10 نکته ضرروی و بهداشتی که قبل از رفتن به استخر باید بدانید


10 نکته ضرروی و بهداشتی که قبل از رفتن به استخر باید بدانید

خیلی از مشکلات دنیای پر دغدغه امروز با استخر رفتن و شنا کردن کم می‌شود؛ از جمله انواع و اقسام اضطراب‌ها، ترس‌ها و فشارهای روحی و حتی مشکلات ناشی از کم‌تحرکی؛ اما گاهی می‌شنویم اتفاقاتی در استخرها افتاده است که به جای برطرف کردن نگرانی، بدتر نگران‌مان می‌کند. آیا باید پا پس بکشیم و به … نوشته 10 نکته ضرروی و بهداشتی که قبل از رفتن به استخر باید...

خیلی از مشکلات دنیای پر دغدغه امروز با استخر رفتن و شنا کردن کم می‌شود؛ از جمله انواع و اقسام اضطراب‌ها، ترس‌ها و فشارهای روحی و حتی مشکلات ناشی از کم‌تحرکی؛ اما گاهی می‌شنویم اتفاقاتی در استخرها افتاده است که به جای برطرف کردن نگرانی، بدتر نگران‌مان می‌کند. آیا باید پا پس بکشیم و به استخر نرویم یا نکات ضروری بهداشتی وجود دارد که می‌تواند به حفظ سلامت‌مان کمک کند؟ در این مقاله جواب این سوال را پیدا می‌کنیم.

  • انتخاب استخر مطمئن

واقعیت این است که برای کم کردن ریسک ابتلا به انواع بیماری‌هایی که از طریق آب استخر قابل انتقال هستند، اول از همه باید استخری را پیدا کرد که بتوان از آن مطمئن شد؛ وگرنه احتمال ابتلا به بیماری‌های روده‌ای مثل اسهال، بیماری‌های گوش و حلق و انواع قارچ‌های پوستی وجود دارد. اگر متوجه هر کدام از موارد زیر شدید، قید استخری که در آن شنا می‌کنید را زده و به اداره بهداشت خبر دهید:

  • بوی بد آب استخر: معمولا بوی کلر از استخر به مشام می‌رسد؛ اما اگر متوجه شدید آب بوی دیگری می‌دهد که ناخوشایند است؛ وارد استخر نشوید.
  • تعداد زیاد شناگران: واقعیت این است که هر چه تعداد شناگرها بیشتر باشد، احتمال آلودگی آب هم بیشتر است؛ پس چه بهتر که سراغ استخرهایی بروید که خلوت‌تر از بقیه هستند؛ ضمن اینکه استخرها هم اجازه ندارند تعداد زیادی شناگر بپذیرند.
  • عدم وجود حوضچه: اگر متوجه شدید استخری که به آن می‌روید حوضچه کلر ندارد، پایتان را داخل آن نگذارید.
  • عدم نظارت بر دوش گرفتن: بعضی از استخرها تنها به هزینه‌ای که دریافت می‌کنند، توجه دارند و خودشان را بابت نظارت بر مسائل بهداشتی به دردسر نمی‌اندازند. اگر متوجه شدید مامورین، نظارتی روی دوش گرفتن شناگرها ندارند، وارد آب نشوید.
  • حضور غریق نجات: حتی اگر ماهرترین شناگر هم هستید، استخری که به آن مراجعه می‌کنید باید غریق نجات داشته باشد. اگر متوجه سستی یا عدم حضور او شدید، مطمئن باشید در سایر مسائل مربوط به سلامت شما هم کاستی‌هایی وجود دارد.
  • خرید لباس شنای باکیفیت

خرید انواع لباس شنا و مایو زنانه یا مردانه را نباید سرسری گرفت. لباس شنا به طور مستقیم با پوست شما در تماس است؛ به همین دلیل سراغ کالایی بروید که ضد حساسیت است و نسبت به کلر مقاومت مناسبی دارد.

  • دوش بگیرید

چه قبل از ورود به استخر و چه بعد از آن حتما دوش بگیرید و بدنتان را با شامپو بشویید. به خصوص بعد از استخر حتما موهایتان را خوب شامپو کنید و از نرم کننده استفاده کنید تا کلر سبب خشکی و شکنندگی موها نشود. دوش گرفتن قبل از ورود به استخر باعث می‌شود آلودگی‌های محیطی از سطح پوست شسته شود و بعد از استخر هم باعث از بین رفتن میکروب‌ها و قارچ‌های احتمالی خواهد شد. تمیز شستن ناحیه تناسلی به خصوص اهمیت بسیاری زیادی دارد.

  • استفاده از حوضچه

قبل از ورود به آب، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از خروج از آب باید از حوضچه کلر بگذرید. کلر به نوعی ضد عفونی کننده است و از ایجاد بسیاری بیماری‌های مربوط به استخر جلوگیری می‌کند. به خاطر داشته باشید حتما بعد از استفاده از سرویس بهداشتی خودتان را شسته و دست‌هایتان را ضد عفونی کنید.

  • اهمیت شستن و خشک کردن لباس‌های شنا

واقعیت این است که چه یک مایو ساده مردانه داشته باشید و چه جدیدترین مایو های شنا اسلیپ مردانه، در هر دو صورت باید به بهداشت لباس شنایتان توجه کنید. به همین دلیل حتما بعد از هر بار خروج از استخر تمام وسایلی که در آب از آن‌ها استفاده کرده‌اید را با مواد شوینده بشویید و سپس در هوای آزاد و در معرض نور آفتاب خشک کنید. اتو کردن حوله استخری یا به خصوص بخش مرتبط با ناحیه تناسلی مایو باعث از بین رفتن قارچ‌ها و میکروب‌های احتمالی مانده روی پارچه می‌شود.

  • اکسسوری‌های شخصی را قرض ندهید

گاهی بعضی افراد در استخرها می‌خواهند برای دقایقی عینک شنا یا گوش‌گیر شما را قرض بگیرند؛ هرگز چنین کاری نکنید. هیچ وقت نه خودتان وسایل مربوط به استخر از جمله مایو و کلاه را از کسی قرض بگیرید و نه وسایل شخصی‌تان را به کسی قرض دهید. اگر چنین کاری را کردید خودتان را به دردسر هزینه خرید مجدد این وسایل انداخته‌اید.

  • اگر بیمار هستید وارد آب نشوید

چنانچه بیماری پوستی دارید، سرما خورده‌اید، بینی‌تان آبریزش دارد یا دچار سایر بیماری‌های عفونی هستید، به هیچ وجه وارد آب نشوید. این شرایط برای خانم‌ها و آقایان مشترک است؛ به علاوه اینکه خانم‌ها در ایام عادت ماهانه هم حق ورود به آب را ندارند. این مسائل را در مورد بقیه هم در نظر بگیرید و چنانچه مورد مشکوکی دیدید به مسئولین استخر خبر دهید.

  • بدنتان را تقویت کنید

رعایت نکات بهداشتی به شما در حفظ سلامت‌تان کمک زیادی می‌کنند؛ اما تقویت کردن سیستم ایمنی هم روش خوبی به نظر می‌رسد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم چند ساعت قبل از ورود به استخر غذاهای سبک اما مقوی بخورید و از خوراکی‌های حاوی ویتامین سی یا مکمل‌های غذایی مثل قرص جوشان ویتامین سی استفاده کنید. تغذیه مناسب و استفاده از ریزمغذی‌ها مقاومت بدنتان را در برابر بیماری‌ها بالا می‌برد.

  • قبل از ورود به آب حرکات کششی انجام دهید

تمام مشکلاتی که در استخر ایجاد می‌شود مربوط به مواردی نیست که تا اینجا خواندید؛ گاهی وقت‌ها گرفتگی یا کش آمدن عضلات است که باعث ایجاد دردسر می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود همیشه آمادگی جسمی‌تان را حفظ کنید و قبل از ورود به آب و شنا کردن نرمش و حرکات کششی سبک انجام دهید تا بدن برای ورود به آب و فعالیت آماده شود. اگر مدت‌هاست ورزش نکرده‌اید و آمادگی جسمی لازم برای شنا کردن را ندارید، بهتر است به خودتان فشار وارد نکنید. افراد مسن هم به جای شنا می‌‌توانند از حرکات ورزش در آب کمک بگیرند؛ البته بعد از تایید پزشک.

  • به پزشک مراجعه کنید

چنانچه با رعایت تمام نکات بهداشتی گفته شده در این مقاله باز هم بعد از رفتن به استخر متوجه تغییراتی در بینایی، شنوایی، ریه‌ها، سیستم گوارشی یا پوست خود شدید به هیچ وجه زمان را از دست ندهید و قبل از شدت پیدا کردن وضعیت به پزشک متخصص مراجعه کنید و تا قبل از تمام شدن دوره درمانی و اجازه پزشک مجددا وارد آب نشوید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس