اساسنامه سندیکای بیمه گران ایران اصلاح می شود
عصر اعتبار- دبیر کل سندیکای بیمه گران ایران از اصلاح اساسنامه این تشکل صنفی در آینده نزدیک خبر داد و اعلام کرد: با این اصلاحات تصمیم های سندیکا برای صنعت بیمه ضمانت اجرایی پیدا می کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، تاریخ تاسیس سندیکای بیمهگران ایران به سال 1316 برمی گردد؛ در سال 1342 اساسنامه این نهاد به تصویب وزارت اقتصاد وقت رسید که بر اساس آن «به منظور حفظ و حمایت منافع حقه شرکت های بیمه کشور و ایجاد همکاری و هماهنگی و توسعه و تعمیم بیمه در ایران سندیکای بیمه گران ایران به مدت نامحدود تشکیل می شود.»
با تصویب قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری در سال 1350 در مجلس آن زمان، نظارت بر امور شرکتهای بیمه به بیمه مرکزی محول شد.
آخرین تغییر در اساسنامه سندیکای بیمه گران به سال 1383 باز می گردد که در 26 ماده و 6 تبصره در شورای عالی بیمه به تصویب رسید و بر اساس آن سندیکای بیمهگران ایران موسسهای صنفی و غیرانتفاعی است که موسسه های بیمه بازرگانی که در ایران فعالیت می کنند، عضو سندیکا شناخته میشوند و شرکتهای بیمه ثبتشده در مناطق آزاد نیز میتوانند در صورت تمایل عضو سندیکا باشند.
وظیفه اصلی سندیکای بیمه گران ایران ایجاد، حفظ و توسعه همکاری بین اعضا و کوشش برای حفظ و تقویت سلامت بازار بیمه در کشور با ایجاد و ارتقای توان تخصصی کارکنان صنعت بیمه است اما کارشناسان می گویند، تصمیم های سندیکا از نظر اجرایی ضمانت های قانونی و اجرایی لازم را ندارد و نیاز است که اصلاح شود.
بنا بر اعلام روز دوشنبه ایرنا از سندیکای بیمه گران ایران، سیدمحمد علیپور در جلسه شورای دبیران کارگروه های تخصصی از آمادگی ارکان عالی سندیکا برای پیگیری دستورالعمل ها، آیین نامه ها و یا قوانین پیشنهادی از سوی کارگروه های تخصصی در مجامع رسمی و قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی و یا شورای عالی بیمه خبر داد.
وی با اعلام اینکه در صورت لزوم نمایندگان بیمه مرکزی هم می توانند در کارگروه ها حضور یابند، اظهار داشت: برای تسریع در بررسی موضوعات مختلف بهتر است که با هماهنگی دبیران کارگروه ها، نمایندگان بیمه مرکزی در جلسات کارگروه ها حضور داشته باشند.
علیپور تاکید کرد: بسیاری از مشکلات اساسی صنعت بیمه می تواند با همکاری میان اعضای کارگروه های مختلف که متشکل از نمایندگان شرکت های بیمه هستند، حل شود از این رو جلسات کارگروه ها باید منظم و با حضور مدیران بیمه برگزار شده و به شکلی ساماندهی شود که خروجی مناسبی برای شرکت های بیمه ای داشته باشند.
وی ادامه داد: سندیکای بیمه گران تلاش دارد تمام موضوعات فنی صنعت بیمه ابتدا در کارگروه مربوطه بررسی شود از این رو لازم است دبیران کارگروههای تخصصی تنها روی موارد ارجاعی شورای عمومی و کمیسیون های تخصصی سندیکا اکتفا نکنند و پیشنهادات و نظرات کارشناسی خود را برای پیشرفت صنعت بیمه ارائه کنند.
علیپور همچنین با اعلام اینکه رایزنی های موثری برای معافیت صنعت بیمه از مالیات بر ارزش افزوده انجام شده است، ابراز امیدواری کرد، در زمان بررسی و تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس، معافیت لازم مشمول فعالیت های بیمه ای شود.
به گزارش ایرنا، معافیت صنعت بیمه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یکی از موارد لایحه دایمی کردن قانون مالیات بر ارزش افزوده است؛ این لایحه در نوبت بررسی در صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
به اعتقاد کارشناسان صنعت بیمه، اعمال این معافیت بر سود و زیاد صنعت بیمه اثر مستقیمی ندارد اما سبب کاهش 9 درصدی هزینه های بیمه در سبد خانوار می شود که می تواند به فروش بیشتر بیمه نامه منجر شود.
به گفته غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی، حجم حق بیمه های تولیدی بازار بیمه در نیمه نخست امسال با 25.4 درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال به حدود 183 هزار و 300 میلیارد رسید؛ همچنین در این مدت شرکت های بیمه حدود 108 هزار و 700 میلیارد ریال خسارت به بیمه گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 23.2 درصد رشد دارد.