افزایش سهم «فولاد» در پرتفوی حقوقیها
اولین روز هفته گذشته با رشد ۳۰۵۸ واحدی شاخص کل بورس تهران (معادل ۹۷/ ۱ درصد) آغاز شد و این نماگر برای نخستین بار وارد کانال ۱۵۸ هزار واحدی شد. در این روز خالص تغییر مالکیت سهام نیز برای نهمین روز متوالی از پرتفوی معاملهگران حقوقی بازار به سبد سهام حقیقیها جریان داشت. به این ترتیب روز شنبه ۸۲۲ میلیون سهم به ارزش افزون بر ۱۹۵ میلیارد تومان به سبد سهام معاملهگران خرد بازار افزوده شد.در این میان بیشترین خالص خرید ثبت شده از سوی حقیقیها در نمادهای زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی رقم خورد. در این میان نماد معاملاتی پتروشیمی پارس با خالص خرید بیش از ۳۰ میلیارد تومانی از سوی حقیقیها در صدر قرار گرفت. در گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با عرضه بیش از ۱۱میلیون سهم از سوی شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانی مواجه شد. نماد پتروشیمی آبادان نیز در این روز شاهد عرضه سهم از سوی سه سهامدار عمده بود. بهطوریکه یک میلیون سهم از سوی بیمه مرکزی ایران، یک میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری نفت وگاز و پتروشیمی تامین و حدود ۹۰۰هزار سهم نیز توسط شرکت سهامی بیمه ایران فروخته شد. در نماد پتروشیمی جم نیز شاهد واگذاری بلوکی سهم میان سهامداران عمده بودیم. در حالی ۹۵میلیون و ۵۰۰هزار سهم (معادل یک درصد) از سهام «جم» توسط شرکت سرمایهگذاری نفت وگاز و پتروشیمی تامین عرضه شد و این میزان سهم توسط موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر خریداری شد. اما روند عرضههای صورت گرفته توسط «تاپیکو» در نماد «فارس» با حجم بالاتری ادامه یافت. بهطوریکه این حقوقی اقدام به فروش ۴۶۵میلیون سهم مزبور کرد. این سهم که معادل یک درصد از سهام صنایع پتروشیمی خلیج فارس بود، درصد مالکیت «تاپیکو» را در این نماد به ۵۶/ ۱درصد رساند.
بانکیها نیز در این روز مورد استقبال معاملهگران خرد قرار گرفتند و شاهد جابهجایی ۳۰ میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. بیشترین خالص خرید ثبت شده در این گروه در نماد بانک تجارت مشاهده شد. بر این اساس روز شنبه ۲۶۸ میلیون و ۷۲۰ هزار سهم «وتجارت» به ارزش ۲۲میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان به سبد سهام حقیقیها افزوده شد. در این روز ۱۴۱میلیون سهم این بانک، توسط شرکت سرمایهگذاری سامان ایرانیان و ۸۵میلیون و ۶۰۰هزار سهم دیگر نیز از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی تجارت ایران عرضه شد.خودروییها سومین صنعت بورسی طی معاملات روز شنبه بودند که با بیشترین خالص خرید از سوی حقیقیها همراه شدند. در میان نمادهای خودرویی واگذاریهای قابلتوجهی از سمت سهامداران حقوقی صورت گرفت. در این راستا دو لیدر گروه یعنی سایپا و ایرانخودرو شاهد واگذاری سهم از سوی سهامدار عمده خود بودند. سایپا با عرضه ۲۵میلیون و ۳۰۰هزار سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار مواجه شد. شرکت سرمایهگذاری سمند بهعنوان سهامدار عمده «خودرو» نیز فروش ۵میلیون سهمی در این نماد را رقم زد.شرکت قطعات اتومبیل ایران نیز طی معاملات روز شنبه شاهد تداوم عرضه سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری سمند بود. این حقوقی در این روز، برای پنجمین روز متوالی اقدام به فروش کرد و ۱۰میلیون سهم دیگر را فروخت. سرمایهگذاری سمند بهعنوان سهامدار عمده در محورسازان ایرانخودرو نیز فروش ۴۰۰هزار سهمی را رقم زد. این حقوقی در نماد مهرکام پارس نیز بیش از ۳میلیون سهم را عرضه کرد. این حقوقی طی ۴روز قبل از آن نیز در مجموع حدود ۱۵میلیون سهم «خمهر» را فروخته بود.در این روز گروه فلزات اساسی با محوریت «فولاد» در صدر توجه معاملهگران عمده بازار قرار گرفت و حدود ۱۷میلیارد تومان در مسیر پرتفوی معاملهگران حقیقی به حقوقی شرکت فولاد مبارکه اصفهان جابهجا شد.
بانکیها در صدر توجه حقیقیها
روز یکشنبه، شاخ بارگذاری از رایانه ص سهام که توانسته بود با ۲۱ کانالشکنی در شش روز متوالی، رونق محسوسی را تجربه کند، ۲۴۰۹ واحد (معادل ۵۲/ ۱ درصد) کاهش یافت. تغییرمالکیتهای صورت گرفته در این روز، همچنان در زمین سهامداران خرد قرار داشت. این دهمین روز غلبه حقیقیها در سمت خرید سهام بود. به این ترتیب طی معاملات این روز، حدود ۷۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم به ارزش ۸۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی جابهجا شد.
بانکها در این روز با خالص خریدی به میزان ۵۳ میلیارد تومان در صدر خرید معاملهگران خرد بازار قرار داشتند. بخش عمدهای از این جابهجاییها نیز به خرید حقیقیها در نمادهای بانک تجارت و ملت اختصاص داشت. بر این اساس روز یکشنبه، ۳۰۶ میلیون سهم بانک «وتجارت» به ارزش ۲۷ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران حقیقی بازار منتقل شد. در این میان صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی تجارت ایران بهعنوان سهامدار ۴۱/ ۴ درصدی بانک تجارت، ۲۰ میلیون سهم این بانک را واگذار کرد. این حقوقی در معاملات روز شنبه نیز اقدام به فروش ۸۵میلیون سهم بانک تجارت کرده بود. بانک ملت نیز در این روز خالص تغییر مالکیتی به میزان ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی را تجربه کرد. در این نماد بانکی روز یکشنبه، ۹۳میلیارد و ۵۰۰میلیون سهم از سوی گروه مالی ملت و ۳۰میلیون سهم دیگر نیز از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت فروخته شد. گروه پتروشیمی از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران خرد در بازار روز یکشنبه بود. خالص خرید حقیقیها در این گروه به بیش از ۱۸میلیارد تومان رسید. بیشترین خالص خرید حقیقیها در این گروه نیز در نماد معاملاتی شرکت کربن ایران به ثبت رسید. «شکربن» در این روز شاهد جابهجایی بیش از ۱۲ میلیون سهم به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. رصد فعالیت سهامداران عمده در این شرکت بورسی نشاندهنده خرید ۹ میلیون سهم «شکربن» توسط دو سهامدار حقیقی این شرکت است. شرکت گسترش تجارت هامون بهعنوان سهامدار ۲۷/ ۱ درصدی کربن ایران در این روز اقدام به عرضه ۵۰۰ هزار سهمی کرده است. پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان نیز دیگر نماد این گروه بود که شاهد عرضه سهم از سوی سهامدار عمده بود. بر این اساس، طی معاملات روز یکشنبه ۲۵میلیون سهم «پترول» توسط شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایران فروخته شد. این حقوقی در معاملات روز شنبه نیز حدود ۱۲میلیون سهم این شرکت را عرضه کرده بود.
فلزیها در این روز بار دیگر با بیشترین خالص خرید از سوی حقوقیها همراه شدند. در این میان نماد معاملاتی شرکت فولاد مبارکه با جابهجایی ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار سهم به ارزش ۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در صدر خالص خرید حقوقیها قرار گرفت. در میان نمادهای پالایشی نیز پالایش نفت بندرعباس شاهد خرید یک میلیون سهمی از سوی بانک رفاه کارگران بود. روندی مشابه در نماد مپنا با خرید ۲میلیون و ۲۰۰ هزار سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری کارکنان گروه مپنا دنبال شد.
نمادهای دارویی نیز طی معاملات روز یکشنبه، با تحرکات بالایی از سوی سهامداران عمده مواجه شدند. در این میان داروسازی فارابی شاهد فروش ۲میلیون سهم از سوی شرکت پارس دارو بود. فروش ۳۰۰هزار سهم داروسازی ابوریحان از سوی بانک رفاه کارگران، ۱۲۵هزار سهم داروسازی زاگرس فارمد پارس و ۳۰۰هزار سهم داروپخش توسط شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین از جمله عرضههای سهامداران عمده در نمادهای دارویی بود.
افزایش اقبال به سهام پتروشیمی
روز دوشنبه، پس از استراحت یکروزه، شاخص سهام مجددا افزایشی شد و با صعود ۲۳۶۲ واحدی به کانال ۱۵۸ هزار واحد بازگشت. در این میان برای یازدهمین روز متوالی شاهد تداوم جابهجایی سهام به سمت معاملهگران حقیقی بازار بودیم و یک میلیارد و ۳۱ میلیون سهم به ارزش ۲۰۹ میلیارد تومان به پرتفوی این گروه از معاملهگران افزوده شد. در میان صنایع بورسی نیز گروه بانکها و موسسات اعتباری با محوریت «وبملت» و «وتجارت» در صدر توجه حقیقیها قرار گرفت. بر این اساس حدود ۱۵۹ میلیون سهم بانک ملت به ارزش ۳۰میلیارد تومان به پرتفوی سهامداران خرد افزوده شد. در این روز، سه سهامدار عمده بانک ملت اقدام به عرضه سهام کردند. عرضه ۱۰۰میلیون سهم توسط گروه مالی ملت، ۳۳میلیون سهم توسط سرمایهگذاری صباتامین و ۲۲میلیون سهم توسط صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت از جمله عرضه حقوقیها در این نماد بانکی بود. نماد معاملاتی بانک تجارت نیز در این روز شاهد جابهجایی ۱۳۴ میلیون سهم به ارزش ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود.
گروه محصولات شیمیایی با خالص خرید ۳۳میلیارد تومانی از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران خرد طی معاملات روز دوشنبه بود. در این گروه «تاپیکو» با خالص تغییر مالکیت تقریبی ۱۳میلیارد تومان، بیشترین میزان جابهجایی را در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی تجربه کرد. در این روز شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی بهعنوان فروشنده اقدام به واگذاری ۸۱۰ میلیون از سهام مزبور کرد و درصد مالکیت خود در نماد مزبور را به ۸۹/ ۳۹ درصد کاهش داد. این سهام توسط موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر خریداری شد. سرمایهگذاری صباتامین نیز دیگر سهامدار عمده «تاپیکو» بود که در روز دوشنبه، ۲۵ میلیون سهم مزبور را به فروش رساند.
گروه خودرویی از دیگر صنایع مورد توجه حقیقیها در معاملات روز دوشنبه بودند. در این روز خالص خرید حقیقیها در صنعت خودرو به ۲۸میلیارد تومان رسید. بخش عمدهای از این جابهجاییها به نماد معاملاتی شرکت سایپا تعلق داشت و ۱۶۱ میلیون سهم «خساپا» به ارزش افزون بر ۲۱ میلیارد تومان به پرتفوی سهامداران خرد افزوده شد. در این روز سرمایهگذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار بهعنوان سهامدار عمده «خساپا»، اقدام به عرضه حدود ۲۰میلیون سهم کرد. در نماد معاملاتی شرکت ایران خودرو نیز ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار سهم به ارزش ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی جابهجا شد. سرمایهگذاری سمند بهعنوان سهامدار عمده «خودرو» در این روز اقدام به فروش ۴ میلیون سهم مذکور کرد. این سهامدار عمده در نماد معاملاتی شرکت قطعات اتومبیل ایران نیز اقدام به واگذاری بیش از ۷ میلیون سهم کرد.
رصد جابهجایی سهام در آخرین روز هفته
طی آخرین روز معاملاتی هفته منتهی به ۲۷ شهریور ماه، شاخص سهام ۷۴۳ واحد (معادل ۵/ ۰ درصد) افت کرد و در سطح ۱۵۷ هزار و ۳۲۹ واحد قرار گرفت. در این روز حدود ۶۶۰ میلیون سهم به ارزش ۱۳۳ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران حقیقی بازار افزوده شد. این دوازدهمین روز متوالی غلبه معاملهگران خرد در سمت خرید سهام بود.روز سهشنبه، بار دیگر بانکیها بودند که با بیشترین خالص خرید از سوی حقیقیها همراه شدند. بیشترین جابهجایی سهام در این گروه به نماد معاملاتی بانک تجارت تعلق داشت. به این ترتیب روز سهشنبه ۱۲۹ میلیون سهم «وتجارت» به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی جابهجا شد. در نماد معاملاتی بانک ملت نیز طی این روز معاملاتی، شاهد جابهجایی ۶۰ میلیون سهم به ارزش ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به سمت معاملهگران خرد بازار بودیم. در مقابل اما «وبصادر» در این روز، شاهد جابهجایی ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار سهم به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به نفع حقوقیها بود. گروه مالی سپهر صادرات در این روز ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار سهم «وبصادر» را به پرتفوی خود افزود. صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی سپهر صادرات نیز سهامدار عمده این بانک بود که ۲۰۰ هزار سهم مزبور را طی معاملات روز سهشنبه خریداری کرد. رایانهایها از دیگر نمادهایی بودند که روز سهشنبه مورد توجه سهامداران خرد بازار قرار گرفتند. در این گروه، نماد معاملاتی ایران ارقام، شاهد جابهجایی ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم به ارزش ۱۲ میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی در این روز اقدام به عرضه ۲۰ میلیون سهم «مرقام» کرد. شرکت سرمایهگذاری سایهگستر سرمایه از دیگر سهامداران عمده این شرکت بود که روز سهشنبه ۱۵ میلیون سهم «مرقام» را به فروش رساند. در نماد معاملاتی تجارت الکترونیک پارسیان نیز روز سهشنبه شاهد عرضه ۳۶ میلیون سهمی بهصورت بلوکی از سوی شرکای سرمایهگذاری آتیه پارسیس پارس بودیم.
ترینهای بورس | ترینهای فرابورس | اخبار مجامع |
صنایع بورسی | شرکتهای بورسی | بازار نفت |
بازار طلا | بازار فلزات | بازار پتروشیمیها |
بورس کالا | شاخصهای بورس | تحلیل بورس |