40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است/ تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر/ عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن/ چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!


40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است/ تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر/ عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن/ چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!

این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش قیمت طلا در بازار جهانی/ تردید نسبت به افزایش نرخ بهره در آمریکا، سقوط طلای سیاه به پایین‌ترین سطح 2018، وزیر صمت: نیازی به واردات لوازم خانگی نداریم، اقتصاد روسیه در ماه اکتبر 2.5 درصد جهش کرد و کاهش صادرات نفت عربستان از 500 هزار بشکه فراتر می‌رود را در بر دارد.

40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است/ تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر/ عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن/ چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش قیمت طلا در بازار جهانی/ تردید نسبت به افزایش نرخ بهره در آمریکا، سقوط طلای سیاه به پایین‌ترین سطح ۲۰۱۸، وزیر صمت: نیازی به واردات لوازم خانگی نداریم، اقتصاد روسیه در ماه اکتبر ۲.۵ درصد جهش کرد و کاهش صادرات نفت عربستان از ۵۰۰ هزار بشکه فراتر می‌رود را در بر دارد.

۴۰ درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است

یحیی آل اسحاق عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ریشه افزایش حجم نقدینگی بستگی به نظام بانکی ما دارد، گفت: ۴۰ درصد دارایی‌های بانکی موهومی و حساب‌های ساختگی است که توسط مجامع بانک‌ها ساخته شده است. آل اسحاق بیان داشت: این بدان معناست که مجامع بانکی طلب‌های موهوم را جز مطالبات گذاشته‌اند و یک سری دارایی‌های بی‌ربط را قیمت‌گذاری کرده‌اند و این امر اعتراف خود مسئولین بانکی است. وی با بیان اینکه ۳۵ درصد از دارایی‌های بانکی کشور منجمد است، بیان داشت: دارایی بانک‌ها به ملک و سایر کالا‌ها تبدیل شده است و قابل جابجایی نیست. آل اسحاق با بیان اینکه بنابراین ۷۵ درصد از دارایی‌های بانک‌ها از رده خارج است، گفت: بنابراین بانک‌ها می‌خواهند با ۲۵ تا ۳۰ درصد دارایی‌های خود نیاز‌های کشور را پاسخ دهند که این امکان‌پذیر نیست. وی در گفتگو با فارس، با بیان اینکه کشور ما بانک محور است، گفت: بنگاه‌های اقتصادی بزرگ مانند پتروشیمی‌ها و خودروسازی‌ها، و ... معمولا ۳۰ درصد آورده دارند و بقیه نقدینگی خود را از طریق بانک‌ها جذب می‌کنند بنابراین وقتی ۷۰ درصد از دارایی‌های بانک‌ها منجمد و خارج از رده است با ابزار‌های خودش نقدینگی را افزایش می‌دهد.

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی/ تردید نسبت به افزایش نرخ بهره در آمریکا

در معاملات روز جمه بازار جهانی فلزات گرانبها، هر اونس طلا ۱۲۲۲.۵ دلار قیمت گذاری شد که نسبت به روز پنج شنبه ۰.۳۵ درصد کاهش داشت. قیمت کنونی در مقایسه متوسط قیمت یک ماه گذشته این فلز ۱۰.۷ دلار و در مقایسه با متوسط قیمت یک سال گذشته آن ۶۸.۱ دلار معادل ۵.۲ درصد پایین‌تر بوده است. نقره نیز ۱۹ سنت کاهش یافت و ۱۴.۲۸ دلار در هر اونس به فروش رسید. پلاتین و پالادیوم نیز به ترتیب ۴ و ۹ دلار کاهش قیمت را تجربه کرده و ۸۴۲ و ۱۱۳۰ دلار در هر اونس قیمت‌گذاری شدند. به گزارش رویترز، نگرانی‌ها نسبت به عدم افزایش نرخ بهره در آمریکا از سوی بانک مرکزی فدرال آمریکا از کاهش بیشتر قیمت طلا جلوگیری کرده است و علی رغم روند کاهشی امروز شاهد دومین هفته افزایش نسبی قیمت طلا در بازار هستیم. هفته گذشته قیمت طلا یک درصد افزایش یافت. قرار است در ماه دسامبر سال جاری بانک مرکزی فدرال آمریکا نرخ بهره در این کشور را برای چهارمین بار طی ۱۲ ماه گذشته افزایش دهد، اما سرمایه‌گذاران نگران آن هستند که آیا بانک مرکزی آمریکا می‌تواند سال آینده نیز به روند افزایش نرخ بهره بدون آنکه اقتصادی این کشور را تحت تأثیر منفی قرار دهد، ادامه دهد؟

طلای سیاه به پایین‌ترین سطح ۲۰۱۸ سقوط کرد

روز جمعه، در یک روز پرنوسان، با بوجود آمدن شرایط اشباع در بازار‌های نفت، در حالی که چشم‌انداز اقتصادی ناامیدکننده‌تر شده است، قیمت نفت خام به پایین‌ترین سطح ۲۰۱۸ سقوط کرد. این سقوط قیمت علی‌رغم آن رخ داد که بازار‌ها منتظر هستند سازمان کشور‌های صادرکننده سوخت، اوپک، در اجلاس ۶ دسامبر توافق کند، میزان تولیدات خود را کاهش دهد. در معاملات دیروز، قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، به هر بشکه ۶۱.۵۲ دلار سقوط کرد، که این پایین‌ترین سطح آن از دسامبر ۲۰۱۷ تا کنون است و سپس تا ساعت ۱۰:۴۷ به وقت تهران، تا ۶۱.۸۸ دلار بهبود یافت که همچنان ۷۲ سنت یا ۱.۲ درصد از قیمت بسته شده دیشب، پایین‌تر است. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، تا ۵ سنتی پایین‌ترین رکورد اکتبر ۲۰۱۷ خود سقوط کرد، اما با اندکی بهبود به ۵۳.۲۹ دلار رضایت داد که ۲.۵ درصد نسبت به قیمت بسته شده دیشب پایین‌تر است. با این سقوط قیمت، شاخص نوسان قیمت برنت و دابلیوتی‌آی در ماه نوامبر جهش کرد و به سطحی رسید که تنها در سقوط بازار‌های نفت در ۲۰۱۴-۲۰۱۶ و قبل از آن در رکود اقتصادی جهان در ۲۰۰۸-۲۰۰۹ دیده شده بود.

40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است/ تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر/ عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن/ چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!


بانک سرمایه‌گذاری آمریکا، جفریز، روز جمعه اعلام کرد: بازار‌های نفت جهان درحال حاضر در وضعیت عرضه مازاد قرار دارند و این بازار برای تعیین کف قیمت، بل مشکل مواجه است. افزایش تولیدات جهانی نفت در شرایطی اتفاق می‌افتد که با کند شدن اقتصاد جهان، چشم‌انداز تقاضای نفت تضعیف شده است. به این ترتیب سقوط قیمت‌های نفت نسبت به رکورد‌های ۴ ساله جدید خود که در ماه اکتبر ثبت کردند، به حدود ۳۰ درصد رسید. داده‌های رفاینیتیو ایکون نشان می‌دهد که دوره عرضه کمتر از حد، که از ربع اول ۲۰۱۷ آغاز شده بود و قیمت‌ها را تقویت می‌کرد، به پایان رسیده است. /مهر

عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن

در حالی که قیمت مسکن شهر تهران تورم سالیانه و حتی ماهیانه را تجربه می‌کند و هم اکنون به میانگین ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در هر مترمربع رسیده رئیس اتحادیه مشاوران املاک از عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن خبر داد. از این جمله می‌توان برداشت کرد که فروشندگان در انتظار تورم آتی بخش مرکز هستند، اما کارشناسان می‌گویند با توجه به کاهش ۳۲ درصدی معاملات و فاصله شدید بین قیمت مسکن و توان طرف تقاضا هر نوع افزایش قیمت صرفا منجر به تشکیل رکود بازار مسکن خواهد شد. خسروی در این خصوص می‌گوید به فروشندگان و خریداران تاکید می‌کنیم که اقدام به خریدوفروش کنند، زیرا اگر فروشندگان این نیت را دارند که در آینده گران‌تر بفروشند باید گران‌تر هم بخرند. از سوی دیگر با توجه به پیشتاز بودن بخش مسکن در اقتصاد کلان رونق این بخش منجر به رونق اقتصادی می‌شود. به گزارش ایسنا، تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی زوجین تا سال قبل حدودا ۵۰ درصد یک واحد ۶۰ متری براساس میانگین شهر تهران را پوشش می‌داد، اما این رقم در مهرماه امسال به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر!

معاون استراتژی و بازاریابی فروش سایپا سیتروئن در مورد زمان تحویل خودرو‌های سیتروئن C۳ و دلایل تاخیر در تحویل این خودروها، گفت: با توجه به مشکلاتی که در ماه‌های قبل در مورد تخصیص ارز و ترخیص قطعات و شرایط بین‌المللی اتفاق افتاد شرکت نتوانست به تعهدات خود در قبال مشتریان در موعد مقرر یعنی شهریور ماه ۹۷ عمل کند.
40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است/ تحویل خودرو توسط سایپا شاید وقتی دیگر/ عقب‌نشینی فروشندگان از بازار مسکن/ چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!
حسین مومنی در گفتگو با فارس، با بیان اینکه شرکت تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به تعهدات خود در قبال مشتریان انجام می‌دهد، افزود: سایپا سیتروئن ۲ هزار تعهد در خصوص تحویل خودرو‌های سیتروئن C۳ دارد و اگر چه مشکلاتی در خصوص تامین برخی قطعات وجود دارد، اما امید داریم بتوانیم موانع را رفع و تعهدات خود را هر چه سریعتر عملی نماییم.

وزیر صمت: نیازی به واردات لوازم خانگی نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به فراهم شدن فرصت مناسب در زمینه لوازم خانگی در کشور و توانایی تامین در این بخش، نیازی به واردات در این بخش نداریم. رضا رحمانی روز جمعه در بازدید از هجدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی با اشاره به پیشرفت صنعت لوازم خانگی در کشور افزود: این محصولات با وجود کیفیت برابر با محصولات مشابه خارجی در بسیاری از موارد قیمت‌هایی با یک سوم قیمت آن محصولات دارند و بعد از افزایش تیراژ تولید، قیمت‌ها بیش از این کاهش پیدا خواهد کرد. /ایرنا

اقتصاد روسیه در ماه اکتبر ۲.۵ درصد جهش کرد

وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرد، تولید قدرتمند بخش کشاورزی و صنعت روسیه در ماه اکتبر باعث شد تا اقتصاد این کشور در مقایسه با سال گذشته تقویت شود. طبق داده‌های ماهانه‌ای که توسط وزارت اقتصاد روسیه منتشر می‌شود، ماه گذشته تولید ناخالص ملی این کشور ۲.۵ درصد جهش کرد و نسبت به رشد ۱.۱ درصدی ماه سپتامبر، شتاب گرفت. گزارش‌ها نشان می‌دهد این شتاب گیری رشد اقتصادی پس از اعلام رشد اقتصادی ۱.۳ درصدی در ربع سوم امسال، به وجود آمده است. بخش کشاورزی روسیه در ماه اکتبر ۱۱.۹ درصد جهش کرد. این درحالی است که در ماه سپتامبر این بخش ۶ درصد و در ماه قبل از آن ۱۱.۳ درصد، افت کرده بود. بخش صنعتی این کشور هم مشارکت قابل‌توجهی در رشد اقتصادی کلی داشت. رشد صنعتی روسیه در ماه اکتبر ۳.۷ درصد رشد کرد، درحالی که در ماه سپتامبر ۲.۱ درصد بالا آمده بود. فعالیت‌های معدن‌کاری روسیه در ماه اکتبر با رشدی ۷.۴ درصدی روبرو شد. بخش تولیدی روسیه ۲.۷ درصد و بخش ساخت‌وساز آن ۲.۹ درصد رشد کرد. این درحالی است که ساخت‌وساز در ماه سپتامبر تنها ۰.۱ درصد رشد کرده بود. طبق داده‌های شرکت تحقیقاتی کپیتال اکونومیست، اقتصاد روسیه تا به اینجای ربع چهارم که از ۱ اکتبر شروع شده است، ۱.۸ درصد رشد کرده است. در همین زمان، فروش خرده‌فروشان روسیه در ماه اکتبر به ۲ درصد رسید، اما نسبت به رشد ۲.۲ درصدی ماه گذشته کندتر شد. دستمزد‌ها ۴.۴ درصد در ماه اکتبر افزایش یافت، اما کمتر از مقدار پیش‌بینی شده ۶.۸ درصدی، که اقتصاددانان انتظار داشتند، رشد کرد.

چینی‌ها برای خرید نفت ایران برگشتند!

بلومبرگ به نقل از چند منبع آگاه خبر داد: چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران، پس از وقفه‌ای یک ماهه واردات نفت از این کشور را در ماه جاری میلادی از سر می‌گیرد. به گفته این منابع، چین که یکی از هشت کشور معاف شده از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ملت ایران است، براساس معافیتی که دریافت کرده تا شش ماه آینده روزانه ۳۶۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می‌کند. دولت چین پیشتر از توقف خرید نفت ایران از سوی دست کم دو شرکت نفتی خود خبر داده بود. از سرگیری واردات نفت ایران از سوی پکن در حالی است که شی جین پینگ و دونالد ترامپ رئیسان جمهوری چین و آمریکا قرار است هفته آینده در نشست گروه ۲۰ در آرژانتین با هم دیدار کنند. مذاکرات پکن با واشنگتن پیرامون واردات نفت از ایران با تنش‌های تجاری میان دو کشور همزمان شده بود. با وجود آنکه چین خرید نفت از ایران را به زودی آغاز خواهد کرد، مسائل مربوط به پرداخت بهای نفت خریداری شده کمی پس از آن در مذاکرات دو جانبه برطرف می‌شود.

کاهش صادرات نفت عربستان از ۵۰۰ هزار بشکه فراتر می‌رود

«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد که صادرات نفت این کشور در ماه ژانویه ۲۰۱۹ کمتر از میزان صادرات ماه دسامبر پیش رو خواهد بود. عربستان در تاریخ ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) اعلام کرده بود که از ابتدای ماه دسامبر، صادرات نفت خود را روزانه ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد. خالد الفالح این بار نیز در گفتگو با خبرگزاری اینترفکس، گفت: تولید نفت در عربستان در مقایسه با سال‌های گذشته بسیار بالا رفته و به رقم ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز رسیده است. دوزیر انرژی عربستان افزود: در ماه اکتبر روزانه ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز تولید شده است و این میزان با پایان ماه به طور قطع کاهش می‌یابد. خالد الفالح تأکید کرد: عربستان هرگز بازار را اشباع نخواهد کرد، نفتی که هم‌پیمانانمان به آن نیاز ندارند را صادر نخواهیم کرد؛ بزودی در ماه دسامبر اقدام به کاهش تولید می‌کنیم و پیش‌بینی می‌کنم که در سال جدید نیز کاهش تولید ادامه یابد. پیش از این رویترز به نقل از چند منبع نزدیک به اوپک گزارش داده بود که عربستان سعودی از تصمیم آمریکا برای اعطای معافیت در خصوص تحریم نفتی ایران به برخی کشور‌ها از جمله هند و چین متعجب شده است چرا که باعث کاهش قیمت نفت می‌شود. این منابع گفته‌اند که عربستان اکنون قصد دارد با کاهش صادرات نفت خود از کاهش بیشتر قیمت‌ها جلوگیری کند. به نقل از فارس، خالد الفالح نیز پیش از این با اعلام اینکه تغییراتی در قیمت نفت و معیانات نفتی به وجود خواهد آمد گفته بود: چشم بازار نفت بیش از حد به آمریکا دوخته شده است.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

رقیب چینی والکری از راه رسید/ پهپاد نظامی پیشرفته با قابلیت حمل پهپادهای کوچک‌تر رونمای...