حال و روز کتاب ناخوش است


حال و روز کتاب ناخوش است

گروه فرهنگی- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وضعیت کتاب در کشور نیازمند رسیدگی است، زیر اکنون وضعیت خوبی را شاهد نیستیم،

حال و روز کتاب ناخوش استبه گزارش ایکنا از اصفهان، محسن جوادی، عصر روز گذشته چهارشنبه 9 آبان‌ماه در مراسم افتتاحیه سیزدهمین دوره نمایشگاه کتاب اصفهان، اظهار کرد: وضعیت کتاب در حال حاضر نیازمند رسیدگی است، مرحلی که در فرآیند رسیدن کتاب به دست خواننده وجود دارد، یعنی چه در حوزه نوشتن، تصویر سازی و تولید کتاب و چه در مرحله چاپ و نشر و توزیع و فروش آن با مشکل مواجه هستند.
وی ادامه داد: این مشکلات، مشکلاتی مزمن، حاصل چرخه‌ای هستند که به صورت متوازن به آن رسیدگی نشده است. در هر دوره‌ای مرحله‌ای از آن مورد توجه و سرمایه گذاری قرار گرفته، اما چون این چرخه به طور متوازن وجود نداشته، نتیجه خوبی هم به دنبال نداشته است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نمایشگاه کتاب از این منظر قابل توجه است که به جای اینکه بنده به عنوان وزارت ارشاد بخواهیم از جهتی ورود کنم و تسهیلاتی در اختیار ناشر و کتاب فروش قرار دهم، این تسهیلات مستقیما در شکل و چرخه خریدار و مصرف کننده فعال می‌شود.
جوادی خاطرنشان کرد:باید از بخش‌های دیگر این فرآیند نیز حمایت کنیم. مثلا بخش عمده‌ای از تلاش معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، این است که بتواند از طریق باشگاه‌های کتاب روستاها و شهرهای طرفدار کتاب، علاقه به کتاب و مطالعه را در مردم افزایش دهد تا هم به پویایی محتوایی و فرهنگی کتاب و هم به اقتصاد کتاب کمک کند.
جوادی تاکید کرد: زمانی یکی از دوستان می‌گفت ما اکنون سرمایه گذاری می‌کنیم تا فکر و نوشته ایرانی به کشورهای دیگر منتقل شده و آنها هم از آن بهره‌مند شوند. این راه خوبی است، ولی کاش نگارش کتاب ما شکوهی پیدا کند که مثلا در زمان ابن سینا داشت که کتاب او در فاصله کمتر از 200 سال آن هم در زمانی که اینترنت وجود نداشت، در متن کتاب‌های درسی پاریس و در نوشته‌های گوناگون صدها بار مورد ارجاع قرار می‌گرفت.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: امروزه برای اینکه این اتفاق دوباره تکرار شود چقدر باید سرمایه‌گذاری‌های مختلف انجام دهیم و آیا ممکن است اصلا بتوانیم کاری کنیم که یک کتاب ایرانی در فاصله 50 سال وارد سیستم دانشگاهی بزرگترین دانشگاه‌های دنیا شود؟ این مسئله نه تنها نیازمند سرمایه گذاری برای حایت مستقیم از نشر آثارمان است، بلکه باید سرمایه گذاری شود که یک نشر قوی و پرمحتوا داشته باشیم.
وی تصریح کرد: این نشر پر محتوا زمانی به وجود می‌آید که حال و روزگار کتاب خوب باشد، اگر حال کتاب خوب نباشد، حال مولف خوب نیست و تولید به خوبی صورت نمی‌گیرد. ما نهایت تلاش خودمان را در این زمینه می‌کنیم. اصفهان زمانی نامدارترین شهر در حوزه کتاب بود که امیدوارم دوباره این جایگاه را پیدا کند و کتاب‌های نوشته شده در این شهر منادی تفکر و اندیشه اسلامی و ایرانی در دنیا باشد.
جوادی اضافه کرد: بعضی از شهرهای جهان جایزه‌ای برای کتاب سال شهر خودشان دارند، اگر این مقوله در کشور ما نیز در سطح شهرها و حتی به صورت بین‌المللی انجام شود و دبیرخانه‌ای به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود که بتواند به نگارش کارهای فخیم و باارزش کمک کند، نتیجه خوبی را شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تغییر حالت چشم خاتمی خبرساز شد+تصاویر