مزایای 5 میوه و سبزی نارنجی رنگ را بشناسید
بتاکاروتن،عامل نارنجی شدن برخی میوههاوسبزیجات، زمانی که وارد جریان خون میشود،به ویتامین آ. تبدیل شده و به محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، بتاکاروتن، عامل نارنجی شدن برخی میوهها و سبزیجات، زمانی که وارد جریان خون میشود، به ویتامین آ. تبدیل شده و به محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند،سیستم ایمنی را تقویت کرده و از چشمها محافظت می کند.
برای اطمینان از جذب ویتامین آ، سبزیجات نارنجی خود را با مقدار کمی چربی تصفیه نشده سالم مانند کره ارگانیک یا روغن زیتون یا روغن نارگیل تصفیه نشده مصرف کنید و شاهد ۵ خاصیت بهداشتی آنها در بدن باشید:
افزایش سلامت قلب: به همراه غذا چند عدد هویج خام مصرف کنید و از میزان آلفا و بتاکاروتن موجود در آن بهره ببرید. این آنتی اکسیدانها با آسیبهایی که از طریق اکسیژن به بدن وارد میشود مبارزه میکند. پژوهشها نشان داده اند میزان بالای این عناصر باعث کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین ب. ۶ موجود در این سبزیجات باعث میشود که سیستم دفاعی بدن پادتنهای بیشتری تولید کند که با بیماریها مقابله میکند. سیبزمینی شیرین پخته شده ۲۵۵ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین ب. ۶ را تامین میکند.
مبارزه با سرطان سینه: اسید رتینوئیک یک ماده مشتق شده از ویتامین آ. است که در سیب زمینی و هویج به وفور یافت میشود. تحقیقات انجام شده محققان آمریکایی نشان میدهد که اسید رتینوئیک به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک میکند.
منابع سرشار از بتاکاروتن: بتاکاروتن موجود در سبزیجات تیره رنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و منجر به تقویت سیستم بینایی میشود. زمانی که برخی از سبزیجات با اندکی روغن تصفیه نشده سرخ میشوند میزان بتاکاروتن آنها چند برابر میشود. در واقع هویج تفت داده شده در اندکی روغن حاوی ۶۳ درصد و کدو تنبل تفت داده شده حاوی ۵۳ درصد بتاکاروتن است.
محافظت از سلامت چشم ها: کدو تنبل و هویج سرشار از لوتئین و زیگزانتین هستند؛ رنگدانههای گیاهی که به جلوگیری از ابتلا به آب مروارید کمک میکنند. تحقیقان انجام شده ثابت کرده اند که کسانی که این رنگدانهها را به میزان بیش از ۶ میکروگرم در روز مصرف میکنند، با کاهش خطر ۱۸ درصدی ابتلا به آب مروارید مواجه هستند و آنهم در مقایسه با کسانی که میزان دریافت این دو رنگدانه در آنها کمتر از ۱ میکروگرم در روز است.
آوای سلامت
2025