خبرها حاکی از آن است که کمپانی جگوار لندرور می خواهد این نقص را برطرف نماید. این شرکت تحقیقات خود را بر روی فناوری خودران همه منظوره آغاز کرده است. این تکنولوژی پیشرفته می تواند عملکردش را با سطوح مختلف موجود سازگار نماید. ترکیبی از دوربین، لایدار، رادار و امواج فراصوت، به خودرو این امکان را می دهند که محیط در حال پیمایش را شناسایی کرده و با آن سازگاری یابد و برای مثال قادر باشد جاده های خاکی را با سرعت آرام و یکنواخت طی کند.

برای آزمودن فناوری فوق، این شرکت بزرگ خودروسازی اقدام به طراحی سه بعدی جاده هایی کرده که علاوه بر سطوح مختلف، حاوی شاخه های درخت نزدیک به زمین یا دیگر موانع نیز هست که همه آنها می توانند باعث خرابی اتومبیل شما شوند. قطعاً دوست ندارید در گشت و گذار تان در طبیعت، بخاطر عدم آشنایی با جاده و ناتوانی در کنترل خودرو، در گل و لای گیر کنید.

در همین راستا، اگر بتوان چندین خودروی مجهز به این تکنولوژی را به یکدیگر مرتبط ساخت، عملکرد بسیار بهتری حاصل می گردد. در این حالت نوعی”کاروان پیوسته آفرود” شکل می گیرد و وسائل نقلیه حاضر در این کاروان، علاوه بر موقعیت مکانی خود، قادرند جزئیات سیستم تعلیق و وضعیت چرخ ها را نیز به یکدیگر اطلاع دهند. اگر خودروی جلویی به هر دلیلی متوقف شود، مابقی ماشین ها توقف کرده یا مسیر شان را به گونه ای تغییر می دهند که به سرنوشت آن دچار نشوند.

همچنین از این برنامه می توان برای طرح ریزی سفرهای تفریحی خودکار نیز استفاده کرد. در این وضعیت هرگاه بخواهید عکس بگیرید، خودروها سرعت خود را کاهش می دهند تا عکس به خوبی ثبت شود.

سیستم خودران اتومبیل، جگوار لندرور برای تمام سطوح

لازم به ذکر است که همانند برخی از پروژه های تحقیقاتی دیگر جگوار لندرور، نمی توان هیچ زمان دقیق و قطعی را برای مشاهده عملکرد این فناوری آفرود خودکار انتظار داشت. به هر حال تکنولوژی خودران همه منظوره، برگ برنده فعلی این شرکت به شمار می رود؛ قطعاً مدیران مربوطه نمی خواهند با اعلام زمان عرضه و نحوه پیشرفت این فناوری، از اشتیاق طرفداران و مخاطبین خود بکاهند.

منبع: دیجیاتو