از «139 هزار کانتینر و 7 میلیون تن کالا، معطل در بنادر کشور» تا «دومینو کاهش ذخایر ارزی در بانکهای مرکزی آسیا»
این پیمانه تیترهایی همچون قاچاق بنزین به 20 میلیون لیتر در روز رسید، تحریم ایران میتواند قیمت نفت را از صد دلار فراتر ببرد ترامپ مقصر اصلی افزایش قیمت، ادامه رشد شاخص بورس در کانال 148 هزار واحد با حمایت فولاد و کگل، چین بدنبال دریافت مجوز WTO برای تحریم آمریکا است، سقوط روبل در مقابل یورو و دلار، اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار حباب...
پیمانه اقتصادی، هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون قاچاق بنزین به ۲۰ میلیون لیتر در روز رسید، تحریم ایران میتواند قیمت نفت را از صد دلار فراتر ببرد ترامپ مقصر اصلی افزایش قیمت، ادامه رشد شاخص بورس در کانال ۱۴۸ هزار واحد با حمایت فولاد و کگل، چین بدنبال دریافت مجوز WTO برای تحریم آمریکا است، سقوط روبل در مقابل یورو و دلار، اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار حباب است، توقف فعالیت کارخانه ولوو در آمریکا و مرغ در سراشیبی قیمت را در بر دارد.
قاچاق بنزین به ۲۰ میلیون لیتر در روز رسید
عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران از قاچاق روزانه دستکم ۲۰ میلیون لیتر بنزین به کشورهای همسایه خبرداد و گفت: بهترین گزینه در حال حاضر برای مبارزه با قاچاق سوخت احیای سامانه هوشمند و کارت سوخت است. حسن خسروجردی افزود: متاسفانه همیشه کشور با قاچاق سوخت مواجه بوده برای اینکه قیمت این فرآورده ها در داخل نسبت به همسایگان و دیگر کشورهای جهان پائین تر است. وی همچنین اظهارداشت: متاسفانه با افزایش قیمت دلار قاچاق بنزین به کشورهای همسایه از سود بیشتری نسبت به گذشته برخوردار بوده و به همین دلیل بخشی از آمار مصرف سوخت در داخل بوی قاچاق می دهد. عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: طبق آمارها در حال حاضر مصرف روزانه بنزین در کشور 100 میلیون لیتر است حال سئوالی که مطرح می شود اینکه آیا تمامی این حجم بنزین در داخل مورد مصرف قرار می گیرد؟ وی افزود: بدون شک پاسخ پرسش مدنظر منفی است چرا که دستکم روزانه 20 میلیون لیتر بنزین بصورت قاچاق راهی کشورهای همسایه می شود. /تسنیم
تحریم ایران میتواند قیمت نفت را از صد دلار فراتر ببرد/ ترامپ مقصر اصلی افزایش قیمت
یک تحلیلگر بینالمللی بازار انرژی پیشبینی کرد اقدامات خصمانه ترامپ علیه ایران و تحریم نفت این کشور میتواند قیمت نفت را از هر بشکه 100 دلار فراتر ببرد. به نقل از شبکه تلوزیونی CNBC آمریکا، در آستانه شروع دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران و افزایش نگرانیهای بازار در مورد تامین انرژی، امروز سه شنبه نفت همچنان روند صعودی خود را حفظ کرد. بر این اساس، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 5 سنت افزایش با قیمت 67 دلار و 59 سنت برای هر بشکه معامله شد. نفت خام برنت نیز با جهش 40 سنتی به هر بشکه 77 دلار و 77 سنت رسید. به عقیده فریدون فشارکی، موسس و رییس هیات مدیره شرکت مشاوره «فکتس گلوبال انرژی»، «در صورتی که تحریمها وجود نداشتند، قیمت نفت اکنون 70 دلار یا حتی کمتر از آن بود. اما اکنون که خطر تحریمها حس میشود و بازار در انتظار اتفاقات دو ماه آینده است، به طور قطع قیمتها از آنچه که هست فراتر خواهد رفت.» «مقصر اصلی این افزایش قیمت ترامپ است. در صورتی که تحریمها به اجرا در بیاید، از دست هیچ کس برای کنترل رشد قیمتها کاری بر نخواهد آمد.»
۱۳۹ هزار کانتینر و ۷ میلیون تن کالا، معطل در بنادر کشور
مسعود خوانساری در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد ایران گفت: از ۲۱ فروردین تا ۲۲ مردادماه سال جاری، بیش از ۳۳ بخشنامه از سوی دولت در خصوص مسائل ارزی صادر شده که به تبع آن، گمرک مجبور به صدور دستورالعملهایی شد که تعداد آنها ۱۵۰ تا ۱۶۰ دستورالعمل بوده است. همین امر باعث شده تا تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان دچار سردرگمی بوده و عدم قطعیت و بیاعتمادی، کلاف سردرگمی را برای تولیدکننده و مصرف کننده ایجاد کند. رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: توجیه سرمایه گذاری بسیار مهم است و قیمت ریالی و ارزی در آن، حائز اهمیت به شمار میرود، این در حالی است که برخی مواد اولیه خود را پیش فروش کردهاند و اکنون با الزام برای پرداخت مابه التفاوت، دچار مشکلات بسیار شدهاند، در حالیکه پرداخت مابه التفاوت با توجه به مشکلات نقدینگی بنگاههای اقتصادی، کار سادهای نیست. به نقل از مهر، خوانساری ادامه داد: تعدادی از اقلامی که در گمرک باقی مانده، در سال گذشته ثبت سفارش شده و امسال به دلیل اینکه بخشی از کالا ممنوع شده، اجازه ترخیص ندارد و برخی از تولیدکنندگان به همین دلیل دچار مشکل شدهاند و بنابراین باید گفت که ۱۳۹ هزار کانتینر در بنادر کشور رسوب کرده که شامل ۷ میلیون تن کالا و ۲.۵ میلیون تن کالای اساسی است.
ادامه رشد شاخص بورس در کانال ۱۴۸ هزار واحد با حمایت فولاد و کگل
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سه شنبه ، با افزایش 1578 واحدی معادل 1.07 درصد به رقم 148 هزار و 577 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش 461 واحدی معادل 1.07 درصد به رقم 43 هزار و 446 واحد رسید. شاخص کل هم وزن بر همانند روزهای قبل، با رشد 464 واحدی معادل 1.92 درصد، عدد 24 هزار و 598 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 328 واحدی معادل 1.92 درصد به رقم 17 هزار و 396 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 2178 واحد افزایش معادل 1.39 درصد را رقم زد و به سطح 159 هزار و 415 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 1913 واحد افزایش معادل 1.76 درصد به رقم 110 هزار و 790 واحد رسید و شاخص بازار دوم بر خلاف روزهای قبل، با 459 واحد کاهش معادل 0.16 درصد همراه بود و عدد 289 هزار و 512 واحد را به نمایش گذاشت. نماد معاملاتی فولاد متعلق به فولاد مبارکه اصفهان با 422 واحد و نماد کگل متعلق به معدنی و صنعتی گل گهر با 265 واحد افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
چین بدنبال دریافت مجوز WTO برای تحریم آمریکا است
سیانبیسی نوشت: در شرایطی که تنشهای تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان هر روز بیشتر میشود، طبق دستور جلسهای که روز سهشنبه منتشر شده است، چین هفته آینده از سازمان تجارت جهانی درخواست خواهد کرد تا تحریمهایی را بر علیه آمریکا وضع کند. در این درخواست به عدم پایبندی واشنگتن به حکم سازمان تجارت جهانی در مورد شکایت سال ۲۰۱۳ چین راجع به تعرفههای دامپینگ آمریکا، اشاره شده است. چین به دنبال به دست آوردن مجوز در جلسه دستگاه حل اختلاف سازمان تجارت جهانی است که در روز ۲۱ سپتامبر برگزار میشود. انتشار این خبر حالوهوای بازارهای جهانی را به هم ریخت و شاخص داو معاملات دیروز خود را با افت بیش از ۶۵ واحد آغاز کردند. سهام اروپایی هم سودهای به دست آمده تا ظهر دیروز را بعد از این خبر از دست دادند، چراکه افزایش بیشتر تنشهای تجاری، سرمایهگذاران را مضطرب میکند. شاخص پنیوروپین استاکس۶۰۰ تا ساعت ۱۵:۰۰ به وقت تهران، ۰.۵ درصد افت کرد. به نقل از مهر، در جریان این مناقشه ادامهدار، در سال ۲۰۱۷ چین توانست در مورد صادرات سالیانه ۸.۴ میلیارد دلار از محصولات خود، برنده حکم سازمان تجارت جهانی شود.
سقوط روبل در مقابل یورو و دلار
روز گذشته، نرخ یورو در صرافی های مسکو با ۰.۳۶ درصد افزایش در مقابل روبل روبرو شد و این موضوع منجر به آن شد که هر ۸۱.۰۹ روبل در مقابل یک یورو معامله شود. پیش از این در یکم مارس ۲۰۱۶ میلادی برای اولین بار هر یورو به بیش از ۸۱ روبل رسیده بود که اکنون روبل در مقابل یورو به پایین ترین سطح خود در بیش از ۲ سال اخیر رسیده است. همچنین هر دلار در مقابل روبل ۰.۲۷ درصد تقویت شد و در برابر ۷۰.۱۰ روبل معامله شد و پیش از این برای اولین بار در شانزدهم مارس ۲۰۱۶ میلادی هر یک دلار به بیش از ۷۰ روبل رسیده بود.
مرغ در سراشیبی قیمت
بررسی بازار گوشت مرغ نشان از آن دارد که قیمت مرغ زنده و گوشت گرم روند نزولی روزهای گذشته خود را ادامه داده و هر کیلوگرم گوشت مرغ به ۹۰۰۰ تومان در سطح شهر کاهش یافته است. البته این قیمت هنوز ۸۰۰ تومان با نرخ مصوب فاصله دارد. در این رابطه مهدی یوسفخانی - رییس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران - به ایسنا گفت: عرضه گوشت مرغ در شرایط فعلی بیش از نیاز بازار است و قیمت آن در چند روز گذشته افت قابل توجهی داشته که پیشبینی میشود در روزهای آینده قیمت گوشت مرغ به روند نزولی خود ادامه دهد.
سعید مؤتمنی در مورد وضعیت معامله خودرو در بازار گفت: همواره نوسانات قیمت ارز منجر به کاهش معاملات میشود. رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو بیان داشت: مردم باید در خرید خودرو دقت کنند و بدانند که وقتی فاصله قیمت یک خودرو از کارخانه تا بازار چندین میلیون تومان است، این اختلاف قیمت حبابی و غیر واقعی است. به نقل از فارس، وی در پاسخ به این سوال که فروش خودرو توسط خودروسازان چه تاثیری در بازار خودرو داشته است، گفت: اگر این فروشها کوتاه مدت بود، بر روی بازار خورو تاثیر میگذاشت و میتوانست قیمتها را کاهش دهد، در حالی که تحویل تعدادی از خودروهای پیش فروش مربوط به سال 98 است.
بلومبرگ انگلیسی نوشت: ذخایر ارزی بانک های مرکزی آسیا در سال جاری میلادی با بیشترین روند نزولی خود روبرو شده و در این میان بانک مرکزی اندونزی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون تقریبا ۱۰ درصد از ذخایر ارزی خود را در جهت تقویت روپیه از دست داده که در میان اقتصادی های بزرگ آسیایی بیشترین روند نزولی ذخایر ارزی را به خود اختصاص داده است. همچنین تقریبا ۵ درصد از ذخایر ارزی بانک مرکزی فیلیپین هم کاهش پیدا کرده و ذخایر ارزی هند هم بیش از ۲ درصد روند نزولی به خود گرفته است. از آنطرف بانک های مرکزی مالزی و کره جنوبی حتی با تضعیف ارزهای ملی خود به مدیریت تقویت ذخایر ارزی خود پرداخته اند. بر همین اساس، روپیه که به عنوا ن واحد پول در چند کشور آسیایی استفاده می شود با ضعیف ترین عملکردی ارزی خود از سال ۱۹۹۷ میلادی به بعد روبرو شده و روپیه هند هم تقریبا ۱۲ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده است. یک کارشناس اقتصادی در امور استراتژیک آسیا در سنگاپور گفت: از آنجایی که نوسان ارزی احتمالا بالا باقی خواهد ماند، ذخایر ارزی نقش مهمی را در ارزیابی اقتصاد یک کشور تعیین می کنند و این موضوع برای هند، اندونزی، فیلیپین و نیز کشورهایی که با کسری حساب جاری روبرو هستند و بیشتر در معرض عدم آسیب پذیری شرایط اقتصادی هستند، صدق می کند. به نقل از ایبِنا، بر پایه این گزارش، بانک مرکزی اندونزی اعلام کرد که ذخایر ارزی این کشور در ماه اوت به ۱۱۷.۹ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که کمترین رقم از ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی به بعد محسوب می شود.