنید. همچنین برنج کردی هم جزو برنج هایی است که تپل و کوتاه است و شباهت زیادی به ریسوتوهای ایتالیایی دارد.
مواد لازم برای تهیه ریسوتو مارچوبه لیمویی:
برنج مخصوص ریسوتو: 2 پیمانه
مارچوبه: 500 گرم
آب مرغ: 4 پیمانه
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
کره: 50 گرم
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو: 1 قاشق غذاخوری
پوست لیمو رنده شده: 1 قاشق چایخوری
پنیر پارمزان رنده شده: 50 گرم
نمک، فلفل و پودر سیر: به مقدار لازم
طرز تهیه ریسوتو مارچوبه لیمویی:
پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه با روغن زیتون تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر بلند شود.
برنج ریسوتو را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه تفت دهید تا کمی شفاف شود. سپس آب مرغ را به تدریج به برنج اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا برنج پخته شود.
مارچوبهها را بشویید و قسمتهای چوبی انتهای آنها را جدا کنید. سپس مارچوبهها را به قطعات 2 تا 3 سانتیمتری برش دهید.
وقتی برنج تقریباً پخته شد، مارچوبهها را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزید تا مارچوبهها نرم شوند.
در آخر پخت، کره، آب لیمو، پوست لیمو رنده شده و پنیر پارمزان را به ریسوتو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
ریسوتو را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با نمک، فلفل و پودر سیر طعمدار کنید.
نکات تکمیلی:
برای پخت ریسوتو، از برنج مخصوص ریسوتو استفاده کنید. این نوع برنج دانههای کوتاه و چسبندهای دارد و به خوبی آب را جذب میکند.
میتوانید از آب سبزیجات به جای آب مرغ استفاده کنید.
برای طعم قویتر لیمو، میتوانید از 2 قاشق غذاخوری آب لیمو استفاده کنید.
اگر دوست دارید ریسوتو شما رقیقتر باشد، میتوانید به آن کمی آب اضافه کنید.
برای تنوع بیشتر، میتوانید به ریسوتو مارچوبه لیمویی، ذرت، نخود فرنگی، قارچ یا سایر سبزیجات دلخواه خود را اضافه کنید.
امیدواریم از این دستور پخت لذت ببرید و ریسوتو مارچوبه لیمویی خوشمزهای را تهیه کنید!