دوره جدید آموزش زبان فارسی در پیشاور پاکستان آغاز شد


دوره جدید آموزش زبان فارسی در پیشاور پاکستان آغاز شد

پیشاور - ایرنا - نخستین دوره آموزش زبان فارسی در دانشکده دخترانه «باچاخان» پیشاور پاکستان،با حضور 35 زبان آموز و به همت خانه فرهنگ ایران در شهر پیشاور آغاز شد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا، آیین آغاز دوره های جدید آموزش زبان فارسی به دعوت «شاهینه عمر» رئیس دانشکده دخترانه «باچاخان» پیشاور و توافق درخصوص برقراری کلاس های آموزش زبان فارسی در این دانشکده برای دوره های لیسانس زبان و ادبیات اردو برگزار شد.
رئیس دانشکده 'باچاخان' پیشاور که خود زمانی از دانشجویان زبان فارسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران بود، با تشکر از وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ ایران در پیشاور، گفت: حدود 70 درصد کلمات و واژه های زبان اردو، فارسی بوده و این زبان، از اهمیت بسزایی در پاکستان برخوردار است.
«عمر» اضافه کرد: زبان فارسی با هویت فرهنگی نهفته در خود خدمات شایانی به فرهنگ و تمدن شبه قاره به ویژه پاکستان کرده و بسیاری از میراث فرهنگی علمی ، مذهبی این سرزمین نیز با این زبان منتقل شده است.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور نیز در این آیین با تشریح مشترکات فرهنگی دو کشور دوست ایران و پاکستان، بر ارتباط و پیوند زبان فارسی و اردو تاکید کرد.
«عباس فاموری» اضافه کرد: زبان فارسی بخشی از هویت فرهنگی پاکستان است و آثار عرفاء و شاعران بزرگ فارسی گو در این سرزمین بزرگترین ذخیره فرهنگ، تاریخ و هویت این سرزمین است.
فاموری افزود: اگر بخواهیم با اندیشه های این متفکران بزرگ در پاکستان آشنا شویم که بیشتر آثار آنها از جمله علامه اقبال لاهوری متفکر و شاعر بزرگ، هجویری از عرفای بزرگ به فارسی است باید زبان و ادبیات فارسی را بیاموزیم.
وی اضافه کرد: زبان فارسی رکن اساسی هویت یک ملت بزرگ در طول صدها سال است و توانسته خدمات زیادی به ادبیات جهان انجام داده و شاهکارهای بی نظیری را خلق کند.
لازم به ذکر است که پس از به روز رسانی سرفصل درسی زبان و ادبیات اردو از سوی وزارت آموزش عالی پاکستان و تغییر دوره لیسانس به چهار سال بعد از اخذ دیپلم که معادل فوق لیسانس است، یک واحد زبان فارسی در بخش زبان و ادبیات اردو برای دانشجویان در دانشگاه ها اجباری است.
به گزارش ایرنا، زبان فارسی نزدیک به یکهزار سال در کشورهای شبه قاره از جمله پاکستان زبان رسمی بود، تا اینکه انگلیسی ها در قرن هجدهم میلادی با دستوری دولتی به رسمیت آن خاتمه دادند و زبان انگلیسی را به جای آن رایج کردند.
درعین حال زبان فارسی تاکنون از بین نرفته است و اقشار مختلف از ارباب علم و دانش و شعر و ادب آنرا فرا می گیرند در دانشکده ها و دانشگاه های مختلف تدریس می شود و دیوان های فارسی همچنان چاپ شده و مجلات و کتب فارسی نیز از سوی دولت و بخش خصوصی چاپ می شود.
فارسی گویان و فارسی زبانان در ایالت های مختلف پاکستان به فارسی شعر می سرایند و اساتید زبان فارسی به تدریس و تحریر ادامه می دهند.
نسخه های خطی فارسی در تمامی مناطق، موزه ها، کتابخانه های دولتی و خصوصی نگهداری می شود.
60 تا 70 درصد اشعار علامه اقبال لاهوری، شاعر ملی پاکستان به زبان فارسی است، همچنین حدود 70 درصد کلمات و واژه های زبان اردو، فارسی است.
شبک**آساق**6125**1392


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست