زهر زنبور عسل در شیروان باید تجاری سازی شود
بجنورد- ایرنا- مسئول تعاونی زنبورداران شیروان گفت: تولید صرف عسل برای زنبورداران مقرون به صرفه نیست و به همین علت باید این قشر از جامعه، تجاری سازی زهر زنبور عسل را در اولویت کاری خود قرار دهند.
احمد فربد روز سه شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی تکنیک های استحصال زهر زنبور عسل در شیروان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر چند برخی روستائیان با خواص زهر زنبور عسل آشنا هستند اما باید با شیوه های علمی و تجاری سازی از فراورده های آن استفاده کرد.
وی گفت: خشکسالی های متوالی موجب کاهش تولید عسل در این شهرستان شده است و به همین علت کارگاه آموزشی با حضور اساتید رشته پرورش زنبور عسل در این شهرستان تشکیل شد.
وی گفت: شهرستان شیروان دارای 12 هزار و 400 کلنی زنبور عسل است که به طور میانگین در هر کندو 7 کیلو گرم عسل تولید می شود و این میزان تولید در چند ساله اخیر کاهش داشته است.
فربد از مهم ترین فواید پرورش زنبور عسل را گرده افشانی در مراتع، باغ ها و گیاهان زراعی عنوان کرد و افزود: کمک به افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و حفظ محیط زیست در این اقدام مدنظر است.
مسئول تعاونی زنبورداران شیروان گفت: علاوه بر عسل محصولاتی نظیر موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل از فراوردههای زنبور عسل با ارزش افزوده بالا است که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی کاربرد زیادی دارند.
فربد افزود: می توان با ترویج مصرف، جمع آوری و مصرف تولیدات زنبور عسل در سطح جامعه کمک زیادی به سلامت جامعه، افزایش تولید محصولات کشاورزی و افزایش درآمد زنبورداران و اشتغالزایی داشت.
در این کارگاه آموزشی یک روزه 230 نفر پرورش دهندگان زنبورعسل و کارشناسان این رشته از سراسر کشور شرکت کرده بودند.
استان خراسان شمالی به لحاظ شرایط مناسب آب و هوایی و وجود مراتع غنی پوشیده از گیاهان دارویی در سال 94 از نظر میزان تولید عسل رتبه سیزدهم و از نظر میانگین تولید به ازای هر کلنی (بهره وری) رتبه پنجم کشوری را کسب کرد.
وجود اقلیم متفاوت در گستره 2 میلیون هکتاری خراسان شمالی شرایط را برای پرورش زنبور عسل فراهم کرده است به طوری که رشته های کوه های آلاداغ، سالوک و شاه جهان از بهترین مناطق برای تولید عسل در استان محسوب می شوند.
7186/ 6042