به گزارش برنا از اراک- فریبا آباقری تنها گزینه زن فراکسیون امید برای تصدی شهرداری اراک پیرامون برنامه های خود در گفت و گو با برنا، با بیان اینکه شهرداری یک سازمان خدمات رسان بر اساس الگوی مدیریتی درآمد-هزینه است، گفت: اگر درآمدهای آن با هزینه هایش تناسب نداشته باشد، بعد از مدتی یک سازمان بدهکار و ورشکسته را تحویل آیندگان خواهیم داد.
وی اظهار کرد: در شرایط فعلی کشور که از یک سو با تحریم های ترامپ در یک جنگ نابرابر اقتصادی قرار داریم و از سوی دیگر وضعیت فعلی شهرداری اراک به دلیل سوء مدیریت و بی برنامگی همانند
دیگر سازمانها در کشور دچار رکود بوده و درگیر پروژه های ناتمام عمرانی در شهر است آرمانگرایی و فقدان نگرش واقع بینانه به امور شهر ومطالبات شهروندان باعث شده است شهرداری نتواند حداقل انتظارات از رای دهندگان به شورای پنجم اراک را تحقق بخشد.
آباقری با بیان اینکه وضعیت درآمد شهرداری به دلیل فقدان یا کمبود سرمایه گذاری و نبود برنامه
مشخص و منسجم با چالش مواجه شده است، تصریح کرد: لذا با وضعیت فوق العاده ای در شهر
مواجهیم و شهرداری اراک در شرایط فعلی به دلیل اتفاقات پیش آمده همانند مریضی اورژانسی است
که ابتدا بایستی با مراقبت های فوری این سازمان را احیا کرد. سپس با مراقبت های ویژه و با برنامه مشخص بخش های ناکارآمد را جراحی نمود تا سلامت و بهبودی کامل حاصل آید.
وی برگرداندن سازمان شهرداری به وضعیت ایده آل را مستلزم همدلی، همراهی و تلاش
شبانه روزی تمامی اعضای شورای شهر ،شهردار و تمام پرسنل شهرداری دانسته و خاطرنشان کرد: مدیریت بهینه منابع مهم ترین کارویژه شهردار آتی اراک باید باشد.
این گزینه فراکسیون امید برای تصدی شهرداری اراک اجرای درست قوانین و در دسترس بودن اطلاعات حوزه ی شهرداری را اولین حق شهروندان دانسته و گفت: عملی شدن این موارد می تواند گامی مهم در تحقق حقوق شهروندی باشد.
آباقری تساوی حقوق زنان و مردان، دختران و پسران و آماده کردن شرایط یکسان در برخورداری از حقوق شهروندی در حوزه ی شهری را از برنامه های جامع حقوق شهروندی خود در شهرداری اراک عنوان کرد و گفت: معلولان، سالمندان و همه ی افراد کم توان از لحاظ جسمی و یا روحی باید بتوانند از امکانات شهری استفاده کنند و مهیا کردن شرایط لازم برای این عزیزان از حقوق مسلم شهروندی و وظیفه ی ذاتی شهرداری است.
وی ضمن تاکید به دسترسی به پیاده راه مناسب و ایجاد مسیرها و لاین های امن برای دوچرخه سواران، افزود: این مهم نیز از جمله موارد حقوق شهروندی به شمار می رود که در حال حاضر نادیده گرفته شده است.
این گزینه فراکسیون امید برای تصدی شهرداری در ادامه ضمن اشاره به برنامه های خود در راستای تقویت و ساماندهی نیروی انسانی شهرداری، اظهار کرد: شهرداری یک نهاد اجتماعی و خدماتی است و نیاز است برای توانمند سازی و شایسته سالاری کارکنان شهرداری برنامه جدی داشته باشیم اما متاسفانه در طی سالها در انتصابات شهرداری رابطه بر ضابطه مقدم بوده است و این امر موجب یاس و سرخوردگی در بین کارکنان شهرداری شده است.
آباقری با بیان اینکه نیاز است که با ارایه آموزش های متناسب با وظایف کارکنان آنها را در انجام درست وظایف یاری برسانیم، ادامه داد: باید تلاش کنیم توان علمی و حرفه ای کارکنان را توامان ارتقا دهیم و برای ارزیابی و انتخاب کارکنان توانمند نیز نیاز است که ساز وکارهایی متناسب با وظایف کارکنان برای ارزیابی عملکرد افراد در شهرداری تعبیه شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیران کارکشته و سرمایه های انسانی در شهرداری باید در راستای عمل به وظیفه فوق آموزش دیده و مدیرانی برای جایگزینی و جانشینی خود تربیت کنند.
آباقری در ادامه ضمن تاکید به عدالت محوری در توزیع خدمات در راستای عمل به حقوق شهروندی، با بیان اینکه خدمات شهرداری باید به گونه ای توزیع شود که همگان از دسترسی یکسانی برخوردار باشند، اظهار کرد: توزیع فضای سبز در همه ی نقاط شهر به عنوان مثال مرکز شهر در این
خصوص کمتر بهره مندی داشته است .در مرکز شهر بین باغ ملی و عباس آباد با تجمع امکانات مربوط به پزشکان مواجهیم که می شود با همکاری با پزشکان در ساخت مجتمع های بزرگ در نقاط مختلف شهر از تجمع آنها در مرکز شهر کاست و مشکلات ترافیکی آن محدوده را کاهش داد.
این گزینه فراکسیون امید برای تصدی شهرداری، یکی از وظایف شهرداری را حفظ وحراست از
فضای سبزوگسترش آن درشهرها عنوان کرد و گفت: در طراحی فضای سبز شهراراک به تغییرات اقلیمی و نیاز های زنان، کودکان، سالمندان، معلولین و....بی توجهی شده است. همچنین نوع قرار داد سازمان برای نگهداری فضای سبز موجب افزایش هزینه ها شده است.
وی افزود: تامین آب فضای سبز از محل آب شرب شهری هزینه ی هنگفتی به شهرداری تحمیل کرده است که می توان به تامین آب از محل تصفیه فاضلاب و یا چاههای از رده خارج شهری فکر کرد همچنین به کار گیری روش هایی همچون آبیاری قطره ای باید در دستور کار قرار بگیرد.
آباقری در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن اشاره به آموزش شهروندی، اظهار کرد: شهروند فردی است که در ساختار اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه حضور دارد و در تصمیم گیری و شکل دهی آن به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در سایه هم زیستی، تعامل داوطلبانه و تلاش همگام در نیل به سعادت دنیوی و اخروی موثر است.
وی افزود: آموزش شهروندی در راستای افزایش مشارکت اقشار گوناگون در مدیریت شهر و
تولید میل مطالبه گری در جهت افزایش نظارت عمومی شهروندان بر عملکرد شهرداری صورت خواهد گرفت.
این گزینه فراکسیون امید برای تصدی شهرداری پیرامون برنامه های فرهنگی خود برای شهر اراک، گفت: هویت شهری از فرهنگ شهری جدا نیست و شهرداری میتواند با ساخت و تقویت عناصر هویت بخش این مقوله را تقویت کند. به عنوان مثال ساخت خانه های فرهنگ که محلی برای باز اندیشی و بازپروری اندیشه های نویسندگان شاعران تاریخ نویسان هنرمندان شهر است میتواند همچون پلی بین گذشته و آینده ارتباط برقرار کند و میراث گذشتگان (مفاخر)این مرز و بوم را برای آیندگان حفظ کند.
آباقری همچنین بر تقویت اقدامات فرهنگى همچون روز اراک، سالگرد صدارت امیرکبیر یا تاسیس بنیاد اراک شناسی تاکید کرد و افزود: انجمن ها و بنیادهاى عام المنفعه در این خصوص تشکیل و تقویت شود.
وی ضمن اشاره به برنامه های جامع درآمدی، بزرگترین چالش شهرداری را در حال حاضر تنگناهای مالی عنوان کرد و گفت: شهرداری ها درآمد های جانشین خود را زمانی افزایش خواهند داد که منابع اصلی درامد خود یعنی مالیات و کمک های دولتی کاهش یابد.
آباقری تاسیس واحد vip در بخش درآمد و تقویت بخش درآمد و استفاده از بهترین و قویترین کارکنان شهرداری در بخش درآمد و افزایش پروژه ها وخدمات رسانی در بخش های مختلفی چون فضای سبز، حمل و نقل، زباله، و....می تواند منجر به افزایش درآمد شود.
خبرنگار: سمیرا فشکی