دادگاه لاهه آمریکایی ها را هم به وحشت انداخت/ طعمه بعدی ما هستیم!


دادگاه لاهه آمریکایی ها را هم به وحشت انداخت/  طعمه بعدی ما هستیم!

اقتصادنیوز: سناتور آمریکایی با ابراز نگرانی از درخواست دادستان دیوان کیفری بین‌المللی برای صدور حکم بازداشت مقامات رژیم صهیونیستی، گفت اگر واشنگتن از این اقدام جلوگیری نکند، طعمه بعدی دیوان کیفری خود آمریکا خواهد بود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «لیندسی گراهام» سناتور آمریکایی گفت: «امیدوارم در کنار هم راهی برای رسیدگی به نگرانی خود درباره دیوان کیفری بین‌المللی پیدا کنیم، چون اگر آن‌ها این کار را با اسرائیل انجام دهند، بعد نوبت ماست.»

او در ادامه گفت: «امیدوارم در پاسخ به این اهانت، تحریم‌هایی را علیه دیوان کیفری بین‌المللی اعمال کنیم تا نه‌تنها به دوستان خود در اسرائیل کمک کنیم، بلکه از خودمان نیز در آینده محافظت کنیم».

در روز دوشنبه «کریم خان» دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی گفت این دادگاه به دنبال صدور حکم بازداشت برای چهره‌های مرتبط با درگیری‌های اخیر غزه است، از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی. این درخواست که به دلیل متهم شدن این مقامات به جنایت علیه بشریت درخواست شده، واکنش‌های فراوانی را در پی داشت، از جمله از سوی آمریکا که شدیداً با آن مخالفت کرد.

خبر مرتبط
واکنش آلمان به تصمیم دادگاه لاهه علیه اسرائیل

اقتصادنیوز: وزیر دفاع آلمان حکم دادگاه بین المللی لاهه برای بازداشت سران اسرائیل به اتهام جنایت در نوار غزه را غیر قابل درک خوانده و از آن انتقاد کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز که در نشست سنا حاضر بود، در پاسخ به اینکه آیا با تحریم این دیوان موافق است، به گراهام گفت: «از همکاری با شما در این زمینه استقبال می‌کنم.»

خبر مرتبط
واکنش نروژ به درخواست دادستان دادگاه لاهه/ نتانیاهو دستگیر می‌شود؟

اقتصادنیوز: وزیر امور خارجه نروژ اعلام کرد که اگر حکم بازداشت نخست وزیر اسرائیل وجود داشته باشد در صورت سفر به نروژ بازداشت خواهد شد.

بلینکن خطاب به سناتورهای آمریکایی گفت که وزارت خارجه برای یافتن «پاسخی مناسب» به دیوان کیفری بین‌المللی با کنگره همکاری خواهد کرد.

دولت بایدن مدعی است که دیوان کیفری بین‌المللی در مسئله فلسطین صلاحیت قضایی نداشته و حق بازداشت سران رژیم صهیونیستی را ندارد. این در حالی است که فلسطین از 2015 به عضویت اساسنامه رُم درآمده است، اساسنامه‌ای که سند بنیادین این دیوان است.

دولت بایدن با استناد به اینکه رژیم صهیونیستی عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست، ادعا می‌کند که این دیوان صلاحیت قضایی رسیدگی به مسئله فلسطین را ندارد؛ اما هنگامی که دیوان کیفری حکم بازداشت برخی مقامات روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور این کشور را صادر کرد، آمریکا از آن حمایت کرد. این در حالی است که روسیه هم مانند رژیم صهیونیستی عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست.

پیش‌تر دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی گفت در روند تحقیقات خود درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، چندین بار تهدید شده و یک مقام ارشد غربی نیز به او گفته که این دیوان باید بر چهره‌هایی مانند «ولادیمیر پوتین» متمرکز شده و از تحقیق درباره جنایات احتمالی آمریکا و متحدانش خودداری کند.

نتانیاهو و گالانت به کشتار در غزه، استفاده از گرسنگی و قحطی به‌عنوان یک ابزار جنگی، جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و هدف‌گیری عامدانه غیرنظامیان در جنگ متهم شده‌اند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سید محمد مقیمی کیست؟ +فیلم