طرز تهیه مربای پوست پسته به 2 روش
طرز تهیه مربای پوست پسته به 2 روش (با پوست پسته تازه و پوست پسته خشک) ارائه شده است. پوست پسته خاصیت آرامبخش دارد و تسکین دهنده معده است. پوست پسته تازه، برای درمان بواسیر مفید است و باعث تسکین درد و تخفیف بیماری میشود. مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته شامل، شکر، آبلیمو، هل، پوست سبز و تازه پسته است.
پسته میوهای پرخاصیت با ارزش غذایی بسیار بالا است که علاوه بر تامین سهم بالایی از ویتامینها، املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن، کاربردهای بسیاری در درمان بیماریها و پیشگیری از امراض دارد. جالب است بدانید همه قسمتهای این گیاه از جمله برگ درخت و پوست این میوه مفید است و دارای جنبههای درمانی متعددی میباشد. همچنین از آن در آشپزی برای تهیه مربا و ترشی استفاده میشود. در این بخش از ستاره قصد داریم تا شما را با طرز تهیه مربای پوست پسته و خواص پوست تازه و سبز پسته آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه مربای پوست پسته
برای تهیه این مربای پرخاصیت و خوشمزه دو روش وجود دارد، یک روش با پوست تازه پسته و روش دیگر با پوست خشک پسته است:
روش اول: مربای پوست پسته با پسته تازه
مواد لازم | مقدار |
پوست پسته تازه | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
هل یا وانیل | به مقدار لازم |
آبلیمو | نصف استکان |
گلاب | نصف استکان |
خلال پسته | 1 فنجان |
طرز تهیه:
پوست پسته تازه را به کمک چاقو یک برش بزنید و با یک فشار کوچک پوست را از پسته جدا کنید. توجه داشته باشید که قسمتهای سیاه و لزج را نیز جدا کنید.
پوست پسته را با ملایمت شسته و زمانی که آب آن گرفته شد، پوستهها را 3 الی 4 بار و هر مرتبه ۲۰ دقیقه بجوشانید تا طعم تلخی پوست گرفته شود و سپس آن را در آب سرد بریزید.
اجازه دهید پوستههای جوشانده شده یک ساعت در آب سرد باقی بماند و سپس آن را صاف کنید.
همزمان در ظرف جداگانه، شکر را با ۳ لیوان آب و گلاب بجوشانید تا کمی قوام بیاید و اجازه دهید تا شربت کمی سرد شود.
پس از سرد شدن شربت، پوست پستهها را در شربت بریزید و مدت 2 تا 3 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید.
در این مرحله، یک قاشق از مربا را داخل ظرف کوچکی بریزید و داخل فریزر بگذارید تا خنک شود، بعد کج کنید اگر شل بود و براحتی توی ظرف حرکت کرد باز هم باید آن را بجوشانید، ولی اگر شیره به آرامی توی ظرف حرکت کرد، مربا آماده است.
در مرحله آخر، آبلیمو و خلال پسته را اضافه نموده و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید مربا خنک شود.
روش دوم: مربای پوست پسته با پسته خشک
مواد لازم | مقدار |
پوست خشک پسته | نیم کیلو |
شکر | 1 کیلو |
هل یا وانیل | یک قاشق چایخوری سر صاف |
آبلیمو | نصف استکان |
آب | 3 تا 4 لیوان |
خلال پسته | 150 گرم |
طرز تهیه: برای تهیه مربای پوست پسته با پوست خشک این میوه، ابتدا پوست پسته خام را جدا کرده و بشویید. سپس آن را ۲ تا ۳ بار بجوشانید، تا کاملا پخته شده و تلخی آن گرفته شود. سپس در آب سرد به مدت ۵ ساعت قرار دهید و طی این مدت چند مرتبه آب آن را تعویض کنید. همانند روش اول، شکر و آب را در قابلمه میریزیم. وقتی به جوش آمد در حین جوشیدن پوست پسته را میریزیم تا چند جوش بخورد و شکر کاملا قوام بیاید.
در مرحله آخر آبلیمو، گلاب، خلال پسته و وانیل را اضافه نموده و با قاشق چوبی یکی دوبار به هم میزنیم و زیر آن را خاموش میکنیم، تا خنک شود.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره خواص پسته
خواص پسته کوهی (بنه) و ویژگیهای درمانی آن
خواص پوست سبز و تازه پسته (طبیعت و خواص درمانی)
طبع پوست تازه پسته از نظر طب سنتی سرد و خشک (سوداوی) است. برخی از خواص درمانی پوست پسته عبارت است از:
یکی از مهمترین خواص پوست پسته، کمک به حفظ سلامت لثه و دندانها است. جویدن پوست سبز و تازه پسته باعث از بین بردن بوی بد دهان و التیام زخمهای داخل دهان میشود. همچنین مالیدن پوست پسته بر روی لثه و یا جویدن آن، برای تقویت و استحکام لثه، بسیار مفید است.مصرف دم کرده پوست پسته برای رفع حالت تهوع مفید است و به درمان استفراغ کمک میکند. در طب سنتی از دم کرده پوست پسته برای درمان اسهال ساده استفاده میشود. درمان سکسکه: به این منظور، مقداری پوست پسته را در یک لیوان آب جوش دم کنید و یک فنجان از آن را به صورت جرعه جرعه بنوشید. دمنوش یا مربای پوست پسته تازه، خاصیت آرامبخش دارد و تسکین دهنده معده است. پوست پسته تازه، برای درمان بواسیر بسیار مفید است و استفاده از آن، باعث تسکین درد و تخفیف بیماری میشود. به این منظور، مقداری پوست پسته را در آب جوشانده و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند. جوشانده برگ درخت و پوست پسته برای درمان درد و خارش مقعد مفید است. در طب سنتی از پوست پسته برای کمک به درمان عفونت های ادراری استفاده میشود.
امیدواریم شما هم این مربای خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
گروه آشپزی ستاره